Posao u Australiji

Kada odvedes decu i vide za cega si dala pare, bice ti zahvalna!

Srecno Amlapice ! Jaka si ti zena!

:super: :klap:

Hvala ti na lijepim riječima teddy.

Biću zadovoljna kada moja djeca vide nešto i kad promijene mišljenje o vrijednostima života, jer makoliko ja njima pričala, okolina ima veoma jak uticaj na njih i formiranje njihovih ličnosti.Ja sam do 90 -tih baš dosta vidjela lijepog i svake godine putovala i znam kako narod u Zapadnoj Evropi živi, bez lažnog morala i vrijednosti.Žao mi je što naša omladina, ima potpuno krivu sliku o životu i da su im potpuno marginalne stvari bitne.

Nadam se da ćemo svi ovdje uspjeti da ugledamo sunce u pravom svjetlu.

Ja zamišljam da započnem porodicu tamo. Oni će Balkan upoznati iz kratkih poseta i priče. Možda će poželeti kad odrastu da se vrate u tatin rodni kraj, jer će im izgledati kako su ovde ljudi prisni i neposredni, svi se druže i zezaju i niko ne misli na novac. E.

Palmo, gledam danas ono što si mi poslala još onomad i napisala si mi da sve mora da se kopira i overi u sudu. Možeš samo da mi potvrdiš da li sam dobro razumeo, pošto mi nelogično da kopiram i overavam potvrdu od firme, koju sam inače baš za to uzeo i ne treba mi da je čuvam u originalu.

Dandy, da li si popunjavao nešto u TRA formularu u section 4: Apprenticeship (kao informal, verbal contract i to)?

Palmo, gledam danas ono što si mi poslala još onomad i napisala si mi da sve mora da se kopira i overi u sudu. Možeš samo da mi potvrdiš da li sam dobro razumeo, pošto mi nelogično da kopiram i overavam potvrdu od firme, koju sam inače baš za to uzeo i ne treba mi da je čuvam u originalu.

Dandy, da li si popunjavao nešto u TRA formularu u section 4: Apprenticeship (kao informal, verbal contract i to)?

Da, treba da fotokopiras taj original iz firme i overis ga u sudu, zatim ga nosis kod prevodioca da ti ga prevede. To je procedura (ne saljes originale!!! to su oni podvukli)

U section 4 jesam stavio da sam zavrsio apprenticeship, ali ja to zapravo nisam, jel kod nas nema segrtstva, ima samo prekse, e ja sam otisao u firmu gde sam imao praksu i trazio od njih potvrdu da sam to zavrsio kod njih i to prilozio kao dodatak u section 4 (isto sam je fotokopirao, overio i preveo)

Topaz, sada sam shvatila nesto! Da li si ti svestan da si ti nasa Australija (mislim na ove "nase" forumase)!!??

Nema veze sto imamo ili nemamo tamo nekoga, ti spadas u ono sto mi zelimo da uradimo, pa nam dodjes kao "veza sa buducnoscu" ili kao "Veliki Strumf" odn. podrska.

PS Srecno na vozackom! :klap:

:bye:

@Tree
NIKAKO ne šalji dokumenta u originalu, jer je na više mjesta i kod TRA i za vizu naglašeno - NE ORIGINAL, već samo ovjerena fotokopija i prevedeno na engleski.Uz taj engleski prevod šalješ i svoj srpski (fotokopirani) dokument.Ako postupiš drugačije, oni će sigurno pomisliti da si neozbiljan jer čim su to naglasili oni to sigurno i misle.To ti nije kao kod nas, da je sve nedorečeno pa moraš da gataš što treba da uradiš.

Osim toga taj ISTI papir će ti zajedno sa svim dokumentima koje si poslao TRA, trebati za vizu.Znači, šalješ za aplikaciju za vizu sve što šalješ TRA + kopiju ( ovjerenu) o pozitivnom assessmentu.Takođe u dokumentu koji dobiješ iz TRA postoji Reference number koji upisuješ u polja određenog odjeljka u aplikacionom formularu za vizu.

Za one koji treba da rade skill assessment i imaju problema sa placanjem:

Kod mene (teaching australia) je doslo do promena od 1.juna i na kraju aplikacije me pitaju kako zelim da platim (kao kod vize) i mogu da im dam odobrenje da mi novac skinu sa kartice (amex, visa, mastercard), 450 aud.
:worth:

Proverite , mozda se moze i kod drugih sada ovako placati, mozda je doslo i tamo do promena, pa se ne mora assesment "na vrat- na nos" indijanski uplacivati- ko gde i kako stigne, kako je bilo do sada.

