Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Uffff 6 meseci,9 meseci,milion meseci...ma sto uopste i dolaze neka ih tamo prizene Ruskinjama i neka ih ne vracaju vise....:mrgreen: A u ruskom Velesstroju lepo su svi skoro za stalno prijavljeni i dolaze kuci na tri meseca sto je donekle neko odsustvo u granicama normale....A ovi nasi odu i covek prosto da se zaboravi i kad je posao i kad treba da dodje i stalno nesto menjaju i molim ih klincu za knjizicu vec mesec dana i sve nakako zbrkano...jos da nije skajpa i dobrih kolega koji mom dragom pozajmljuju laptop ne znam sta bi radili....U svakom slucaju vidim da je dosta njih otislo...Srecan put svima i sve najbolje....A mi zene da se naoruzamo strpljenjem i da cekamoooo i cekamooo i cekamooo......Zex-Zr ili tako nesto ja sam opet napisala veliki post....:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Nova sam na forumu . Već Vas pratim neko vreme, jer mi sin ide za Rusiju. Dobio je posao u Velestroju. Dobio je pozivno pismo i za dva dana ide u ambasadu vizu. Pošto mu je to prvi put ništa ne znamoi sve nas zanima i važan nam je svaki savet i pomoć. Zanima me za koje vreme stiže viza, da li se putuje grupno, koliko novaca teba prvi put poneti sa sobom, što poneti sa sobom od garderobe i osnovnih ptrepština i.t.d....

Koje razocaranje
Danas informativno nazovem u Velestroj da pitam kakva je moja situacija zna li se kad cu da idem javi se ljubazan zenski glas ja se predstavim ko sam i pitam dali znaju ista, kaze ona meni da sacekam i informacija je sledeca nezna nista dali ce pairi stici za dan, deset ili deset meseci :( ja se zahvalim i sta da radim prekinem vezu jedino sto sam novo saznao je da cekam da idem na SABETA gradiliste ili grad sta li je vec.
Darebre druze idemo zajedno :)

Evo jednog zanimljivog clanka iz danasnjeg izdanja lista POLITIKA koji govori o gradu Salehard na severu Rusije. Ko bude isao za SABETA ici ce cirka 800-1000km severnije.
http://www.politika.rs/rubrike/Svet/Salehard-na-kraju-sveta.lt.html

Veceras sam se dopisivala sa Giletom,nasim drugarom sa foruma....On je bio u Magadanu sa Njegosem i otisao je posle za Tjumen na turisticku....Juce je imao presek,prelazio je granicu tj. bio je na izletu u Kazahstan i rekao mi je mnogo lepu vest....Nas drugar Gile je napredovao i sad je u Tjumenu poslovodja...Sve najbolje nasem drugaru i da dogura bar do generalnog direktora u Velestroju.....:zcepanje::heart::super:

Veceras sam se dopisivala sa Giletom,nasim drugarom sa foruma....On je bio u Magadanu sa Njegosem i otisao je posle za Tjumen na turisticku....Juce je imao presek,prelazio je granicu tj. bio je na izletu u Kazahstan i rekao mi je mnogo lepu vest....Nas drugar Gile je napredovao i sad je u Tjumenu poslovodja...Sve najbolje nasem drugaru i da dogura bar do generalnog direktora u Velestroju.....:zcepanje::heart::super:

:ok: bravo Gile

Prije mesec i po dana sin mi je dobio posao u Velestroju. Nije išao preko posrednika, već se javio na oglas RF za posao građevinskog tehničara U RF. Nakon 2 nedelje je dobio poziv na razgovor. 2 nedelje nakon razgovora, pozvali su ga i pitali da li je odlučio raditi u Sibiru i ukoliko jest, da ide na poluostrvo Jamal. Uskoro je dobio e-mail iz Velestroja da pošalje kopiju pasoša i pre neki dan pozivno pismo. Za par dana mora u ambasadu radi sređivanja vize. Ono što me zanima je koliko to još traje da dobije vizu i što još sve treba. Ide prvi put i ništa ne znamo, osim da ide na tri meseca. Ne znamo što treba poneti, koliko mu novaca treba za početak, na koji način mu se isplaćuje plaća, da li treba otvoriti poseban račun i još puno drugih stvari. Čitam forum i pokušavam povezati, ali nam još uvek puno toga fali. Ako mi možete pomoći nekim informacijama .....

koliko znam da tamo imaju sve osnovno, hranu sa kojom su zadovoljni, 3 obroka dnevno,otvoren je racun ovde u erste banci,kada krene bice uplaceno oko 40000 din na racun,znam da moj tata nije poneo previse novca nesto sinbolocno,nemaju vremena da ga potrose,alkohola nema,on kaze jedu,rade i spavaju za ostalo se nema vremena.On je u Samari njih cetvorica su u dvosobnom stanu,zadovoljan je uslovima,odela su dobra kaze moze se napolju spavati u njima koliko su topla.SRECNO

