@Cosmic26, izvini druze, slabo dolazim na forum, ali sam citao ove teme u kojima si pisao i stvarno je strasno i zalosno sto jedna drzava ma kakva da je nema obzira bar prema svojem visoko skolovanom kadru. Kako li prolaze onda radnici sa srednjom skolom, pa toga i u robovlasnickom drustvu nije bilo. Samo neka nastave tako, pa za par godina nece imati ni 50% omladine, jel svako normalan zeli da ima i normalan zivot sto je u srbiji nemoguce. Ja kada sam stigao u austriju radio sam i za 7e satnicu, i ubijao se od posla, ali nije mi bilo zao, mlad sam, kada cu ako necu sada. Nije ostajalo nesto puno para, ali sam imao satisfakciju da zivim u normalno uredjenoj drzavi gde se covek ceni po nekim sasvim drugim merilima, gde je politika tema koja je potpuno marginalizovana, i gde ce ti svako na ulici pozeleti "dobar dan" bez obzira da li te zna ili ne zna. To su neke sitnice koje mnogo znace normalnom coveku, nije sve ni u novcu. Dok sam radio u srbiji, nisam smeo ni razgovarati sa sefom, a ovde nas sef sve okupi kad god je neki veci praznik i vodi na veceru!!! Verovao ti ili ne, ali eto, ima i toga. Da ne duzim, vidim da si posten covek. Ako si jak, izdrzljiv i hoces da radis, mozda bih mogao naci posao za tebe. Rec je o jednoj pilani ovde u brdima. Ne mogu nista obecati 100%, ali ne volim ni da zavlacim ljude, ako mogu da pomognem, pomocicu. Imam jednog drugara koji radi tamo, i koji je vodja smene, i zalio mi se skoro da mu treba radnika. Pa ako se jos nista nisi snasao, i ako si zainteresovan javi se pa cu videti ako moze nesto da se sredi. Pozz