Pozdrav

Mislim da je Adelaide OK grad. Ali tamo nemam nikoga tako da tu opciju za sada nisam uzeo ni u razmatranje.

Jedno generalno pitanje za one koji su vec predali glavnu aplikaciju za vizu. Koliko ste stranica dokumenata imali u aplikaciji? (koliko vam je poshiljka bila teshka?)

Ja sam sada u fazi prikupljanja dokumenata i kako je krenulo mislim da ce biti vishe od kile papira :lol:

Mislim da je Adelaide OK grad. Ali tamo nemam nikoga tako da tu opciju za sada nisam uzeo ni u razmatranje.

Jedno generalno pitanje za one koji su vec predali glavnu aplikaciju za vizu. Koliko ste stranica dokumenata imali u aplikaciji? (koliko vam je poshiljka bila teshka?)

Ja sam sada u fazi prikupljanja dokumenata i kako je krenulo mislim da ce biti vishe od kile papira :lol:

Nek ti bude i dve kile, samo da bude uspesno!!!

Srecno!:whistling:

Zdravo,

ja citam vase postove ve neko vrijeme, i sama sam u istoj situaciji, pa bi bio red da se malo prikljucim :)
Sto se tice tvog pitanja: definitivno sam imala preko kile, ne sjecam se sad tacno koliko, znam samo da sam za skills assessment poslala oko 300 stranica, pola srpski, pola na eng. Slala sam Teaching Australia. Sve sto sam mogla naci od dokumenata sam poslala - kad kazem SVE (naravno, ovjerene kopije), mislim ne samo na one koje su oni trazili, nego i razne potvrde sa seminara i strucnih usavrsaanja, preporuke itd. Zato i jeste bilo toliko papira.
Sto je bitno, priznali su mi diplomu i sad cekam vec gotovo godinu dana da vidim sta ce biti sa nama. nadamo se sve najbolje :)

Topaz, puno pozdrava i tebi :)

Maki

...Jedno generalno pitanje za one koji su vec predali glavnu aplikaciju za vizu. Koliko ste stranica dokumenata imali u aplikaciji? (koliko vam je poshiljka bila teshka?)

Ne znam stvarno koliko je stranica papira bilo ali bilo je nešto malo ispod 1 kg papira.

DHL- om slanje = 95 € (za sve pošiljke od 600gr - 1 kg )

Zdravo,

ja citam vase postove ve neko vrijeme, i sama sam u istoj situaciji, pa bi bio red da se malo prikljucim :)
Sto se tice tvog pitanja: definitivno sam imala preko kile, ne sjecam se sad tacno koliko, znam samo da sam za skills assessment poslala oko 300 stranica, pola srpski, pola na eng. Slala sam Teaching Australia. Sve sto sam mogla naci od dokumenata sam poslala - kad kazem SVE (naravno, ovjerene kopije), mislim ne samo na one koje su oni trazili, nego i razne potvrde sa seminara i strucnih usavrsaanja, preporuke itd. Zato i jeste bilo toliko papira.
Sto je bitno, priznali su mi diplomu i sad cekam vec gotovo godinu dana da vidim sta ce biti sa nama. nadamo se sve najbolje :)

Topaz, puno pozdrava i tebi :)

Maki

Jao Maki9, dosla si mi kao Bogom dana!!!! :worth:

ja takodje spremam za teaching australia papire, jos mi fali jedna "sitnica" :sad2: sedmica na IELTSu. molim te kazi mi nesto o tvom skills assessmentu, sta si sve poslala, koliko je trajalo prihvatanje diplome i sve sto zelis da podelis sa mnom, bilo koja informacija ce biti "zlatom satkana" za mene.

Hvala ti u napred! :klap::bye:

Pozdrav svima radni narode:)
Evo upravo na tv-u rekose da ce izrada novih pasosa poceti 23 juna,i ja ne budem lenja odmah pozovem prijateljicu sto radi u MUP-u,i ona mi iz prve ruke kaze da oni NEMAJU NIKAKVU INFORMACIJU da bi to moglo biti tada kada je receno.Nove pasose izdavace BEOGRAD,bez obzira u kom gradu zizis,i izrada ce trajati ni manje ni vise nego 30 dana:eek:,uzas jedan

Topaz da li si polozio covece,sto se ne javljas?

