Posao u Australiji

Pitanje za ljude koji su vec otisli...:

Ono sto mene interesuje je ovako nesto... Ovde kod nas radim u servisu za automobile. Na prijemu vozila. Ali ni u ludilu ne zelim da nastavim da radim taj posao u AU (mada posle ovog ovde kaljenja sa nasim musterijama i radnicima mogao bih da to radim u na Marsu :mrgreen: ) Da li da onda uopste ne spominjem to kada budem aplicirao za vizu, trazio posao itd....

Ono na sta ja ciljam je da odem da radim na terenu, u rudnicima, sto je meni dosta pristupacno jer sam masinski inzenjer a vidim da se traze sve vrsta inzenjera tehnicara i dr., i gradjevinci i masinci i elekrto struke, ali jasno mi je da su ti poslovi najtrazeniji zbog dobre kinte... ;) Koja je uopte sansa onda tako nesto dobiti...?

Sto se rudnika tice tu je kinta OGROMNA.
Ali kriterijumi su teski tj. odmah na pocetku kazu ti da bez iskustva u rudniku nece ti ni razmatrati aplikaciju.
Aki bas uspes uslovi su sledeci:
14 dana radis 5 dana si slobodan
ili
21 dan u rudniku -na rudniku 10 dana FREE
Svi rudnici su u proseku 600-1000 od kapital city-a!

Sto se rudnika tice tu je kinta OGROMNA.
Ali kriterijumi su teski tj. odmah na pocetku kazu ti da bez iskustva u rudniku nece ti ni razmatrati aplikaciju.
Aki bas uspes uslovi su sledeci:
14 dana radis 5 dana si slobodan
ili
21 dan u rudniku -na rudniku 10 dana FREE
Svi rudnici su u proseku 600-1000 od kapital city-a!

Znam da su rudnici daleko... Ali kako da steknem iskustvo kada ne mogu da radim... :x

Hvala u svakom slucaju na informacijama.. :)

hehe , a ja imam drugi problem. imam vise od 20 godina radnog iskustva kao rudarski ing. ali s obzirom na to da imam 55 godina posao je tesko naci. ja sam aplicirao na par oglasa ali i dalje nema odgovora. ako neko ima neke nase ljude tamo neka mi se javi obavezno .. pozdrav.

Pozdrav ze sve! :D
Ako moze i zna neko da mi odgovori
koliko traje procedura za dobijanje Skilled – Independent (Migrant) visa (subclass 175)?
A koliko za Temporary Business Long Stay – Standard Business Sponsorship (subclass 457)?

Hvala! ;)

nova sam ovde i radim na aplikaciji za australiju.

Interesuje me , ako neko zna, mislim ko je vec tamo, kolika je potraznja za vaspitacima i radnicima u tom polju.

i da li neko zna da li se diplome sa naseg uciteljskog fakulteta , sa dovrsenim mnogim seminarima, priznaju u Au?

U subotu polazem IELTS, nakon toga planiram da posaljem skill assessment.
treba mi 7 na IELTSU

hehe ja imam potpuno suprotan problem, imam 20 god. iskustva kao dipl.ing.rudarstva, ali sa 55 godina me niko nece, iako sam vise nego strucan..

Pozdrav,
Evo ti adresa:
Ovo jedna od vecih agencija koje rade sa minning kompanijama:

Level1, 5 ORD Street
West Perth WA 6005

T: +6189 254-2242 General Manager WA Sharon Parcell

www. chandlermacleod.com
Posalji im CV i ostalo na engleskom sto im bude trebalo.
+6 sati je vremenska razlika
zovi u u 6 ujutro i naci ces ih ovde ce biti 12
Ovde nema penzije. Svi rade ako hoce do koliko hoce godina

Pozdrav,
Evo ti adresa:
Ovo jedna od vecih agencija koje rade sa minning kompanijama:

