Posao u Australiji

Jos jedno pitanje za GeaGeu,

Da li si radila ili planiras predati skills assessment i koje sve skole imas zavrseno, visu vaspitacku ili i uciteljski fakultet.

Posle prvog juna Teaching Australia donosi nova pravila,a to je da za priznavanje diplome treba imati zavrsen fakultet i 45 dana prakse umesto 30 dana. i naravno cetiri sedmice (minimum) na ieltsu.

Kod mene je problem da sam isla vandredno na fakultet (pre toga sam zavrsila vaspitacku ) a vandredni studenti nisu imali praksu, tako da u koliko sada ne budem imala dobre ocene na ieltsu kasnim za predaju skill assessmenta do1.juna i fali mi oko 10 dana prakse.Ali imam 9 godina radnog iskustva i za vreme fakulteta sam radila vec dve godine u struci.

Ono sto me interesuje, to je da li znas , po tvom misljenju ili iskustvu, ima li sanse da mi ne priznaju diplomu zbog nedostatka prakse, ako mi to vreme pokriva relativno dosta radnog iskustva.

Hvala ti! Puno!

Pozdrav Topaz!
Da li si pronasao posao u svojoj struci ili radis nesto drugo?

Da li znas da li rade mame koje imaju troje i vise dece,mislim da li mogu da rade jer sam negde cula da ne mogu da rade drzava ne dozvoljava?

Mislis li da je lako uklopiti se u njihovu sredinu,naci prijatelje tamo?

Veliki pozdrav od mene :P

Posto sam nov na ovom forum, interesuje me da li je nakanada za obradu prijave za Independent (Migrant) visa (subclass 175) applicant 2060 + 2860 australijskih dolara? Regulatorna agencija koja bi trebalo da izvrsi procenu kvalifikacija naplacuje 890 dolara + kojekakve nakande za svoje usluge. To znaci da su samo osnovni troskovi (bez polaganja IELTS testa i medicinksog pregleda) oko 6000 australijskih dolara. Koliko otprilike traje ceo postupak nakon slanja dokumentacije?

Posto sam nov na ovom forum, interesuje me da li je nakanada za obradu prijave za Independent (Migrant) visa (subclass 175) applicant 2060 + 2860 australijskih dolara? Regulatorna agencija koja bi trebalo da izvrsi procenu kvalifikacija naplacuje 890 dolara + kojekakve nakande za svoje usluge. To znaci da su samo osnovni troskovi (bez polaganja IELTS testa i medicinksog pregleda) oko 6000 australijskih dolara. Koliko otprilike traje ceo postupak nakon slanja dokumentacije?

Da u pravu si.. 2060 dolara upaltis na pocetku kada posaljes aplikaciju, a 2860 dolara prije nego ti izdaju vizu..
Cio postupak traje - pa neki minimum je 10 mjeseci.. ali racunaj i do dvije godine..
jer dok uradis procjenu zanimanja.. dok platis, dok legnu uplate samo na to cekas 15 radnih dana.. Pa onda dok ti oni odgovore.. pa dok skupis papire.. ponovo uplata za aplikaciju..
pa spremanje i polaganje IELTS-a...

2860 dolara, ako ne polozis engleski , cini mi se. Ako gresim neka me neko ispravi, to dodje kao 2nd instalment, ili kako su vec nazvali, zato se trudis da polozis IELTS ispit.

I proveri da li ti je za skills assessment potrebno polaganje IELTSa ili ne, za neka zanimanja je prvo IELTS pa sve ostalo a za neka zanimanja ne.

Kod mene je prvo ispit, pa sve drugo.

Ja sam u subotu bila na ispitu, nije jako strasno, ali moras se dobro pripremiti, i biti JAKO ODMORAN jer se odmah u pocetku radi 2,5 do 3 sata, bez prestanka, i to je ono sto je najteze. Inace, ako sam pukla(treba mi 7-ca), onda je to slusanje, jer mi u pocetku koncentracija bila 0 (ne znam ni sama zasto), kada sam uhvatila ritam, vec prosao voz.

Ovo pricam zato sto si rekao da si na samom pocetku, pa rekoh da ti prenesem svoja iskustva, koja ces nadam se moci iskoristiti.

I ja sam u neku ruku pocetnik, pa mi isto sva iskustva dobro dodju.

