Posao u Osiguranju

gost 346714

Veoma poznat
Poruka
14.726
Šta mislite o poslu u nekoj Osiguravajućoj kući ? Stalno gledam oglase, i stalno neko od tih osiguranja nude posao koji se zasniva na pronalaženju novih kupaca. Dali su Osiguranja garant smanjenja nezaposlenosti ili je nešto drugo u pitanju ????

Ajd da čujem neke vas, pre nego što ispričam sopstveno iskustvo

1. Tačno je da radiš za procentat-procenat od ugovora osiguranju koje nudiš svojim prijateljima-npr ako ti je ugovor o štednji 25. evra mesečno-neke kompanije ti daju 1200-do 1300.dinara od svakog ugovora (tako je bilo u winner štediše)

2. Ili npr u Sava Osiguranju ti je fiksna plata od 14.500 do 29.000.dinara (zavisi kako te procene) ali svaki mesec imaš plan da im obezbediš duplo više osiguranika u odnosu na prethodni, i platu dobijaš u odnosu na procenat realizacije npr ako ti je plata 29.000 a ti ostvario 30 % u odnosu na plan, dobijaš samo 30% od tih 29.000

3. Neznam kolko je ljudima zgodno da nude osiguranje svojim prijateljima, rodbini, poznanicima-svima koje znaju-pa kad im jednog meseca ponestane tih ugovora dobiju otkaz (radio sam u osiguranju i neke kolege su radile 7-8.meseci, prvi mesec da nisu doneli ni jedan ugovor-automatski su dobili otkaz)

4. Tako da se nebi složio da nema prevare (to je moderan vid prevare)

5. Ja sam bio zaposlen-a prijavljen sam bio na radno vreme od samo sat vremena dnevno i bruto platu od 3650.dinara od koje su mi isplatili samo 490.dinara kad su faktički dali otkaz (sporazum o dogovornom prekidu radnog odnosa)

6. Posebna priča je što treba u našim opštim ekonomskim uslovima treba ubediti nekoga da izdvaja iz svog džepa tih 25.evra za štednju mesečno na 10 ili 25.godina (kolika je bila minimalna štednja u Wineru)

...o 'osiguranjima'
ne bih
jer juče sam stavio tačku na gubitak od
mnogo novca
a sve je bilo pod kaskom...garancijama...i sl....
doživio sam u Crnoj gori udes usljed neispravnosti auta
i sad razmišljam kako da ostanem normalan u svemu tome...
...'doveo' sam sebe da nazad u Zavičaje tražim mir i smiraje ...poslije nekakvih 'uspjeha'
sa starim prijateljima i udesa...
...volio bih da znam najkraći put do,-Nove Gvineje
bar znam
poješće oni mene ili ja njih
i nema osmjeha i sastančenja...
...Osiguranja...
Mora se ali mislim da Osiguranja i Donacije
su najveće ...ne bih o tome jer vjerovatno ima i korektnih...

Back