Posao u Australiji

Ma nemoj da se frkas, sad je bio tezak, znaci da sledeci nece...A ***** ga, polozicemo svi kad tad, mozda ne prodjem 10 puta, al iz 11-og cu proci. Tako ja gledam na to...

A ova na speakingu nije bila matora, nekih 36-37 godina, i bilo mi je opustenije jer se stalno smejala. (a tako i pise u svim ,,uputsvima`` za speaking, da treba piti opusten, i smeskati se stalno i najstojati da njega/nju nasmejes) dok mi je kod chiche bilo mnogo ozbiljno i zvanicno. E sad, nikad se ne zna, mozda je ova neka nadrndana pa nas pokopa sve...

PS meni je na spekingu bila zenska, ali mi se cini da su kod cice sa bradicom svi bolje prosli, sto opet nista ne mora da znaci...mozda kod zenske bolje prolaze muski kandidati i obrnuto

pa da, meni je kod starije gospodje bilo veoma ugodno (i sam nisam mogao da se nachudim tome) imao sam osecaj da i ona zeli da 'gura vodu na moju vodenicu' dok smo razgovarali. :worth: A kad sam zapeo na jednom mestu, ona je pokusala mashuci rukama, i olovkom upiruci na jednu recenicu (shto je pisalo na papiru) da me nekako 'odglavi' i nekako je i uspela u tome. Kad sam procitao tu recenicu, pojasnilo mi se.
I najjacha ocena mi je posle bila upravi iz speaking-a :D

jutros mi je stigao acknowledgement letter!!! :D e sad krece povuci potegni..:whistling:

Super, čestitam! Ma nema povuci - potegni samo uradi medicinski sad u roku od 3 mjeseca, slobodno. Nemoj čekati da ti se oni jave. Ja sam sve nešto čekala, ali dobro... nije ni ovo kasno. Jesi li uradio policijski? Ako ni njega nisi i njega pošalji kad i medicinski, jer oboje imaju validnost 1 godinu. Po mojoj pretpostavci u toku te godine treba da se dodijeli viza tj krajnji rok ulaska u Au je do datuma isteka istih.

Pazi ovo, o čemu treba voditi računa:
- Važnost Ieltsa - 2 god
- Police - 1 god
- Med.- 1 god.
Procjena kvalifikacija kod TRA ( ne znam kod drugih) je vremenski neograničena.

- Ja sam polagala Ielts u novembru 2007
- poslala apilikaciju ( sa odrađenim policijskim u nov 2007) u decembru 2007
- Lodgement date 9. 01. 2008
Sad je novembar `08 , policijski istekao - poslala novi
Ielts ističe u nov. sljedeće godine (sad je već prošla 1 god od polaganja)
Ljekarsko uradila sad - traje do nov. 2009.

Tako, sve nam se svodi na nov. 2009 kao zadnji rok da šljegnemo down under.:kafa:

Ispravi me ako gresim...ali zar trajnost se ne racuna do datuma aplikacije...
Tj. ako nesto vazi godinu dana, a ti to posaljes a da je vec proslo 11,5 meseci, to ce vaziti bez obzira koliko god trajao proces aplikacije. Bitno je da nije istekao rok pre aplikacije!!!

Malo sam ga zakomplikovao, valjda ce neko razumeti....

Jos jedno pitanje za vas koji ste to prosli...??

Znam da se neke stvari proveravaju od strane ambasade, interesuje me da li su vas proveravali i za asesment. Misilim, ne moze se tu Bog zna sta slagati, ali cisto neke stvari da se malo preuvelicaju, a neke malo umanje...

neko moje tumachenje stvari:

- IELTS vazi 2 godine od dana polaganja, i u tom roku moras da ga predash sa aplikacijom, znachi ne morash ga ponovo slati makar ti processing trajao 4 (i vishe)godine

- skill assessment vazi neogranicheno

- police vazi 6 meseci, znachi svakih 6 meseci shaljesh novi, isto i za medic

glede processing time-a, danas poslepodne sam dobio josh jedan mail od eGSM.autonotifications@immi.gov.au i u njemu postoji deo:

'..Why are some applications given priority?

The Migration Act 1958 contains powers by which the Minister for Immigration and Citizenship can consider and finalise migration visa applications in an order of priority the Minister considers appropriate.

The Minister has determined that priority be given to General Skilled Migration applicants with an occupation on the Migration Occupations in Demand List (MODL) and to applicants for State Specific and Regional Migration visas.

