Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Зашто би бизнис виза била проблем? Није то туристички..

valda zato sto biznis-viza za poslovne ljudi (bizMismene), koji u sesirima, kravatama i sa akttasnama :zcepanje: i koje moraju biti na poslovnom sastanku, a ne rintati na gradilistu.
Mislim, ako firma zaposljava radnika za stalno, onda na osnovu toga izdaje se odgovarajuca viza (samo ne znam kako njoj je ime...))) A posto u vecini slucajeva ugovori na odredjeno, to zato pitanje viza i resava se tako kilavo..

valda zato sto biznis-viza za poslovne ljudi (bizMismene), koji u sesirima, kravatama i sa akttasnama :zcepanje: i koje moraju biti na poslovnom sastanku, a ne rintati na gradilistu.
Mislim, ako firma zaposljava radnika za stalno, onda na osnovu toga izdaje se odgovarajuca viza (samo ne znam kako njoj je ime...))) A posto u vecini slucajeva ugovori na odredjeno, to zato pitanje viza i resava se tako kilavo..

Ускоро треба да се потпишу неки новитети између РФ и СРБ.. Тиче се наших радника на раду у РФ.. Папир је на столу фактички... чека мастило...
Нешто што ја знам је да по новом,приглашења ће нашим грађанима моћи да раде и руске фирме.. Оне по новом неће морати да имају квоте за странце,јер ми под те квоте нећемо подпадати(тренутно не подпадају они који су у браку са држављанином РФ).. Новина је и то што ће са решењем о боравку на 3 године(временно проживание) моћи да се ради у било ком региону РФ(до сада је било везано за регион,град)... Продужавање радних виза и других докумената ће се обављати без напуштања РФ.. итд.......

Србија и Русија ће потписати споразум о пријему радника
17:15 30. јул 2013. Руска реч

Између Русије и Србије ускоро ће бити потписан међувладин споразум о организованом пријему радника. То је изјавио директор Федералне миграционе службе (ФМС) Константин Ромодановски на брифингу посвећеном проблемима имиграције, који је одржан 30. јула у Москви.

Како је саопштено, земље Европске уније су такође поднеле пријаве, али оне се још увек налазе у фази разматрања, док је споразум са Србијом већ спреман за потписивање. Према томе, поједностављење режима радничке миграције између Србије и Русије ће ступити на снагу брже него што је случај са земљама Европске уније.

Izgleda da treba da se desi nešto ovako pa da se ljudi koji prate ovu temu mesecima, što iz Srbije pre odlaska ili iz Rusije nakon odlaska, ali ćute, oglase. Ne javiše se nikada sa savetom za ove koji čekaju odlazak, kako da se ponašaju, kakav je posao, smeštaj, dnevnica, odnos sa ostalim radnicima, zdravstveno, klima, hrana, savet za garderobu, internet, tel.vezu sa porodicom, novac, kartice, na pitanja kolega niko od njih sa terena se ne javlja da odgovori....ma ništa.....ali sad,
:) хе-хе сад ће јунаци опет из тишине вирити из прикрајка и вребати нову прилику.

Како је саопштено, земље Европске уније су такође поднеле пријаве, али оне се још увек налазе у фази разматрања, док је споразум са Србијом већ спреман за потписивање. Према томе, поједностављење режима радничке миграције између Србије и Русије ће ступити на снагу брже него што је случај са земљама Европске уније.
ЕУ станите у ред иза Србије..:plez: Нас и Руса мноого милиона :super:

Pogresio datum!Preziveo traumu....... pa mozda i nije sve napisao sta se desilo....... :sad2:

ja imam jedno pitanje. Zašto se uopšte javio? Poslednji put si ovaj nalog koristila 2011. Koji je razlog da se ta tebi draga osoba, koja je imala šifru da udje na tvoj nalog, i koja je već dugo u Rusiji, i koja se ni jednom nije javila ovde, a ni ti, odjednom se javi baš tad, kad je ta racija, tako istraumiran. Da se javljao pre, ili ti, razumela bih, ali ovako, Izvini, ali to mi je zaista čudno, Koji je razlog? Ovo pitam kao moderator

Da upravu ste desilo se u 12:40 i u to vreme im je rucak!On nije mogao da ruca usao u svoj krevet malo da odmori raskomotio se....... i upali!!Izvuceni napolje!3 sata su napolju stajali on u gacama tek posle dobio svoje odelo da obuce!!!!mozda i razboleo se!!!!!!Nije tamo toplo kao kod nas!24 sata su napolju stajali !!!Zedni gladni!!!!A ljudi otisli da bi zaradili za svoju porodicu!!!Ovo je obezbedjeno normalan rad!HVALA

Citam uvek ovaj forum samo ne ujavljujem se ... on meni veoma draga osoba ...uvek moze da se uloguje na moj profil mozda sa zato sto smo dosta blizu jednom drugom!!!Sta je on preziveo?Sta je on video?To samo on zna!U tom momentu nije se mogao da se uloguje na svog naloga!!!Jer nije se setio lozinke a sa mog mogao je..inace on uvek je tu na ovom forumu i pise ........