Pozdrav i da se vidimo overseas!

:worth: ovako se molim "svakom svecu"

Ja sam razumeo da viza (kada se dobije) kosta oko 2000 au $ i to je to...

Uh pa ovo je bas puno para... :shock:

Da u pravu si.. 2060 dolara upaltis na pocetku kada posaljes aplikaciju, a 2860 dolara prije nego ti izdaju vizu..
Cio postupak traje - pa neki minimum je 10 mjeseci.. ali racunaj i do dvije godine..
jer dok uradis procjenu zanimanja.. dok platis, dok legnu uplate samo na to cekas 15 radnih dana.. Pa onda dok ti oni odgovore.. pa dok skupis papire.. ponovo uplata za aplikaciju..

Osim toga ako sam dobro razumeo, bolje da prvo polozim IELTS jer kada mi budu trebali proznati diplomu, mogu da traze rezultate ispita ako hoce...

Ja sam razumeo da viza (kada se dobije) kosta oko 2000 au $ i to je to...

Uh pa ovo je bas puno para... :shock:

Osim toga ako sam dobro razumeo, bolje da prvo polozim IELTS jer kada mi budu trebali proznati diplomu, mogu da traze rezultate ispita ako hoce...

Jeste, i to mogu da zatraze AKADEMIK modul, a to je teza varijanta.
Bar tako kazu u mom skills assessmentu, kazu : Ukoliko ne budu zadovoljni rezultatima poznavanja eng. jezika ili u koliko prilozim diplomu bez ieltsa, mogu da zatraze od mene sve sedmice na akademiku!!!! :rtfm:

Što se tiče mog slučaja, Skilled Sponsored 176 :
TRA assessment: 300 AUD
Viza: 2060 AUD ( prilikom apliciranja)
IELTS:140 € (prvi put)
140 € ( poslednji put) :)
Putovanje za Bg 2 puta zbog polaganja engleskog ( kolima) po 600 € u prosjeku ( i obilazak rođaka)
Priprema dokumentacije za Tra sa prevodima i ovjerama:145€ + 25€
Priprema aplikacije:
- Prevodi izvoda iz MKR - moje porodice, naših roditelja, sponzora, i sponzorovih roditelja ( family tree) oko 120€, sa popustom na količinu dokumenata.
- Prevodi svjedočanstava moje punoljetne ćerke i uvjerenja o neosuđivanosti za punoljetne članove porodice, uvjerenje o regul. vojne obaveze i vojna knjižica ( opet sa popustom) 100€.
- Ovjere u sudu gornjih dokumenata oko 100€.
DHL slanje papira:
- 75€ slanje za TRA assessment
- 95€ slanje aplikacije za vizu.
Možda sam nešto i zaboravila, 50€ manje - više je zanemarljivo.
Slijedi opet odlazak za BG na ljekarski pregled, računam tu oko 300 - 400€ sa slanjem istih u Au + putni troškovi, ovoga puta avionom.I... nakon toga, akobogda, opet, na "udaranje" vize...:super:

Poslednja izmena:
E bas bzvz... Ljudima ne mozes udovoljiti. Tako je kod nas u zemlji redovno... :lol: Svi bi da imas do 30 godina, radnog iskustva jedno 10 godina, da si dr nauka, i da imas sve redom licence, a po mogucnosti da hoces da radis za 20.000 :grin:

TAko nekako... :grin:

Jesi uopste pokusavao da nadjes posao negde (u inostranstvu)??

nisam jos nigde konkretno aplicirao jer nisam imao prevod cv, moj prijatelj koji tamo zivi je pokusavao da mi pronadje posao ali nesto se nije bas pretrgao od trazenja. sad sam konacno preveo cv preko usluga sudskog tumaca pa cu da apliciram na par mesta, jer cenim da cu na osnovu mog radnog iskustva negde i dobiti neki posao, ako bog da.. :super:

Jeste, i to mogu da zatraze AKADEMIK modul, a to je teza varijanta.
Bar tako kazu u mom skills assessmentu, kazu : Ukoliko ne budu zadovoljni rezultatima poznavanja eng. jezika ili u koliko prilozim diplomu bez ieltsa, mogu da zatraze od mene sve sedmice na akademiku!!!! :rtfm:

Pa ja cu ici sa Master diplomom, tako da ce mi zaista morati biti ocene iz svih oblasti minimum 7. Na to sam se vec spremio....

