Posao u Rusiji (1)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dobro jutro drugari... :kafa: meni je rekao Mikica da me je stavio na spisak za kartu i da ću do 15 - og otići za Tjumen. Kako da proverim da li sam na tom spisku pošto ne vrujem baš tom liku, bar se do sada pokazalo da mu ne treba verovati? Otkači te dok si rek'o keks.

Juce popodne sam se cuo sa njegovim kolegom iz kancelarije, ponovio mi je da ostaje prica da ljudi koji su pozvani krajem aprila treba da odu do 15 i da ce nas zvati 2 dana pred polazak, imaju problem sa kartama, kako kome uzmu kartu tako ce ga obavestiti, sad da li ce to biti 13,14,15 pa i 16-ti.

bubuljka jeste videli sta sam vam napisala na predhodnoj stranici,,,,,,,a da ja sam cuLA DA SVE PLATE SVE STO LEZE BUDE U DINARIMA, DA TAJ DEVIZNI NECEMO MOZDA NI KORISTITI....

- - - - - - - - - -

Mamoooooooooo :rida::rida::rida: pa kude si bre?! Nema te nešto da nas obiđeš?!

Klot % Frket :strika: Klot % Frket :strika: Klot % Frket :strika: Klot % Frket :strika: Klot % Frket 'de omori malo! :hahaha::hahaha::hahaha:

AHAAAAAA ti ljuljas krevet danima a sad mamooooooooo mamoooooo, a ovamo nemam vremena da se javim.........:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

Jesam ali samo prvi deo,posle sam otišla na spavanjac a danas nisam pregledala sve postove,izvinjavam se svima što se ponavljam :rumenko:.To je valjda zbog deficita malih sivih ćelija uništenih prilikom ove torture zvane čekanje.:zcepanje:

Ista situacija je i kod mene... prvo je bilo NPS 1 - Novi Urengoj a sada je u opticaju Tyumen. Ko će im ga znati?! A čekanje izludi čoveka do krajnjih granica...

Sto se tice ko odlucuje, odlucuje sef gradilista u Rusiji, koga ce da zove.Moje ime je bilo na spisku i na gradilistu pre nesec i po, i jos nista.GPriglasenje stiglo 29 marta, ovi u Zemunu samo kazu cekaj. DOKLE!!!!!!!!!!!!

- - - - - - - - - -

Ista situacija je i kod mene... prvo je bilo NPS 1 - Novi Urengoj a sada je u opticaju Tyumen. Ko će im ga znati?! A čekanje izludi čoveka do krajnjih granica...

Sto se tice ko odlucuje, odlucuje sef gradilista u Rusiji, koga ce da zove.Moje ime je bilo na spisku i na gradilistu pre nesec i po, i jos nista.GPriglasenje stiglo 29 marta, ovi u Zemunu samo kazu cekaj. DOKLE!!!!!!!!!!!!

:kafa::kafa::kafa:

Jedno praktično pitanje:koliko para poneti za početak,ako ti prebace akontaciju na din.račun kako vadiš pare tamo i od prilike na šta se najviše troši?Ups ispalo malo više pitanja od jednog.:D

pod obavezno ponesi obe VISA kartice. Tvojima daj punomoc i napravi i njima VISE. Pare ti trebaju dok ti legne prva uplata, a to je koliko cujem 10-ak dana od odlaska. Sa karticama i kupujes i dizes pare na bilo kojem bankomatu...

Poslednja izmena:
Mamoooooooooo :rida::rida::rida: pa kude si bre?! Nema te nešto da nas obiđeš?!

Klot % Frket :strika: Klot % Frket :strika: Klot % Frket :strika: Klot % Frket :strika: Klot % Frket 'de omori malo! :hahaha::hahaha::hahaha:

Tu je majka...:strika:
Lele.....javio si se sinko......preteko si :per::zcepanje::zcepanje:

- - - - - - - - - -

AHAAAAAA ti ljuljas krevet danima a sad mamooooooooo mamoooooo, a ovamo nemam vremena da se javim.........:zcepanje::zcepanje::zcepanje:

iiiiiiiiiih dečaci :zcepanje::zcepanje:

E.. ko izmisli ove kese za pečenje svaka mu čast! Sve metnem lepo i.... ono se čvari na 200 stepeni... ženče otvara kapiju... ja drešim kesicu sas gotov ručak... prava bračna idila, nema šta. :) lepo se napuckamo i ondak dremež do... šta sad, šta vas briga dokle...
Pa dokle se "dremajući ne umorimo"! A ondak arbajt... Pampering highest level ljuuuuuuuljaj Mikiiiiiiiiiiiiiiiii :heart::flert::per::gace::brus::cmok::cmok2::zag::klap::klap::klap::vatromet: SITNOOOOOOOOOOOOO još malo nula nula noć!

Poslednja izmena:

- - - - - - - - - -

Mislim da ipak o tome ko ide ili ne, odlučuje Mikica i još ko je za to zadužen ispred firme u Beogradu. Šef gradilišta traži (određuje) profil i broj ljudi, a ne imena.

