Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mada kad smo izracunali sat koji je sad i dok se iz rublje pretvori u dinare plata ostaje ista sad jedino sto ce biti 220 dolara vise za staz mada je to glupo netece vam staz a niko nece ici sigurno da ga uplacuje
Ni meni se ne svidja to za staz,al eto....sta je tu je.A i ne znam da li mora licno da se uplacuje staz posto ne mozemo to uraditi iz Rusike,ili mogu uplacivati na pr nase supruge koje su u Srbiji?Bas se nista u to ne razumem.I da li se taj staz koji uplacujemo pise u radnu knjizicu,tj.da li je potrebno da povucemo radnu knjiz.iz firme da bi uplacivali staz?

- - - - - - - - - -

...i srecan put svima koji putuju ovih dana u Rusiju...

Ni meni se ne svidja to za staz,al eto....sta je tu je.A i ne znam da li mora licno da se uplacuje staz posto ne mozemo to uraditi iz Rusike,ili mogu uplacivati na pr nase supruge koje su u Srbiji?Bas se nista u to ne razumem.I da li se taj staz koji uplacujemo pise u radnu knjizicu,tj.da li je potrebno da povucemo radnu knjiz.iz firme da bi uplacivali staz?

- - - - - - - - - -

...i srecan put svima koji putuju ovih dana u Rusiju...

Verovatno da moras licno i moras dati broj radne knjizice da uplacujes u penziono u opstini kojoj si a ti to kad sredis daju ti racun na koji se uplacuje pa mozze bilo ko da uplati znam da moja komsinica uplacuje sebi pa mi pricala kako to ide mada sigurno kad isplati firma sve samodoprinose i zakljuci u radnoj da ce biti vracene svima

Evo sad mi se javio suprug kaze da su imali sastanak posto su ljudi hteli da strajkuju i rekli im danas ili sutra pola majske do kraja nedelje druga polovina a do kraja meseca junska

Da,kako da ne...nisu u stanju da u dva meseca isplate jednu platu a za deset dana ce isplatiti dve...nego mi moramo da shvatimo i prihvatimo da velestroj ili vec kako se zove(da li neko zna kako se zove)tone i tone...nazalost i moj muz je tamo(jos tri meseca)vise to nije ni blizu one firme sto je bila...pozdrav svima

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back