Prije mesec i po dana sin mi je dobio posao u Velestroju. Nije išao preko posrednika, već se javio na oglas RF za posao građevinskog tehničara U RF. Nakon 2 nedelje je dobio poziv na razgovor. 2 nedelje nakon razgovora, pozvali su ga i pitali da li je odlučio raditi u Sibiru i ukoliko jest, da ide na poluostrvo Jamal. Uskoro je dobio e-mail iz Velestroja da pošalje kopiju pasoša i pre neki dan pozivno pismo. Za par dana mora u ambasadu radi sređivanja vize. Ono što me zanima je koliko to još traje da dobije vizu i što još sve treba. Ide prvi put i ništa ne znamo, osim da ide na tri meseca. Ne znamo što treba poneti, koliko mu novaca treba za početak, na koji način mu se isplaćuje plaća, da li treba otvoriti poseban račun i još puno drugih stvari. Čitam forum i pokušavam povezati, ali nam još uvek puno toga fali. Ako mi možete pomoći nekim informacijama .....
Koliko znam moj tata je otvorio racun u inteza banci,kada je krenuo uplaceno mu je 40000 din.Treba da ponese osnovne stvari a odelo za posao dobija tamo,odela su topla moze se napolju spavati koliko su dobra.Novca je poneo nesto sinbolicno ali nema gde ni da potrosi,hrana je super 3 obroka dnevno kaze da su super,njih 4 stanuju u dvosobnom stanu,stan je super,skoro je otisao ali je zadovoljan za sada.SRECNO

Uffff 6 meseci,9 meseci,milion meseci...ma sto uopste i dolaze neka ih tamo prizene Ruskinjama i neka ih ne vracaju vise....:mrgreen: A u ruskom Velesstroju lepo su svi skoro za stalno prijavljeni i dolaze kuci na tri meseca sto je donekle neko odsustvo u granicama normale....A ovi nasi odu i covek prosto da se zaboravi i kad je posao i kad treba da dodje i stalno nesto menjaju i molim ih klincu za knjizicu vec mesec dana i sve nakako zbrkano...jos da nije skajpa i dobrih kolega koji mom dragom pozajmljuju laptop ne znam sta bi radili....U svakom slucaju vidim da je dosta njih otislo...Srecan put svima i sve najbolje....A mi zene da se naoruzamo strpljenjem i da cekamoooo i cekamooo i cekamooo......Zex-Zr ili tako nesto ja sam opet napisala veliki post....:zcepanje::zcepanje::zcepanje:[/QUOMoja mama je nazvala u sredu a vec u ponedeljak su joj stigli papiri iz Beograda da sredi knjizicu,tako da ih uopste nije molila odmah je dobila.

:klap: :super:

Koje razocaranje
Danas informativno nazovem u Velestroj da pitam kakva je moja situacija zna li se kad cu da idem javi se ljubazan zenski glas ja se predstavim ko sam i pitam dali znaju ista, kaze ona meni da sacekam i informacija je sledeca nezna nista dali ce pairi stici za dan, deset ili deset meseci :( ja se zahvalim i sta da radim prekinem vezu jedino sto sam novo saznao je da cekam da idem na SABETA gradiliste ili grad sta li je vec.
Darebre druze idemo zajedno :)
Idemo Mikice jasta nego idemo samo sto ne znamo kada krecemo?!?! Mozda se ceka da beli mecici malo porastu i odu iz kampa u kojem cemo raditi jer ipak je bolje da im ne ljutimo mamice ;) ?!

xaxaxa pozdrav Dare i tebi Mikice samo da vam se pridruzim i ja cekam SABETU,i ja danas zvao ali dobio isti odgovor kao i mikica :(

Pozdrav Milane, ja se ne smaram da zovem tako da su mi jedini razgovori sa njima bili kada su me oni zvali jer vidim ko god da je ranije zvao dobijo je samo nervozu od razgovora i nikakve druge vajde nije imao a meni to bas licno ne treba.
Ima sigurno nas vise od troje na ovome sajtu koji ocekuju poziv za SABETA ali nisu svi raspolozni za razgovor pa im evo upucujem poziv da se prikljuce razgovoru. Inace ja idem tamo kao bravar.

Pozdrav Milane, ja se ne smaram da zovem tako da su mi jedini razgovori sa njima bili kada su me oni zvali jer vidim ko god da je ranije zvao dobijo je samo nervozu od razgovora i nikakve druge vajde nije imao a meni to bas licno ne treba.
Ima sigurno nas vise od troje na ovome sajtu koji ocekuju poziv za SABETA ali nisu svi raspolozni za razgovor pa im evo upucujem poziv da se prikljuce razgovoru. Inace ja idem tamo kao bravar.

Pa odlicno kolega i ja idem kao bravar :D

Dali ima nekog da se javljao sa gradilista Golk Pavik-Magadan a da je otputovao u nedelju?Suprug se javio sinoc pred let za Magadan,ocekujem da se javi,trebalo bi da su stigli ?molim vas ako neko ima neku informaciju da napise!hvala

Trazeci vise informacija o gradu Sabeta u RF nadjoh i ovaj detalj o aerodromima u blizini :)
Аеродроми у Сабетта и у комшилуку

Аеродроми најближи Сабетта су сортиране по удаљености аеродрома од центра града. Пратите упутства односе Аирпорт Хотел за резервацију смештаја.

Диксон Аеродром (удаљен око 370 км) - Аирпорт хотела
Амдерма Аеродром (удаљен око 420 км) - Аирпорт хотела
Воркута Аеродром (удаљен око 530 км) - Аирпорт хотела
Салехард Аеродром (удаљен око 560 км) - Аирпорт хотела
Нови Уренгои Аеродром (удаљена око 600 км) - Аирпорт хотела

Info sam naso ovde http://translate.googleusercontent....h.html&usg=ALkJrhiiaqPYN3fBnne2_VEdPnhU5u5x8Q

Poslednja izmena:

Moj suprug takodje ceka za Sabettu,ide kao zavarivac. Rekli su da treba otici do kraja meseca.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back