Jedno praktično pitanje:koliko para poneti za početak,ako ti prebace akontaciju na din.račun kako vadiš pare tamo i od prilike na šta se najviše troši?Ups ispalo malo više pitanja od jednog.:D

Ja sam iskreno tamo trosio malo vise...Pusac sam,ne pijem doduse,ali meni je bila klasicna Ruska kuhinja,morao sam da kupujem pomalo da ne bih crk'o od gladi,slatkise tamanim kao lud,iskreno....Ja sam nosio moje kartice,a mojima sam pare prebacivao preko net-a,b. zena ima racun u Intesi,pa je to za sekund,bez provizije gotovo.Na bankomatu podignes bez problema,na 100e meni je bila provizija oko 300din,a mozes i da placas karticom,to je bez provizije.Jeste da je kurs malo nepovoljan,ali bolje tako,nego da tamo ostanes bez kinte,nije za zezanje da ides 5000km od kuce,a da nemas kod sebe bar nesto para.Moj savet,otvarajte i vi racune ovde,muzevi neka aktiviraju internet bankarstvo,i svima sve ok.Ili da imas ovlascenje na njegov racun,to ti je 10minuta u banci.

Ja sam iskreno tamo trosio malo vise...Pusac sam,ne pijem doduse,ali meni je bila klasicna Ruska kuhinja,morao sam da kupujem pomalo da ne bih crk'o od gladi,slatkise tamanim kao lud,iskreno....Ja sam nosio moje kartice,a mojima sam pare prebacivao preko net-a,b. zena ima racun u Intesi,pa je to za sekund,bez provizije gotovo.Na bankomatu podignes bez problema,na 100e meni je bila provizija oko 300din,a mozes i da placas karticom,to je bez provizije.Jeste da je kurs malo nepovoljan,ali bolje tako,nego da tamo ostanes bez kinte,nije za zezanje da ides 5000km od kuce,a da nemas kod sebe bar nesto para.Moj savet,otvarajte i vi racune ovde,muzevi neka aktiviraju internet bankarstvo,i svima sve ok.Ili da imas ovlascenje na njegov racun,to ti je 10minuta u banci.

jedan od uslova je da se otvore dinarski i devizni racun u intezi, i da se imaju obe vise. Samo ih treba poneti sa sobom...

Hvala momci,računi otvoreni,punomoć sređena a kartice nosi sa sobom. 100 dolara bi da bude dovoljno do akontacije?

meni bi bilo dosta. Treba da kupis nesto da pojedes i popijes dok ne dodjes u Tyumen (skoro 24 sata) i mozda kupis karticu za mobilni. Ako si poneo sve za higijenu, preziveces 10-ak dana. A i da nisi poneosampon i dr. imas dosta i za to. Flasice sa sprejevima i dezodoransi preko 100ml su zabranjeni za unos, u avion.

Zvala pre par sati mog muza neka Dana iz Velesstroja da mu kaze da ce mozda da ide 15-tog i sad je on pitao koja je uloga famoznog mikice u firmi....znaci mikica je tu za prijem radnika i dokumentacije,ali ako ga naljutis mozes da se oprostis od Rusije....tako da cemo svi biti fini....:mrgreen:I sad ja nemam pojma da li da se moj dragi sprema ili ne.....i sto ga zovu bar 3 puta nedeljno zbog tako nekih tralalalla informacija..........

meni bi bilo dosta. Treba da kupis nesto da pojedes i popijes dok ne dodjes u Tyumen (skoro 24 sata) i mozda kupis karticu za mobilni. Ako si poneo sve za higijenu, preziveces 10-ak dana. A i da nisi poneosampon i dr. imas dosta i za to. Flasice sa sprejevima i dezodoransi preko 100ml su zabranjeni za unos, u avion.

Kako zabranjeni dezedoransi,decko od moje zaove narucio mom dragom 5 dezedoransa u spreju.......i da rekao mu je da kafa tamo nije nikakva i da svako ko dolazi treba da ponese bar 500 gr kafe i kuvalo za kafu i caj.....

Kako zabranjeni dezedoransi,decko od moje zaove narucio mom dragom 5 dezedoransa u spreju.......i da rekao mu je da kafa tamo nije nikakva i da svako ko dolazi treba da ponese bar 500 gr kafe i kuvalo za kafu i caj.....

http://www.jat.com/active/sr-cyrillic/home/main_menu/travel_info/new_regulations/new_serbia_regulations.html

http://www.jat.com/active/sr-cyrillic/home/main_menu/travel_info/new_regulations/new_eu_regulations.html

Tu imas pravila za Srbiju i pravila za EU, pa pogledaj. A ovo dole sam izvukao odatle
посуда у којој се налази течност, гел или аеросол сме бити максималне запремине 100ml;

A decko sto je narucio ili ne zna, ili ako prodje , prodje...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back