Posao u Gvineji Bisao i Ekvatorijalnoj Gvineji

Zato te i pitam jer znam gomilu ljudi koje koče takve gluposti koje je neko izmislio ne bili se uzele pare.....po tome čovek koji završi fakultet to mu ništa ne vredi ako pored njega nije završio i kurs.:dash:...msm ja sam uvek za to da čovek mora da neguje svoje znanje i da se unapređuje u struci ali da ti neko stavi takve barikade da bi se mogao baviti poslom za koji si se školovao je van svake pameti.:roll:

Ispada da kurs od mesec dana vise vredi od 4 godine skolovanja :D:D:D :D :D :D! OoOoO, Srbijo, jadna li si zemlja....

@Andrej

Hvala

Odmah na početku da razjasnimo neke stvari i JA SAM JEDAN OD NAMAGARČENIH!!! Pozdrav svima, evo najsvežije što sam saznao o Mare Adriatic-u : svi zaposleni su uhapšeni i ne zna se ništa do petka, gazda Pančevačke agencije STVARNO ima smrtni slučaj, Mare Adriatic JE zapošljavao ljude u inostranstvu, Pro Credit banka je imala uplate od Mareta na devizne i dinarske račune zaposlenih, znači radilo se tu nešto!!! TOLIKO ZNAM, VIŠE, ČIM JOŠ NEŠTO BUDEM ZNAO!

Hvala pancevac :) Javljaj

Odmah na početku da razjasnimo neke stvari i JA SAM JEDAN OD NAMAGARČENIH!!! Pozdrav svima, evo najsvežije što sam saznao o Mare Adriatic-u : svi zaposleni su uhapšeni i ne zna se ništa do petka, gazda Pančevačke agencije STVARNO ima smrtni slučaj, Mare Adriatic JE zapošljavao ljude u inostranstvu, Pro Credit banka je imala uplate od Mareta na devizne i dinarske račune zaposlenih, znači radilo se tu nešto!!! TOLIKO ZNAM, VIŠE, ČIM JOŠ NEŠTO BUDEM ZNAO!

http://www.pravda.rs/2010/10/19/platili-za-posao-i-ostali-bez-njega/#comments

Ovako. Jedan od bivsim ministara za urganizam Gvineje Bisao je bio ozenjen zenom iz ovih krajeva. Nakon sto joj je muz 'slucajno' poginuo u lovu zena s decom sada zivi u Portugalu.
Iz Gvineje Bisao je i Alberto Dias - pevac grupe So Sabis. Tamo je takos sjajana situacija da on vise od 25 godina nije tamo otisao, zemlja ima u evropi cca 5 ambasada, a na listi UN po korumpiranosti je u vodecih 5. E sada da li se isplati ici tamo na rad - nemam pojma.

@Cosmic26, izvini druze, slabo dolazim na forum, ali sam citao ove teme u kojima si pisao i stvarno je strasno i zalosno sto jedna drzava ma kakva da je nema obzira bar prema svojem visoko skolovanom kadru. Kako li prolaze onda radnici sa srednjom skolom, pa toga i u robovlasnickom drustvu nije bilo. Samo neka nastave tako, pa za par godina nece imati ni 50% omladine, jel svako normalan zeli da ima i normalan zivot sto je u srbiji nemoguce. Ja kada sam stigao u austriju radio sam i za 7e satnicu, i ubijao se od posla, ali nije mi bilo zao, mlad sam, kada cu ako necu sada. Nije ostajalo nesto puno para, ali sam imao satisfakciju da zivim u normalno uredjenoj drzavi gde se covek ceni po nekim sasvim drugim merilima, gde je politika tema koja je potpuno marginalizovana, i gde ce ti svako na ulici pozeleti "dobar dan" bez obzira da li te zna ili ne zna. To su neke sitnice koje mnogo znace normalnom coveku, nije sve ni u novcu. Dok sam radio u srbiji, nisam smeo ni razgovarati sa sefom, a ovde nas sef sve okupi kad god je neki veci praznik i vodi na veceru!!! Verovao ti ili ne, ali eto, ima i toga. Da ne duzim, vidim da si posten covek. Ako si jak, izdrzljiv i hoces da radis, mozda bih mogao naci posao za tebe. Rec je o jednoj pilani ovde u brdima. Ne mogu nista obecati 100%, ali ne volim ni da zavlacim ljude, ako mogu da pomognem, pomocicu. Imam jednog drugara koji radi tamo, i koji je vodja smene, i zalio mi se skoro da mu treba radnika. Pa ako se jos nista nisi snasao, i ako si zainteresovan javi se pa cu videti ako moze nesto da se sredi. Pozz

eee jadni smo mi...kakva vecera sa sefom?!koliko radimo da ce sef jedva da ti da i pauzu da jedes.ja sam radio u Libiji kao stolar a ti ljudi su divni.necu da zaboravim kad sam im napravio rucno kutlacu,popadali su u nesvest i bili mi zahvalni za jedan takav poklon.hocu da kazem kako su nase gazde nezahvalne i nikad im nije dosta i kako nikada nisu zadovoljni tvojim radom.E zato zelim da odem sto pre i za svoju porodicu makar malo stvorim sto ovde ne bi uspeo ni za 1 godinu.Ako rmbacim pa bar da znam zasta rmbacim