Applications eligible for priority processing are those from:

1. Applicants with a nominated occupation on the MODL

2. For applicants whose nominated occupation is not on the MODL applications for any of the following visas are given priority:

a) Skill Matching (Migrant) (Class BR) - Subclass 134 - Skill Matching
b) Skilled - Independent (Migrant) (Class BN) - Subclass 137 - State/Territory-nominated Independent
c) Skilled - Australian-sponsored (Migrant) (Class BQ) - Subclass 139 - Designated Area - Sponsored
d) Skilled (Provisional) (Class UX) - Subclass 495 - Independent Regional
e) Skilled (Migrant) (Class VE) - Subclass 176 - Sponsored
f) Skilled (Provisional) (Class VF) - Subclass 475 - Regional Sponsored
g) Skilled (Residence) (Class VB) - Subclass 886 - Sponsored
h) Skilled (Provisional) (Class VC) - Subclass 487 - Regional Sponsored
Eligibility for priority processing does not mean that processing requirements can be waived.'

@palma 67

jutros mi je stigao acknowledgement letter!!! :D e sad krece povuci potegni..:whistling:

Mozda je u stvari sada najbolji trenutak da se opustis najvise sto mozes, na kraju krajeva, uradio si sve sto je u tvojoj moci, sad treba cekati da vreme prodje.

uzivaj u zivotu koliko god to mozes (znam da je tesko to uraditi, a meni lako reci; mozda bih se i ja veoma slicno osecala na tvom mestu...ja bih najvise u stvari volela da sam iskoracala tako velike korake i stigla u tvoju poziciju, sto se aplikacije tice)

Htedoh ti u stvari reci samo :SRECNO!!! :zurka:

Mozda je u stvari sada najbolji trenutak da se opustis najvise sto mozes, na kraju krajeva, uradio si sve sto je u tvojoj moci, sad treba cekati da vreme prodje.

uzivaj u zivotu koliko god to mozes (znam da je tesko to uraditi, a meni lako reci; mozda bih se i ja veoma slicno osecala na tvom mestu...ja bih najvise u stvari volela da sam iskoracala tako velike korake i stigla u tvoju poziciju, sto se aplikacije tice)

Htedoh ti u stvari reci samo :SRECNO!!! :zurka:

hvala! :hvala:
mada u pravu si nekako sam sada u nedoumici, a mislim da je ustvari svakome tako u ovakvom periodu, da li troshiti kesh i uzivati ili samo raditi i ushtekati shto vishe za poneti. Naravno tu je i neizvesnost, ipak nije sve 100%, (mada bi voleo da verujem da jeste :cool:)

Statement of reasons:
The applicant's 1 year traineeship at "xxxxxxxx" company is noted;however this traineeship occurs more than 2 years from the formal training which was completed in 1990.Also this period of traineeship is not sufficient as outlined in the UAC.
Pitanje za strucnjake ima li svrhe traziti review?

Statement of reasons:
The applicant's 1 year traineeship at "xxxxxxxx" company is noted;however this traineeship occurs more than 2 years from the formal training which was completed in 1990.Also this period of traineeship is not sufficient as outlined in the UAC.
Pitanje za strucnjake ima li svrhe traziti review?

mislim da nema svrhe, traineeship je ochito kratko trajao i desio se 2 godine posle shkolovanja(znachi tu im smeta sto nije bar u kontinuitetu sa skolom ili, u idealnom sluchaju istovremeno). Ne znam sta bi ti predlozio, svakako ponovno slanje, ali da dodash jos neki papir koji bi pokrio mozda to medju vreme

topaz supermoderatoru nash,
hajde ponovo objasni neshto o onom kashnjenju u odnosu na onaj datum koji se automatski salje za aplikacije koje su obradjene, znam da je jednom vec bilo o tome rechi. ali ipak da utvrdimo gradivo

Evo fotografisanog outcome-a.
Iako ja ne vidim mogucnost da se tu moze nesto promeniti...
unapred hvala svima na pomoci(idejama...)!

Prilozi

• grrrrr.jpg
    grrrrr.jpg
    29,4 KB · Pregleda: 32
  • grrrrrr1.jpg
    grrrrrr1.jpg
    29,6 KB · Pregleda: 30
Nema veze ako je usmjereno obrazovanje, to smo imali prilike da vidimo da se priznavalo. koliko sam mogla pročitati, a slabo se vidi, ti si završio školu 1990, i počeo da radiš tj imao si traineeship od 1 godine ali 2,5 godine poslije završene škole. Oni traže taj period pokriven. Kad ti je bila vojska, je li u tom vremenu?
Moraš nabaviti papire da pokriješ taj period od završene škole do zaposlenja, kao neku praksu, ali takođe možeš to da opravdaš da si bio u vojsci i kako poslije toga nisi odmah mogao naći posao ili sl.

Tree, kako si ti ovo odradio, daj da pomognemo čovjeku! Takođe i mikica čini mi se može pomoći.

Poslednja izmena:

Back