Level1, 5 ORD Street
West Perth WA 6005

T: +6189 254-2242 General Manager WA Sharon Parcell

www. chandlermacleod.com
Posalji im CV i ostalo na engleskom sto im bude trebalo.
+6 sati je vremenska razlika
zovi u u 6 ujutro i naci ces ih ovde ce biti 12
Ovde nema penzije. Svi rade ako hoce do koliko hoce godina

hvala puno :) . ja se izvinjavam na ovoliko poruka, nisu htele da se salju i sad su odjednom sve iskocile:D:D. poz i hvala jos jednom.

hvala puno :) . ja se izvinjavam na ovoliko poruka, nisu htele da se salju i sad su odjednom sve iskocile:D:D. poz i hvala jos jednom.

Nema problema. Ima ovde puno rudnika i posla.
Daj mi malo vremena "iskopacu" (haha) par adresa.
Pogledaj i sajt Personal concept - naci ces ih preko guogla. U Perthu su isto rade samo rudarstvo.

hehe ja imam potpuno suprotan problem, imam 20 god. iskustva kao dipl.ing.rudarstva, ali sa 55 godina me niko nece, iako sam vise nego strucan..

E bas bzvz... Ljudima ne mozes udovoljiti. Tako je kod nas u zemlji redovno... :lol: Svi bi da imas do 30 godina, radnog iskustva jedno 10 godina, da si dr nauka, i da imas sve redom licence, a po mogucnosti da hoces da radis za 20.000 :grin:

mislim da treba da prodje 10 poruka od kad se registrujes pa tek onda mozes ..

TAko nekako... :grin:

Jesi uopste pokusavao da nadjes posao negde (u inostranstvu)??

Dobar dan drage koleginice i kolege budući i prošli emigranti.
Samo da se javim da sam još uvek živ.
I jedna novost za mlade nade:
Od prošle nedelje uvedeno da studentska viza daje automatski pravo na rad za studenta i članove njegove porodice (doduše još uvek samo 20 sati nedeljno). Ako upišete master ili doktorske studije, članovi porodice mogu da rade full time.
Izvor ove vesti:

Prilozi

Hvala na odgovoru. Jos ranije sam proucio i sajt za emigraciju kao i sajtove za trazenje posla koje si mi pomenuo. Video sam da im dosta ponuda za posao, ali pokusavam da nadjem nekog ko vec radi dole u struci. Naime jedan prijatelj koji je emigrirao u Kanadu je po dolasku nekoliko meseci pokusavao da nadje posao u IT struci iako je i tamo velika potraznja. Problem je bio sto nije imao Kanadsko iskustvo, iako je imao iskustvo steceno u Srbiji. Nakon toga svaki sledeci put kada je menjao posao nalazio je bez problema. Pa me zanima da li je isti slucaj sa Australijom. I da li radno iskustvo i reference stecene u EU cene bar priblizno Australijskim.

Pozdrav. Ovde ti je isti slucaj iako sam imao odlicne preporuke i ostalo nisam imao Australijsko iskustvo.
To moze bit mnogo frustrirajuce, ali ih zato treba naterati da te pozovu na intervju i pokazati svo znanje. Treba ih upecati na face to face.

nova sam ovde i radim na aplikaciji za australiju.

Interesuje me , ako neko zna, mislim ko je vec tamo, kolika je potraznja za vaspitacima i radnicima u tom polju.

i da li neko zna da li se diplome sa naseg uciteljskog fakulteta , sa dovrsenim mnogim seminarima, priznaju u Au?

U subotu polazem IELTS, nakon toga planiram da posaljem skill assessment.
treba mi 7 na IELTSU

Imam isto zanimanje kao i ti, ali ne znam bas puno detalja. Ono sto znam je da za cuvanje dece mozes dobiti oko 20 dolara na sat.

Razgovarala sam nedavno sa likom iz Perta cija je devojka vaspitac, ali je iz Japana. Ona je morala da ispolaze neke ispite da bi se zaposlila u struci. Inace, vaspitaci tamo bas i nisu neso placeni.

Back