Izvinjavam se sto upadam ali jedino sto mogu da se setim za ove zemlje da sam nacuo je to da se traze VOLONTERI za rad u sirotistima i cuvanju dece ,kuvanju hrane...
timemashine ako bi mogao da kontaktiramo ja sam zainteresovan da odem na jedno mesec dana u austriju probno ako vam odgovara tako, a posto sam zavrsio sa jabukama kod mene sada sam slobodan ,imam sume na imanjima i radio sam sa drvima tako da mislim da mi ne bi bio problem ,jedino nemacki jezik slabo poznajem...

Pozz svima evo ja se jaljam iz Ekvadorijalne Gvineje radim u firmi General Work kao bagerista u bas bas dzungli,nije toliko tesko ja sam se navikao na klimu bez problema.Ne znam za ostale zemlje ali ovde nema problema da crnci jedu belece:hahaha:......

cuo sam da su ekstra plate ali molim te da mi pomognes na bilo kakav nacin da dodjem dole.radim isti poswao kao i ti.imam 27 godina i 6 godina iskustva.sve bi mi znacilo bilo kava vrsta pomoci.odakle da krenem i gde da trazim sansu da odem i ja dole.nadam se da mi ikako mozes pomoci.unared zahvalan.moja adresa je nikolic.danijel467@gmail.com

E ovako ja sam u gvineji vec skoro 1 god i ne nikad nisam sreo ljude koji su dosli preko te famozne agencije Mare Adriatic vec samo ljude iz nase firme Ecoksa-e tako da ja mislim da je to cista laz bar za ovu ovde gvineju.E sad ja sam ovde dosao preko licne preporuke od jednog prijatelja koji je ovde od 2001 tako da sto se toga tice ne mogu nikako da vam pomognem,jedino sto mogu da vam dam adresu nase srpske firme ovde nema lazi nema prevare ako im treba vas profil zvace vas 100%----pozzz

Poslednja izmena od moderatora:
E ovako ja sam u gvineji vec skoro 1 god i ne nikad nisam sreo ljude koji su dosli preko te famozne agencije Mare Adriatic vec samo ljude iz nase firme Ecoksa-e tako da ja mislim da je to cista laz bar za ovu ovde gvineju.E sad ja sam ovde dosao preko licne preporuke od jednog prijatelja koji je ovde od 2001 tako da sto se toga tice ne mogu nikako da vam pomognem,jedino sto mogu da vam dam adresu nase srpske firme ovde nema lazi nema prevare ako im treba vas profil zvace vas 100%----pozzz

brate koji je tvoj mail.
moj je nikolic.danijel467@gmail.com
ajd mi pusti mail jer mi lakse da ti pisem tako.ovako se malo slabije snalazim

Kao prvo nije u redu da se zezate na racun tamo nekih drzavica i da ih im mesate nazive i nazivate ljudozderima.Pritom,poistovecujete se sa glupim Amerima koji znaju geografiju samo svoje zemlje i nicije vise (mesanje Slovacke i Slovenije,Montenegro i Makedonije,Srbije i Rusije itd).Ako vec ides u neku africku zemlju onda treba da se raspitas i gde ides.Priznajem da i meni nije bilo jasno odakle takav standard jednoj africkoj zemlji ali sam zato googlao i dosao do sledecih zakljucaka:Kad se misli o zaposljavanju onda se misli na Ekvatorijalnu Gvineju a ne Gvineju Bisao,razlog,u Ekvatorijalnoj Gvineji se proizvede dnevno nafte koliko Srbija za 3 dana potrosi a ima 650000 stanovnika dok ova druga svu naftu uvozi.
@baxter89gsp
Firma se zove Sogeco-ecocsa,jel mozes da nam das tu adresu srpske firme koja zaposljava tamo,sajt ako ima,i jedno pitanje,na njihovom sajtu pise zanimanje vozaci teskih vozila,sta zapravo podrazumeva to zanimanje,evo i linka gde sam video http://www.sogeco-ecocsa.com/page.php?id=6

Ja sam radio 7 godina u Ek. Gvineji. Radio sam i na ostrvu Malabo i na kopnu mesto Mongomo.
Ta agencija Mare adriatik je navukla ljude i uzela lovu i nestala.
prava agencija za olazak u Gvineju jeste Centarline iz Beograda.
Ljudi ostale nazovi agencije ne uzimajte za ozbiljno!
Jos nesto uslovi koje sam dole imao ne mogu se naci nigde u svetu! Sve ovo pricam iz iskustva..

Brate znas li kakva je situacija sada dole u firmi sogeco ecocsa, hoce li biti potraznje za novim radnicima? jesi li ti jos dole? Ja sam rudarski tehnicar... Hvala unapred brate pozzz

Back