- Poruka
- 56.178
da mislim...
guzva tamo vamo...svakako se takva prilika ne propusta a iskustvo je iskustvo
ne bih se uopste dvoumila oko tog posla...mlad si...ceo zivot moze da ti stane u kofer...malo tamo, malo onamo...ili samo tamo...videces 

И ја имам такав утисак,зато се и плашим.Zivela sam u Novom Sadu, u Beogradu nisam...ali navracam povremeno
Koliko sam videla i osetila, nemaju puno zajednickog...Guzve i saobracaj a ni parkiranje, ne moze da se poredi sa Beogradom...
Па неће ваљда буквално?Nemoj dolazitu u BG, sažvakaćete i ispljunućete
Хвала пуно на лепим жељама!Prvo, držim fige da dobiješ posao. Drugo, nemaš čega da se plašiš i samo naprijed. A što se tiče gužve i prevoza skontaj neki smještaj relativno blizu posla da što manje gubiš vremena u prometu. Nemoj da te strahovi sputavaju, oslobodi se i sam znaš da si čekao ovakvu priliku, pa nisi se godinama školovao da bi sjedio kući sa roditeljima. Imaš moju punu podršku![]()
Samo dodji, naebo si.Па неће ваљда буквално?
Novi sad je danju kao Pecenjevce u odnosu na BG...То ме највише и плаши.На Нови Сад сам се навикао,али не знам да ли бих и на Београд.
Tesko da je ovo istina....osim uvece...ne znam...u 15 , 16h to nije situacija..eno juce kolona do ustanicke a od crvenog krsta....zastoj?Sad preko leta je Bg prazan. Nigde nikog. Nema guzve, sve full, kul.
ne mrdaj iz Novog Sada. Beograd nije Srbija, to je srpski Bruklin, samo, u Bruklinu zive crnci a u Beogradu crnogorci.......mafija, ubistva, kriminal...........totalna nesigurnost za normalne gradjane.Поздрав људи!
Из малог сам места,студирао сам у Новом Саду и планирао сам тамо да нађем посао.
Међутим,добио сам понуду за посао у Београду.Посао је занимљив,и верујем да је добра плата,али се помало плашим живота у Београду.
Волео бих да ми дате неки савет шта да радим.
Da ne pisem previse +1Prvo, držim fige da dobiješ posao. Drugo, nemaš čega da se plašiš i samo naprijed. A što se tiče gužve i prevoza skontaj neki smještaj relativno blizu posla da što manje gubiš vremena u prometu. Nemoj da te strahovi sputavaju, oslobodi se i sam znaš da si čekao ovakvu priliku, pa nisi se godinama školovao da bi sjedio kući sa roditeljima. Imaš moju punu podršku![]()
Ја сам са севера,студирао сам у НС.Novi sad je danju kao Pecenjevce u odnosu na BG...
Nocu su mozda isti , tuce , brza voznja i prebijanja...ali danju BG je sve i svasta....
Hajdemo ovako ....nema dana da te neko ne iznervira ako hoces ljudsko ponasanje, ama u prvih pola sata od izlaska iz stana..
Znaci kad vidis da pisem sa altruizmom, znaj da nisam izasao jos iz stana..
To je neverovatna kombinatorika pakosti , koristoljublja, podvala, buke, pravljenja buke, razlika je ogromna..
Ko ti je rekao pola sata pre dogovorenog vremena, taj se nije vozio prevozom odavno...ne postoji obavljanje posla za pola sata...ulazak u market pred nosom je pola sata....
Samo postavljanje pitanja je vec simptom da ti BG nece leci...
Da bi ti legao , ratiste mora da ti je kao dobar dan....a zelja da budes prvi na prvom mestu....da se zabavis takodje....ono da probas sve, da budes seljak nad seljacima...
Utesno je ako si sa Juga, tu ti nije nesto mnogo bolje van BG pa ti je svejedno , ali ako si sa Severa, uuuu, pa ima da ti prolazi vreme , da te iznenadjuje zasto ljudi trose vreme na pakosti , i ko zna sta jos..
Да,али требате и био би ред да станете.Ma dovoljno je samo da ides ulicom i udarace te jer ocekuju da se sklonis,ja sam vec na pesackom kolima a kokoska tek prilazi i treba da zakoraci na ulicu,prozbori da treba da stanem,idiote misli na svoj zivot a ne da imas prednost,pravilom saobracaja mora da stane pogleda levo i desno da li je po nju i ostale ucesnike u saobracaju bezbedno da kroci na ulicu a to niko ne radi,budale gledaju u pod ili fon jer je tu pesacki gde imaju prednost,posebna su prica redovi za placanje nema osobe koja se ne zalepi i ne lakta,odlazak u grad moras da se naoruzas,mesecima mogu da ne odem u centar cak me i periferija nervira,samo gde nema ljudi
E bolje nemoj da dolazis,ne moze da se stane ako sam vec na pesackom kao sto da idem 50/h po pravilima,ne mogu bezbedno da se zaustavim,kao sto po pravilu ni1 pesak ne stane da vidi da li moze da krene s trotoara a ako su kola na par metara logicno da ne sme,takodje sam i ja pesak ne zaboravi i biciklista pa se ne ponasam kako hocu nego po pravilima i logiciЈа сам са севера,студирао сам у НС.
Да,али требате и био би ред да станете.
