Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ruska kuhinja je jedna od najgorih opcija za naše ljude. Evo šta oni rade : jelo koje treba zaslaniti oni ga zaslade, salata krastavac (kornišon) sladak.Isto, primer Sveže salate -krastavac/ paradajz ...a povrh svega toga dodat onako narendan ruzmarin i peršunov list!A tek do bola im je salata kiseli kupus.Jao majko...,kiselega sa šećerom!Jedino što mi se svidja je hrana sa svežom ribom i to koju jakuti prave.

pa ukusi su različiti. I ja ne volim šećerenje umesto soljenja, ali šećer daje snagu. Kad ćera nekad kupi onu kinesku hranu.....probala sam jednom sa nekim sosom....bogu dušu da ispustim :lol: a mladima se to dopada.
Računam, gde god odeš po belom svetu, hrana je drugačija. Neko se lako navikne a neko teško.

ljudi pozdrav...
Nov sam ovde na forumu, elem..
vratio sam se pre par dana iz Moskve gde sam bio preko velestoja i zadovljan sam,.Jbg nije sad hotel i plaza ali na kraju otisli smo tamo da radimo, odnos plate i rada je idealan :) tj za taj rad ovde neces zaraditi ni 15000 a kamoli 115000,. E sad zvali su me odmah da me pitaju da li sam za Gok Pavli ili Tyumen, pa me interesuje kakvi su uslovi u Magadanu. Hvala...
P.S. ako nekoga zanima sta o Moskvi tj FKS1 gradiliste pitajte

- - - - - - - - - -

druze sta si po zanimanju?

ljudi pozdrav...
Nov sam ovde na forumu, elem..
vratio sam se pre par dana iz Moskve gde sam bio preko velestoja i zadovljan sam,.Jbg nije sad hotel i plaza ali na kraju otisli smo tamo da radimo, odnos plate i rada je idealan :) tj za taj rad ovde neces zaraditi ni 15000 a kamoli 115000,. E sad zvali su me odmah da me pitaju da li sam za Gok Pavli ili Tyumen, pa me interesuje kakvi su uslovi u Magadanu. Hvala...
P.S. ako nekoga zanima sta o Moskvi tj FKS1 gradiliste pitajte

Suprugu je u Zlatiborskoj receno da ceka za isto gradiliste.Ne verujem da je neko do sada bio.Konkurisao je isto za bravara.U imd-u je nakon izometrije i crteza insistirano na iskustvu sa konstrukcijama,covek je bio u fazonu ako si pravio halu ,moze, a suprug je to radio i prosao. Dobio je satnicu 5,5 ,mislim da je pocetna 5,bili su u fazonu zasluzujes vise ali se tamo dokazi,iako ima dosta iskustva.U pitanju je nova stvar,to je bio tajni grad,skoro otkriveno najvece nalaziste gasa.Ja sam na netu nasla da je sada u razvoju Articka oblast,gradi se luka,aerodrom i planirana je izgradnja elektrane.klima je naravno polarna pa shodno tome treba poneti opremu.Mislim da ce biti onaj bonus na uslove.Na probi je bio 15 .8. predao je dokumenta potom u Zlatiborskoj i u subotu su ga zvali da pitaju da li se slaze da salju za priglasenje. Receno mu je da se vise nece ici na turisticke vize,mada ovde vidim da i dalje neki idu.Rekose da se ide pocetkom oktobra,ali ja ne verujem da ce tako brzo.Sta su Vama rekli-
Pozdrav, evo da se javim (izvinjavam se zbog kasnjenja, nisam bio kuci). Moje prvo odrediste je bilo Tjumen varijanta (turisticki sa presekom) ,zatim promena Sabeta odlazak do kraja Septembra,probni
rad odraden 09.07, papiri predani 24.07. zatim sledi cekanje, za lekarski jos nisam pozvan.Sada postoji i treca varijanta tako da ni sam neznam gde cu na kraju da zavrsim.Ako zelis da se cujemo posalji
broj tel. na PP. Cujemo se POZDRAV.

Ruska kuhinja je jedna od najgorih opcija za naše ljude. Evo šta oni rade : jelo koje treba zaslaniti oni ga zaslade, salata krastavac (kornišon) sladak.Isto, primer Sveže salate -krastavac/ paradajz ...a povrh svega toga dodat onako narendan ruzmarin i peršunov list!A tek do bola im je salata kiseli kupus.Jao majko...,kiselega sa šećerom!Jedino što mi se svidja je hrana sa svežom ribom i to koju jakuti prave.

