Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dosao sam sa Sabette krajem oktobra .Predpostavljam da si zavarivac .tamo imas tri mesta za spavanje udaljena su po nekoliko kilometara jedna od drugog Sabetta .Gorodok i Etap ja sam spavao u sva tri i mislim da je Sabeta hotel A kategorije za sva ostala mesta treba imati dosta srece da gde spavas tu i radis i hranis se ali posto je to bingo vahta ti ne gine.Od Urengoja do sabete se putuje helikopterom 4 sata mada mozda je sad i avion proradio. Imas svuda prodavnicu.Interneta nema samo vacap u stvari mozes na gorodoku u jedoj kancelariji od sedam do ponoci da se nakacis na internet. posao ko posao malo se razlikuje sve se radi napolju.pozdrav...

pozdrav htela bih da te pitam da li sada ima internet na gorodok,moj muz je tamo i nemozemo da se cujemo kupio je i ros telekom njihovu karticu i ima i nasu mts.

Поздрав свима,занима ме да ли би ја могао да одем у Русију као помоћни радник? Имам 24 године па и немам баш неког искуства што се тиче мајсторисања и сложенијих послова..

ima neta fb ,wats app radi preko mts ruske kartice skoro je moglo da se udje na etapu i na wifi al su im promenili lozinku al znam da sigurno radi mts bolje nego ros telekom jer preko nje je radio samo wats app,ako je uzeo tu karticu mozete preko wats app da se cujete moj muz je predhodni put bio u gardoku smesten i tako smo se dopisivali nek proba da nabavi tu mts rusku

- - - - - - - - - -

Поздрав свима,занима ме да ли би ја могао да одем у Русију као помоћни радник? Имам 24 године па и немам баш неког искуства што се тиче мајсторисања и сложенијих послова..[/ netraze pomocne radnike to znam sigurno

Poslednja izmena:
ima neta fb ,wats app radi preko mts ruske kartice skoro je moglo da se udje na etapu i na wifi al su im promenili lozinku al znam da sigurno radi mts bolje nego ros telekom jer preko nje je radio samo wats app,ako je uzeo tu karticu mozete preko wats app da se cujete moj muz je predhodni put bio u gardoku smesten i tako smo se dopisivali nek proba da nabavi tu mts rusku

- - - - - - - - - -

Поздрав свима,занима ме да ли би ја могао да одем у Русију као помоћни радник? Имам 24 године па и немам баш неког искуства што се тиче мајсторисања и сложенијих послова..[/ netraze pomocne radnike to znam sigurno

hvala sandra 8333 a jel ima tamo da kupi tu karticu na gorodoku

Moj muz je takodje na Sabeti(ne znam gde je tacno smesten), ne radi mu net jako je los ne moze da se uloguje a i nasa mts kartica jako lose radi.Poruke mu stizu tek posle nekoliko sati ili ceo jedan dan prodje.I prvi put kada je isao takodje je bilo slicno ali je mts bar radio bolje nego sada.Ima takodje i neku Rusku karticu ali ne znam kako radi jer mu saljem poruke na nas mts.

Pozdrav! Evo par info koje imam... Sabeta-Gorodok (kako god), internet i domet uopste su jako slabi, kako vetar duva bukvalno. Ja posaljem poruku odavde i na nas mts i na ruski mts broj, stignu za 6-12 sati suprugu, uglavnom kad je kod nas 1-2h posle ponoci. internet sa ruskom mts karticom je suprug uhvatio 2-3 puta, jedva smo razmenili po par poruka preko vibera. Postoji kontejner sa wi-fi-jem, uglavnom se javljao izmedju 21 i 0h, po njihovom vremenu. Kaze da je hrana monotona, da nije mnogo hladno (u plusu je sad i "nocu"). Mraka nema, pa mu je trebalo da se malo privikne. Nema toliko blata, sve je nasuto peskom, ali je i pesak za*eban. :) Ko tek treba da putuje obavezno nositi probiotik i nesto protiv komaraca. Leteli su avionom sat vremena od Urengoija, ali su cekali na taj avion dva dana. Na Sabeti je sad jako puno radnika, neka druga gradilista zatvaraju, pa vecinu salju gore.
Drugo...Velestroj Moskva postoji kao firma, uglavnom potpisuju se ugovori na tu firmu odavno. Vecinom radnici koji su tamo duze. Plata je fiksna i nema uplacivanja socijalnog. To je slucaj sa mojim suprugom i par njegovih kolega koje i ja poznajem. Suprug je ranije radio na satnicu (pre dve godine), isao na preseke,... Sad je drugacije.