Pozdrav svima od mene:bye:

Jao Maki9, dosla si mi kao Bogom dana!!!! :worth:

ja takodje spremam za teaching australia papire, jos mi fali jedna "sitnica" :sad2: sedmica na IELTSu. molim te kazi mi nesto o tvom skills assessmentu, sta si sve poslala, koliko je trajalo prihvatanje diplome i sve sto zelis da podelis sa mnom, bilo koja informacija ce biti "zlatom satkana" za mene.

Hvala ti u napred! :klap::bye:

Cao, teddy bubu,

moram priznati da sam se, izmedju ostalog, namjerno javila jer sam vidjela da i ti saljes papire Teaching Australia. ;) Btw, ja sam profesorica njemackog.
Slala sam, kao sto sam vec spomenula, mnogo papira. Najbolje bi bilo da se cujemo preko PM da ti posaljem svoju checklist.
Dokumente sam poslala krajem marta prosle godine, a positive assessment mi je stigao na kucnu adresu krajem maja, a sredinom maja su mi oni javili emailom da su zavrsili sa "assessment-om", naravno, nisu mi rekli nista u emailu.
Jednom su mi poslali email prije toga jer su zeljeli znati kako sam i sta morala pripremati za strucni ispit (mada sam ja to ukratko i objasnila u popratnom pismu) i kako sam dobila licencu. To sam im onda objasnila nasiroko u emailu.
A za IELTS ... :roll: .... na IELTS sam prvo probno izasla 2006 godine i srecom iz prve dobijem na academic modulu 7, 7, 7,5 i 8. Zapravo nije ni srecom, spremala sam se najmanje pola godine da izadjem na test.
Ako te bilo sta zanima jos, tu sam ili mi mozes takodje poslati PM. :)

maki

Maki, hvala ti sto si se javila...jer se ja tako lepo koprcam a nikog (do sada) iz moje 'branse". Ja sam inace razredni profesor ali nikada radila u tom poslu nego od pocetka (9 godina) radim kao vaspitacica u pretskolskom. Sto se toga tice, nadam se da nece biti problema, jer imam visu vaspitacku a posle uciteljski fakultet, na svu srecu, jer za pretskolsko traze diplomu za rad sa decom od uzrasta 0 do 8 ili 9 godina, tako da sa obe diplome pokrivam ono sto zahtevaju.

Vec si mi dobro dosla, jer se nisam ni setila da recimo posaljem strucni ispit, ali svakako mislim da cu imati tonu papira.

Od toga saljem i sve dodatne seminare i sve ostalo...
interesuje me da li si i ti svaki predmet na fakultetu podrobno opisivala , kao sto je to amlap radila. koliko imas godina radnog iskustva...kako si opisala svoje iskustvo i da li si opisivala i svoj radni dan i kako organizujes casove...

joj, imam toliko pitanja...

nadam se da te necu "ugusiti"

Da li si uzimala izjavu odn. misljenje skolskog psihologa i pedagoga o tvom radu ? Ja sam i od njih trazila misljenje. Takodje sam trazila od jedne mame da da misljenje za mene (posto sam radila sa dvoje njene dece), jos sam uzela i izjavu od studentkonje koja vec drugu godinu dolazi kod mene na praksu...

Da li si svoj rad upotpunila fotografijama sa decom (ako si bila razredni staresina)...?

Hvala ti puno sto si se javila u opste i sto si zeljna pomoci!!!!!

PS U koji grad se spremate, ako nije tajna?

PPS poslala sam ti PM

Poslednja izmena:
Pozdrav svima radni narode:)
Evo upravo na tv-u rekose da ce izrada novih pasosa poceti 23 juna,i ja ne budem lenja odmah pozovem prijateljicu sto radi u MUP-u,i ona mi iz prve ruke kaze da oni NEMAJU NIKAKVU INFORMACIJU da bi to moglo biti tada kada je receno.Nove pasose izdavace BEOGRAD,bez obzira u kom gradu zizis,i izrada ce trajati ni manje ni vise nego 30 dana:eek:,uzas jedan

Topaz da li si polozio covece,sto se ne javljas?

Pozdrav svima od mene:bye:

Kada zavrsim sa assessmentom , a to ce biti, ako bog da, oko nove godine,mozda i prije, kada budem htela podnositi papire za vizu, valjda ce biti pasos (do tada), ako ne (sto je veoma moguce), onda cu i ja , isto sto i svi vi sada :dash: :dash: i uz to :rotf: valjati se od muke i smejati jer su mi suze u ovoj drzavi sve isplakane , posto me nista vise ne moze iznenaditi(ali zato psovka-dve nisu na odmet) !

Ono sto i vama zelim, udrite brigu na veselje i opsujte jednu za te nase pasose, mozda ih psovke "poguraju" pa krene proces.

Back