Onda vi niste probali 1% ruske kuhinje... Kornison je kiseo,ali je slan mnogo za moj ukus... i oni to i zovu usoljeni.. Sta ima lose u svezoj salati? U nju mozes dodati sta hoces,po ukusu.. Recimo ja sad persun tamanim,kao zec...Oni za razliku od nas imaju 1001 vrstu salate.. i zacina koje mi nismo ni sanjali.. Njihova jela su jednostavno,prakticna i racionalna.Zitarice,voce,povrce,riba,meso i mlecni proizvodi.. guste povrcne corbe, nezaobilazne slane i slatke kase od zitarica, bogato punjena testa, salate, jela s jajima, nadevena ribai susena, perad i meso, kefir, pavlaka i kiselo mleko…

2wm4emd.jpg

Mama,izvinjavam se malo za off.. ali rekoh samo da naucim ove nase gustere da ruska kuhinja nije ono sto im sprema priuceni kuvar u menzi... Mada,100 ljudi, 100 ukusa... Navikao nas
covek da krka pecenja i da ga pritiska 200/120..

Onda vi niste probali 1% ruske kuhinje... Kornison je kiseo,ali je slan mnogo za moj ukus... i oni to i zovu usoljeni.. Sta ima lose u svezoj salati? U nju mozes dodati sta hoces,po ukusu.. Recimo ja sad persun tamanim,kao zec...Oni za razliku od nas imaju 1001 vrstu salate.. i zacina koje mi nismo ni sanjali.. Njihova jela su jednostavno,prakticna i racionalna.Zitarice,voce,povrce,riba,meso i mlecni proizvodi.. guste povrcne corbe, nezaobilazne slane i slatke kase od zitarica, bogato punjena testa, salate, jela s jajima, nadevena ribai susena, perad i meso, kefir, pavlaka i kiselo mleko…

Mama,izvinjavam se malo za off.. ali rekoh samo da naucim ove nase gustere da ruska kuhinja nije ono sto im sprema priuceni kuvar u menzi... Mada,100 ljudi, 100 ukusa... Navikao nas

Ma ok, ali tačno je da hrana u menzi nikako nije ono što ti, ili neko drugi, koji živite kod svojih kuća, sami ili sa svojim porodicama, jedete. Vi jednostavno to sebi spremite. Na gradilištima širom sveta je hrana iz menze uglavnom sve što strani radnik, a i njihov radnik, sebi može priuštiti, posebno na gradilištima koja su daleko od naseljenih mesta. U naseljenom mestu mogu ljudi i nekad otići u restoran, probati razne djakonije te zemlje, ali negde, daleko od civilizacije, u kom god delu sveta, menza i kuvari su uglavnom sve.

Pozdrav svima,
Nisam se javljao jedno vrijeme jer nisam imao sta pametno za reci
ali sam Vas pratio s vremena na vrijeme,zakon ste,ljudi svaka Vam cast.
Evo dobio sam info da bi trebao u Magadan pa me zanima ima li tko kakvih informacija
O tom gradilistu i uvjetima na njemu?
Unaprijed zahvaljujem.
Lijep pozdrav.

Pozdrav svima ,
Moj matori je konkurisao preko Velestroja , krajem aprila pocetkom maja ,odradio lekarski u domu zdravlja , dobio je priglasenje u julu , nakon toga jos jedan lekarski u reziji Velestroja , kasnije i poslovnu vizu do 15 novembra , otisao je 6.9. za Tjumen. Vec je pisao ovde , ali cisto hronoloski da povezem dogadjaje , cekao je malo duze , ali ce se valjda isplatiti.Od ljudi koji su putovali sa njim, a povratnici su , dobio sam informaciju da su tamo smestaj i hrana odlicni , kupio je karticu ,rusku MTS , cekamo da se javi sa svog broja , pustio je kratku poruku sa tudjeg broja da je sve u redu. Cekam da se javi da dobijemo potvrdu toga kao i nove informacije. Imam par pitanja , kako da se prijavim na servis kojim skuplja bodove i ostvaruje popust na razgovor ili dobija besplatni kredit , vezano za rusku MTS karticu http://www.bonus.mts.ru/ru/pmsdata.html?target=mts_bonus/index/feedback_html mislim da je to na ovom linku , sta mi je potrebno od podataka sa kartice da bi ga registrovao. Koji je optimalni rok za uplatu akontacije ? Po pisanju ljudi neki su dobijali iduceg dana , ako uzmemo u obzir da je odleteo u petak , sta je realno ? Racun je u Intesi , da li ovlascenja lica dobijaju poruku o uplati i da li ovlascena lica mogu da otvore e banking nalog, radi lakseg pracenja uplata. Ako priglasenje dobije na duzi period a vizu na kraci , da li to znaci da je presek kraci , dobio sam potvrde da ce presek raditi u Srbiji ? Javljacu se sa novim informacijama kako ih budem dobijao. Sportski pozdrav Zokijev mali.

