Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
potrosila sam 6,37e, a to je bilo oko 100min pricanja plus uspostave veza.....

A jel si ih zaradila pa da ih vratis u stek?

- - - - - - - - - -

Sabbetanci jel ste zivi, jel ide tamo neko uskoro? pozz

Ja planiram kolega da prosetam za vikend do tamo :D

- - - - - - - - - -

Crni petak,mislim da pada na 1. April :zcepanje:

A sto mislis da "pada" ? :D

- - - - - - - - - -

Ne brinite za platu bice. Svake godine prave problem u februaru ili martu sa isplatom.
Ja sam saznao to licno od jedne osobe iz firme. Ona je skrtica,provalio sam je.

A jel si ih zaradila pa da ih vratis u stek?

- - - - - - - - - -

Ja planiram kolega da prosetam za vikend do tamo :D

- - - - - - - - - -

A sto mislis da "pada" ? :D

- - - - - - - - - -

Ne brinite za platu bice. Svake godine prave problem u februaru ili martu sa isplatom.
Ja sam saznao to licno od jedne osobe iz firme. Ona je skrtica,provalio sam je.

Ovo je kao trebalo da bude pametno, duhovito...??? :roll: Mislim da ti nije uspelo..... :think:

Dobro vece:).molila bih za informaciju o nps15,16. MM je odleteo u petak vece iz Bg, nije se jos javio, mob. iskljucen. Zvala sam danas velestroj, kazu da je verovatno stigao, da ce se javiti sa nekog satelitskog telefona. Ima li tamo interneta, kakva su vasa skustva? Prvi putje otisao, ne znam kako to funkcionise, a polako vec upadam u paniku. Unapred hvala na svakom odgovoru

-ovom tvojom izjavom si hteo mene da ponizis a sebe da uzdignes,to je losa osobina ljudska....pozz

Jedna od najgroznijih,osobina slazem se.Manje losa osobina je brzopletost optuziti nekoga za istu.
Ja sam inace iz gradica kroz koji ne prolazi pruga i cigani ne postavljaju cerge,u mom gradu cak ne postoje ni drzavne sluzbe...
Imena se vaseg necu setiti,recenica ostaje. ;)

-Velestoj=:evil: +381 666-999 zlo i naopako!

Danas me zvali iz Velessroja da posaljem rad knjiz i pio listing jer se ocekuje priglasenje za mene,odgovorih kako je knjiz kod njih jer dodjoh 22og 12' iz Tyumena,ma ko bi njih razumeo.
A Boban me jos vise usreci sa rad dozvolom za Jamaliju kako mi objasni na 3 mes sa mog produzenja tamo jos 3 pa kuci 21 dan pa ponovo,kakva je to dozvola uh..a jos Jamal Ah da ,teta je rekla krajem nedelje plata

Danas me zvali iz Velessroja da posaljem rad knjiz i pio listing jer se ocekuje priglasenje za mene,odgovorih kako je knjiz kod njih jer dodjoh 22og 12' iz Tyumena,ma ko bi njih razumeo.
A Boban me jos vise usreci sa rad dozvolom za Jamaliju kako mi objasni na 3 mes sa mog produzenja tamo jos 3 pa kuci 21 dan pa ponovo,kakva je to dozvola uh..a jos Jamal Ah da ,teta je rekla krajem nedelje plata

Dobio si zeleni na 3 meseca i tamo ti produzuju jos 6. Tako je najcesce. Tako da ces ostati minimum 6 meseci. Cesto se ostaje 7-8 meseci u cugu...

Dobio si zeleni na 3 meseca i tamo ti produzuju jos 6. Tako je najcesce. Tako da ces ostati minimum 6 meseci. Cesto se ostaje 7-8 meseci u cugu...