nije mi jasno kako neradi na sabetti im mts ruska kartica mi se svaki dan dopisujemo preko wats app na fb ulazi i kaci slike isto trenutno je na etapu cak smo se videli i preko skajpa dvaput preko waj faja bio je i na gardoku i na sabeti nikad nije bio bez interneta nekad se desi da nema mreze da nemoze ceo dan da udje al retko tamo je vec 15 meseci na sabetti za koji dan dolazi na presek pa cete cuti od njega kako radi net

Sandra8333 Ne znam kako, ali suprug je za 7 dana svega dva puta uspeo da uhvati internet sa ruskom mts i to je trajalo ne vise od pola sata. A i kada mu ja saljem poruke, uglavnom mu pre stignu one poslate na srpski broj. Valjda nema srece sa tim.

pozdrav. ja sam iz zagreba. potpisao sam 16.12. za velesstroy. trebao bi ici raditi u nabavu, kazu na yamal iako ja jos ne znam gdje. od 28.2 kada je bio predlozeni pocetak rada do sada jos nije sve rijeseno. j*bu me cijelo vrijeme govoreci kako je netko nesto krivo napravio ili nije poslao ili nije dobio.

dobio sam priglasenije 15.5. i napravio vizu oko 25.5. s tim da je viza do 12.08.

nakon toga saznajem da mi nisu poslali zahtjev za propusnicom na vrijeme te da je poslan 25.5. (kad sam im poslao gore da mi je viza gotova i kopiju vize) i da ce zahtjev biti gotov do 25.7, a meni viza traje do 12.8. .. koji k*rac??

sad mi kao navodno traze gradiliste (prica se o kuyumbi) gdje bi kao isao dok mi propusnica nije gotova.

ja vec pola godine ne radim jer me iz tjedna u tjedan i mjeseca u mjesec bacaju s ovakvim debilanama i nemam vise ni novaca za zivot (podstanar sam i racunao sam na ovaj posao jos prije 4-5 mjeseci da cu krenuti) pa u medjuvremenu nisam nista drugo ni trazio ni radio.

kako je to uopce moguce? takav nemar i neodgovornost prema ljudima? a s druge pak strane, pricam s ljudima pa mi kazu da DAAAA, Velesstroy super, Velesstroy divan, Velesstroy krasan..

tko je tu lud

Pozdrav dobri narode. Mene su neki dan zvali da sam dobio papire za sabetu ali sam odbio :eek: Posto su mi rekli da ce mi satnica ostati 3.96 $ + 20 % a pre mesec dana dok sam jos bio u tjumenu direktor i poslovodja su sastavljali spisak za sabetu i govorili kako ce vratiti satnicu ( 5.5 $ i + 20% u mom slucaju ) :rtfm: klasicna navlakusa. Malo vam se jadam :sad2: izvini te me, al mislim da da nije vredno tih para.

Pozdrav dobri narode. Mene su neki dan zvali da sam dobio papire za sabetu ali sam odbio :eek: Posto su mi rekli da ce mi satnica ostati 3.96 $ + 20 % a pre mesec dana dok sam jos bio u tjumenu direktor i poslovodja su sastavljali spisak za sabetu i govorili kako ce vratiti satnicu ( 5.5 $ i + 20% u mom slucaju ) :rtfm: klasicna navlakusa. Malo vam se jadam :sad2: izvini te me, al mislim da da nije vredno tih para.
Od prvog juna se sve vraca na staro....

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back