Angela,drugarice moja virtuelna! Mnogo ti hvala, jer u svoje vreme mnogo si mene pomagla... Vau... samo kad se setim te dani - najezim se.. koliko sam te gnjavila svojima problemima....
:heart::kiss::cvet:

Elena netreba da se zahvaljivas!!!!I znas da sam uvek tu!Sad mozda meni treba pomoc!HOCU GA KUCI!!!!!!!!!!!!!!!!NIJE ON OTISAO DA BI OVO PREZIVLJAVAO!!!OTISAO JE DA NAMA BUDE LAKSE >>>>>>>>>>>>>>>>>>>:dash:

Citam uvek ovaj forum samo ne ujavljujem se ... on meni veoma draga osoba ...uvek moze da se uloguje na moj profil mozda sa zato sto smo dosta blizu jednom drugom!!!Sta je on preziveo?Sta je on video?To samo on zna!U tom momentu nije se mogao da se uloguje na svog naloga!!!Jer nije se setio lozinke a sa mog mogao je..inace on uvek je tu na ovom forumu i pise ........

interesantno.
Ako je on uvek tu na ovom forumu i piše, onda ga sigurno znamo svi i deo je teme, čovek kome se veruje, i potpisao bi se svojim nikom a ne MZ, tako da znamo ko se javlja, ali verujem da je zbog traume potpisao inicijale svog pravog imena i prezimena.
dakle, možemo li znati koji čovek sa teme nam je napisao izveštaj sa lica mesta?

ja imam jedno pitanje. Zašto se uopšte javio? Poslednji put si ovaj nalog koristila 2011. Koji je razlog da se ta tebi draga osoba, koja je imala šifru da udje na tvoj nalog, i koja je već dugo u Rusiji, i koja se ni jednom nije javila ovde, a ni ti, odjednom se javi baš tad, kad je ta racija, tako istraumiran. Da se javljao pre, ili ti, razumela bih, ali ovako, Izvini, ali to mi je zaista čudno, Koji je razlog? Ovo pitam kao moderator
Ljiljo, kad ljudi nalaze se daleko od kuci pa jos upadnu u neku nepriliku ne svojom krivicom, onda, veruj - internet u tom trenutku za nih neka vrsta SOS-signala, koji salju kako bi podelili sve sto doziveli sa svojima zemljacima, kako bi ne osecali se skroz zaboravljenima u toj nedojdjiji... I sada jednostavno njima potrebna nasa podrska i razumevanje... Isto tako potrebno razumevanje i podrska tima, ko njih ceka ovde..
A Angela registrovala se na Krstarici u to vreme, kad nasi muzeve prvi put otisli za Rusiju, posle sam ja na fejsbuku uradila grupu, kud smo mi sa jos nekoliko zena "preselili" kako ne bi "spamili" ovu temu nasima zenskima problemima...

Ljiljo, kad ljudi nalaze se daleko od kuci pa jos upadnu u neku nepriliku ne svojom krivicom, onda, veruj - internet u tom trenutku za nih neka vrsta SOS-signala, koji salju kako bi podelili sve sto doziveli sa svojima zemljacima, kako bi ne osecali se skroz zaboravljenima u toj nedojdjiji... I sada jednostavno njima potrebna nasa podrska i razumevanje... Isto tako potrebno razumevanje i podrska tima, ko njih ceka ovde..
A Angela registrovala se na Krstarici u to vreme, kad nasi muzeve prvi put otisli za Rusiju, posle sam ja na fejsbuku uradila grupu, kud smo mi sa jos nekoliko zena "preselili" kako ne bi "spamili" ovu temu nasima zenskima problemima...

Centr, ja sve to znam i jako cenim, veruj mi dušo. Zato sam i napisala šta znači pisanje i javljanje ...lek za njih.
Samo dsam postavila pitanje..sad dva doduše a sve u kontekstu napisanih postova.
Znam da je užasno teško tamo.
ne osudjujem nikoga, ne optužujem centr, samo pitam. To mi je posao dušo

Poslednja izmena:
Da upravu ste desilo se u 12:40 i u to vreme im je rucak!On nije mogao da ruca usao u svoj krevet malo da odmori raskomotio se....... i upali!!Izvuceni napolje!3 sata su napolju stajali on u gacama tek posle dobio svoje odelo da obuce!!!!mozda i razboleo se!!!!!!Nije tamo toplo kao kod nas!24 sata su napolju stajali !!!Zedni gladni!!!!A ljudi otisli da bi zaradili za svoju porodicu!!!Ovo je obezbedjeno normalan rad!HVALA

Meni još nešto nije jasno ako se desilo 12:40 tj Larsson7 se tad javio a vremenska razlika je 4 sata, tamo je bilo 16:40 a to nije vreme ručka.Kažem iz prostog razloga što je i moj dragi u maju i junu bio u Tjumenu i isto tako bio priveden od strane imigracionog.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back