1. Tačno je da radiš za procentat-procenat od ugovora osiguranju koje nudiš svojim prijateljima-npr ako ti je ugovor o štednji 25. evra mesečno-neke kompanije ti daju 1200-do 1300.dinara od svakog ugovora (tako je bilo u winner štediše)
2. Ili npr u Sava Osiguranju ti je fiksna plata od 14.500 do 29.000.dinara (zavisi kako te procene) ali svaki mesec imaš plan da im obezbediš duplo više osiguranika u odnosu na prethodni, i platu dobijaš u odnosu na procenat realizacije npr ako ti je plata 29.000 a ti ostvario 30 % u odnosu na plan, dobijaš samo 30% od tih 29.000
3. Neznam kolko je ljudima zgodno da nude osiguranje svojim prijateljima, rodbini, poznanicima-svima koje znaju-pa kad im jednog meseca ponestane tih ugovora dobiju otkaz (radio sam u osiguranju i neke kolege su radile 7-8.meseci, prvi mesec da nisu doneli ni jedan ugovor-automatski su dobili otkaz)
4. Tako da se nebi složio da nema prevare (to je moderan vid prevare)
5. Ja sam bio zaposlen-a prijavljen sam bio na radno vreme od samo sat vremena dnevno i bruto platu od 3650.dinara od koje su mi isplatili samo 490.dinara kad su faktički dali otkaz (sporazum o dogovornom prekidu radnog odnosa)
6. Posebna priča je što treba u našim opštim ekonomskim uslovima treba ubediti nekoga da izdvaja iz svog džepa tih 25.evra za štednju mesečno na 10 ili 25.godina (kolika je bila minimalna štednja u Wineru)