Zato mi je nazalost sve "na cekanju" dok ne polozim IELTS... :(

nisam jos nigde konkretno aplicirao jer nisam imao prevod cv, moj prijatelj koji tamo zivi je pokusavao da mi pronadje posao ali nesto se nije bas pretrgao od trazenja. sad sam konacno preveo cv preko usluga sudskog tumaca pa cu da apliciram na par mesta, jer cenim da cu na osnovu mog radnog iskustva negde i dobiti neki posao, ako bog da.. :super:

Srecno! :ok:

Pa ja cu ici sa Master diplomom, tako da ce mi zaista morati biti ocene iz svih oblasti minimum 7. Na to sam se vec spremio....

Zato mi je nazalost sve "na cekanju" dok ne polozim IELTS... :(

Srecno! :ok:

Ako nije tajna, kada plairas da polazes IELTS ?

I proveri da li se za priznavanje tvoje diplome trazi akademik ili onaj za "generale".

Ja sam danas videla da se za moju diplomu trazi zapravo akademik...(sto sam slucajno previdela, jer se svugde navodi da za emigraciju ide general a za studiranje akademik).

A bas sam mislila da sam sve po sto puta procitala, a ono "iskoci" akademik protiv generala!
:rumenko:

Što se tiče mog slučaja, Skilled Sponsored 176 :
TRA assessment: 300 AUD
Viza: 2060 AUD ( prilikom apliciranja)
IELTS:140 € (prvi put)
140 € ( poslednji put) :)
Putovanje za Bg 2 puta zbog polaganja engleskog ( kolima) po 600 € u prosjeku ( i obilazak rođaka)
Priprema dokumentacije za Tra sa prevodima i ovjerama:145€ + 25€
Priprema aplikacije:
- Prevodi izvoda iz MKR - moje porodice, naših roditelja, sponzora, i sponzorovih roditelja ( family tree) oko 120€, sa popustom na količinu dokumenata.
- Prevodi svjedočanstava moje punoljetne ćerke i uvjerenja o neosuđivanosti za punoljetne članove porodice, uvjerenje o regul. vojne obaveze i vojna knjižica ( opet sa popustom) 100€.
- Ovjere u sudu gornjih dokumenata oko 100€.
DHL slanje papira:
- 75€ slanje za TRA assessment
- 95€ slanje aplikacije za vizu.
Možda sam nešto i zaboravila, 50€ manje - više je zanemarljivo.
Slijedi opet odlazak za BG na ljekarski pregled, računam tu oko 300 - 400€ sa slanjem istih u Au + putni troškovi, ovoga puta avionom.I... nakon toga, akobogda, opet, na "udaranje" vize...:super:

I onda se posle svega jos trazi da imas brdo love na racunu.

Cini mi se kada budem zavrsila sa svim, ako mi se sve prizna...:worth:
i ako ne budem u minusu, ici cu preko okeana sa 9 ili 10 dolara u dzepu (pozajmljenih)

kako ste uspeli resiti pitanje "podebljeg bankovnog racuna" koji se trazi?pogotovo oni sto idu sa porodicom, 20000+ po glavi porodice valjda 7000= jaaaaako puno!!! :confused:

Pozdrav ,
2860 dolara je za svakog clana aplikacije starijeg od 18 godina koji nema funkcionalni engleski.
Kad sam ja podnosio dovoljno je bilo za clanove aplikacije da imaju 4.5. Tada nema dodoatnog placanja.
Ako se plati 2860 dolara za clana aplikacije to znaci da ce taj clan imati 510 casoca na TAFE (jedan od fakulteta za ucenje i doskolovavanje) u trajanju od godinu dana.

I onda se posle svega jos trazi da imas brdo love na racunu.

Cini mi se kada budem zavrsila sa svim, ako mi se sve prizna...:worth:
i ako ne budem u minusu, ici cu preko okeana sa 9 ili 10 dolara u dzepu (pozajmljenih)

kako ste uspeli resiti pitanje "podebljeg bankovnog racuna" koji se trazi?pogotovo oni sto idu sa porodicom, 20000+ po glavi porodice valjda 7000= jaaaaako puno!!! :confused:

Niko mi nije trazio potvrdu o parama ili racunu.
Dosao sam ovde sa 600 E.

Back