Pešak na pešačkom prelazu koji nije regulisan svetlosnim signalima ima prednost ako je već započeo prelazak, ili ako ima očiglednu nameru da to učini. Vozač ima zakonsku obavezu da prilagodi brzinu vozila dok prilazi pešačkom prelazu tako da u svakoj situaciji koju vidi ili ima razloga da predvidi, može bezbedno da zaustavi vozilo ispred pešačkog prelaza.E bolje nemoj da dolazis,ne moze da se stane ako sam vec na pesackom kao sto da idem 50/h po pravilima,ne mogu bezbedno da se zaustavim,kao sto po pravilu ni1 pesak ne stane da vidi da li moze da krene s trotoara a ako su kola na par metara logicno da ne sme,takodje sam i ja pesak ne zaboravi i biciklista pa se ne ponasam kako hocu nego po pravilima i logici
Nije poceo pralazak ali se isto breca kao ti kao da jeste.Pešak na pešačkom prelazu koji nije regulisan svetlosnim signalima ima prednost ako je već započeo prelazak, ili ako ima očiglednu nameru da to učini. Vozač ima zakonsku obavezu da prilagodi brzinu vozila dok prilazi pešačkom prelazu tako da u svakoj situaciji koju vidi ili ima razloga da predvidi, može bezbedno da zaustavi vozilo ispred pešačkog prelaza.
Znači to piše u zakonu. To što je ograničenje u gradu 50km/h ne znači ništa i nema nikakve veze sa zakonskom obavezom koju sam objasnio u prethodnom pasusu. Vozač je dužan da predvidi pešaka na prelazu, i tako da se kreće da može zaustaviti vozilo bezbedno.
Naravno, po Beogradu vozi dosta vozača koji veze blage nemaju sa zakonom, i misle da ako je ograničenje 50km/h oni mogu da voze uvek i svugde 50km/h ugrožavajući živote ljudi.
Ja ti kazem debili ne gledaju uopste ono sto se uce mala deca,pogledaj levo pa desno da li smes da zakoracis na kolovoz,obrati paznju pa ces videti da vecina uopste ne obraca paznju na kola iako mogu da zaginu,iako pricaju telefonom na pesackom sto je prekrsajJeste, ali veruj mi da na polaganju padas ako vide da pesak koji stoji krene da zakoraci na pesacki a ti jos nisi prosao...
A jos gore ako mu trubnes, plus i to je minus ako mu trubnes...
Ja sam imao tipa koji stoji i hoce nece na polaganju i tacno vidim pascu ako krene, necu ako ne kren...i gleda i ukapirao je i nije krenuo...
Ali je zaebano da ti buljis u pesaka hoce nece...zato mnogi uspore i propuste, cak i kad vide da stoji pesak, jer podrazumevaju nameru da hoce da predje..
A pesak kao ja npr , nece spustiti nogu na kolovoz dok se ne zaustavi automobil, gledao me ne gledao jer sam dva puta leteo na pesackom...
Tako da imas situaciju pesak ne pokazuje nameru da predje a stoji ispred pesackog ...i stajace do prekosutra....
A vozac tako moze da odlucuje da moze da nastavi da vozi do prekosutra..
Zbog toga ce te nekad kazniti ne samo sto si prosao a zakoracio je, nego zato sto nisi stao a pesak je bio u zoni pesackog prelaza...
I nisam siguran da mozes podneti prigovor koji ce proci ....ako navede saobracajac da je pesak bio u zoni pesackog prelaza, ...
Pa ja pisah da sam na prvom casu zamalo zgazio policajca...ama bas je malo falilo, naravno nije se ljutio , a ja sam dobio predavanje da policajci nemaju glavu kad su u uniformi i ne gledaju gde hodaju...Ja ti kazem debili ne gledaju uopste ono sto se uce mala deca,pogledaj levo pa desno da li smes da zakoracis na kolovoz,obrati paznju pa ces videti da vecina uopste ne obraca paznju na kola iako mogu da zaginu,iako pricaju telefonom na pesackom sto je prekrsaj
Cekaj kraj juna, pocetak jula do polovine avgusta.Tesko da je ovo istina....osim uvece...ne znam...u 15 , 16h to nije situacija..eno juce kolona do ustanicke a od crvenog krsta....zastoj?
Nisam video...nije sudar, nije radovi na putu , pojma nemam sta je bilo..
Jednostavno mnogo ljudi je htelo da skrece levo kod beocentra...pojma nemam sta je razlog...
Slicno je na smederevskom putu , svaki dan je mic po mic zbog skretanja levo za mirijevo....
Cini mi se da je isto i kod dusanovacke poste isto skretanje ulevo pa bude kolona do autokomande..
@Mimi-95 šta si se zapanjio, ufonjao?Sad preko leta je Bg prazan. Nigde nikog. Nema guzve, sve full, kul.
Ja sam živeo u oba. Ne mogu da se porede.Zivela sam u Novom Sadu, u Beogradu nisam...ali navracam povremeno
Koliko sam videla i osetila, nemaju puno zajednickog...Guzve i saobracaj a ni parkiranje, ne moze da se poredi sa Beogradom...
Ali pešak ima prvenstvo, ma koliko da je glup ili nepažljiv.E bolje nemoj da dolazis,ne moze da se stane ako sam vec na pesackom kao sto da idem 50/h po pravilima,ne mogu bezbedno da se zaustavim,kao sto po pravilu ni1 pesak ne stane da vidi da li moze da krene s trotoara a ako su kola na par metara logicno da ne sme,takodje sam i ja pesak ne zaboravi i biciklista pa se ne ponasam kako hocu nego po pravilima i logici