2wm4emd.jpg

Ko je ovde kome gušter to neka neko drugi oceni!

Ma ok, ali tačno je da hrana u menzi nikako nije ono što ti, ili neko drugi, koji živite kod svojih kuća, sami ili sa svojim porodicama, jedete. Vi jednostavno to sebi spremite. Na gradilištima širom sveta je hrana iz menze uglavnom sve što strani radnik, a i njihov radnik, sebi može priuštiti, posebno na gradilištima koja su daleko od naseljenih mesta. U naseljenom mestu mogu ljudi i nekad otići u restoran, probati razne djakonije te zemlje, ali negde, daleko od civilizacije, u kom god delu sveta, menza i kuvari su uglavnom sve.

Ne,ne Ljiljo nema potrebe da "peglaš" stvari!Generalno ruska kuhinja je vrh auta.Najmanje sam je konzumirao na gradilištima. Kakva je hrana u elitnim rest.i hotelima znam dobro,a bogme i u privatnim kućama.Imaju oni svašta tu na trpezi ali džaba kad nemaju uskladjenost ukusa i aroma.Jednostavno takvi su kakvi su ...,na svoj način sklepani i bez smisla za lepim.Shodno tome takva im je i hrana.A obišao sam juznu ameriku,evropu...tako da nešto mogu i da uporedim.

Ja neznam čemu ova priča o kompaniji NKBM i Raa kada ja ono što znam o njima je da su ispravni. Moj prijatelj je preko njih sredio i papire i zaposlio se u Nemačkoj.
Znam da se potpisuje ugovor sa njim i da se drže tog ugovora. Sve što je bilo navedeno u ugovoru, oni su ispoštovali.

Ne,ne Ljiljo nema potrebe da "peglaš" stvari!Generalno ruska kuhinja je vrh auta.Najmanje sam je konzumirao na gradilištima. Kakva je hrana u elitnim rest.i hotelima znam dobro,a bogme i u privatnim kućama.Imaju oni svašta tu na trpezi ali džaba kad nemaju uskladjenost ukusa i aroma.Jednostavno takvi su kakvi su ...,na svoj način sklepani i bez smisla za lepim.Shodno tome takva im je i hrana.A obišao sam juznu ameriku,evropu...tako da nešto mogu i da uporedim.

Ne peglam ja ništa, samo :strika: ali nisam poklonik isključivosti jer ona ograničava i svakako govori mnogo više o govorniku nego o onome o čemu on priča

- - - - - - - - - -

Ja neznam čemu ova priča o kompaniji NKBM i Raa kada ja ono što znam o njima je da su ispravni. Moj prijatelj je preko njih sredio i papire i zaposlio se u Nemačkoj.
Znam da se potpisuje ugovor sa njim i da se drže tog ugovora. Sve što je bilo navedeno u ugovoru, oni su ispoštovali.

:think:

Pozdrav drugari!Jutros sam u ranu zoru ispratila mog dragog,potpisao je ugovor ponovo na sest meseci.ali mu je receno da je 12-tog novembra kuci...U Zlatiborskoj su mu rekli da ide na gradiliste Grusovaja i sam putuje do tamo tj.nema ni jedan kolega koji ide tamo sa njim....Samo ce da ga ceka neko iz Velesstroja u Krasnodaru.... :)

Pozdrav drugari!Jutros sam u ranu zoru ispratila mog dragog,potpisao je ugovor ponovo na sest meseci.ali mu je receno da je 12-tog novembra kuci...U Zlatiborskoj su mu rekli da ide na gradiliste Grusovaja i sam putuje do tamo tj.nema ni jedan kolega koji ide tamo sa njim....Samo ce da ga ceka neko iz Velesstroja u Krasnodaru.... :)

Srecan mu put Jelena...:bye: i da super prodje tamo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back