Možda griješim ali ne bih se složio sa tim da mu je urađen zeleni karton jer je prosto to neizvodljivo iz Beograda. Koliko sam ja upućen, jedino što je mogao dobiti je viza "Rabota po najmu" koja važi tri mjeseca, sa kojom odlazi na gradilište gdje mu se u međuvremenu organizuje ljekarski pregled koji je neizbježan i preduslov za dobijanje radne dozvole tj. zelenog kartona. Ljekarski se mora raditi u oblasti za koju važi viza "Rabota po najmu" , potom se predaju pasoš, priglašenje i ljekarski nadležnoj instituciji (biro rada) koja uglavnom izda odobrenje za rad. Sve ovo rade ljudi iz imigracionog ofisa. Ako nešto nisam dobro opisao ili sam pak preskočio ispravite me ili dopunite.
Pozdrav iz Banata!

POTVRDA O ISPLAĆENOM BRUTO PRIHODU, TROŠKOVIMA, OPOREZOVOM PRIHODU I PLAĆENIM JAVNIM PRIHODIMA PO DOBITKU
za prošlu godinu stigla na kućnu adresu preporučenom poštom januara mjeseca.

- Oporezivi prihod: (primer 500.000.00)
- Porez na dohodak građana: 10% (primer 50.000.00)
- Doprinos za PIO: 19000.00
- Doprinos za zdravstveno osiguranje: 9000.00
- Doprinos za osiguranje od nezaposlenosti: 1100.00
- Oporezivi prihod-porez na dohodak građana-doprinosi (PIO-ZDR-NEZ): 420.900.00

Ne razumijem se previše u ovu tematiku ali se nadam da će pomoći oko pitanja na koliko je ko prijavljen. Mislim da smo listom svi jednako prijavljeni što se tiče PIO i ZDR fondova.
Da li je još neko dobio ovaj izvještaj na memorandumu firme?

Poslednja izmena:
Bravo za tebe. Svaki ribar kada zabaci udicu nada se da ce se upecati velika riba. Ja se ipak zadovoljavam time kada vidim da se male ribe upecaju za moju udicu :D

Oh mon dieu, pa kakav si ti filozof, evo fascinirana sam. :worth:
Covece, nemoj me zasmejavati vise, otisao si skroz van teme i onoga zbog cega je vecina nas ovde. Ako ne mozes da pomognes, das neku korisnu informaciju, svoje isuvisne komentare i filozofiranja zadrzi za sebe!

Oh mon dieu, pa kakav si ti filozof, evo fascinirana sam. :worth:
Covece, nemoj me zasmejavati vise, otisao si skroz van teme i onoga zbog cega je vecina nas ovde. Ako ne mozes da pomognes, das neku korisnu informaciju, svoje isuvisne komentare i filozofiranja zadrzi za sebe!

Bravo za tebe ponovo. Zbog cega si ti ovde? Sto se hvatas za moju udicu ako ti se ne svidja? Nego si ovde kao I sve druge besposlene zene,trazis zanimaciju. Da je ne trazis ne bi primetila poruke koje ne odgovaraju tebi. Tako da ne "facaj" se za moju udicu ako ti nije po meri ;)
A nesto nisam bas ni primetio da si ti davala...informacije :D

Možda griješim ali ne bih se složio sa tim da mu je urađen zeleni karton jer je prosto to neizvodljivo iz Beograda. Koliko sam ja upućen, jedino što je mogao dobiti je viza "Rabota po najmu" koja važi tri mjeseca, sa kojom odlazi na gradilište gdje mu se u međuvremenu organizuje ljekarski pregled koji je neizbježan i preduslov za dobijanje radne dozvole tj. zelenog kartona. Ljekarski se mora raditi u oblasti za koju važi viza "Rabota po najmu" , potom se predaju pasoš, priglašenje i ljekarski nadležnoj instituciji (biro rada) koja uglavnom izda odobrenje za rad. Sve ovo rade ljudi iz imigracionog ofisa. Ako nešto nisam dobro opisao ili sam pak preskočio ispravite me ili dopunite.
Pozdrav iz Banata!
Bas tako:ok:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back