iskreno molim se da zapalis odavde i da nas vise ne smaras. salim se. zelim ti da uspes.......
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
kasper_87:iskreno molim se da zapalis odavde i da nas vise ne smaras. salim se. zelim ti da uspes.......
Da li dobro razumem: početak postupka za iseljeničku vizu je prevođenje diplome, radnog iskustva, ....plaćanje pa tek onda polaganje engleskog(IELTS), i to ako ti odgovore pozitivno. I šta znači njihov pozitivan odgovor, da su ti priznali diplomu, da ne moraš da je verifikuješ ni na koji način kasnije, ostaje ti samo da nađeš posao???AMLAP:Za Damira ne znam , valjda se javi,a ja sam poslala moja dokumenta u subotu DHL-om direktno TRA.To su dokumenta o završenom obrazovanju,radno iskustvo fotokopija pasoša, opisi predmeta pohađanih u školi, opis radnog mjesta i moje dužnosti na poslu, moj kratki CV.Sve prevedeno na Engleski i zajedno sa ovjerenim kopijama na našem jeziku poslala u paketu.
Poslije dobijanja instrukcija od strane Reserve Bank of Australia uplatila 300 AUD i priložila još i taj papir zajedno sa dokumentima.
Trenutno pratim pošiljku na netu , jutros je napustila Amsterdam.
minsb016:Da li dobro razumem: početak postupka za iseljeničku vizu je prevođenje diplome, radnog iskustva, ....plaćanje pa tek onda polaganje engleskog(IELTS), i to ako ti odgovore pozitivno. I šta znači njihov pozitivan odgovor, da su ti priznali diplomu, da ne moraš da je verifikuješ ni na koji način kasnije, ostaje ti samo da nađeš posao???
Hvala na odgovoru. Koja dokumentacija je potrebna za assesment, diplome i sl., to piše na sajtu, pretpostavljam?AMLAP:Dobro si razumio.
1. korak: pribavljanje potrebne dokumentacije za assesment.Zatim je šalješ određenoj organizaciji u AU na procjenu.Kada ti oni PRIHVATE tvoje diplome(obrazovanje) šalju ti povratnu informaciju da je tvoja dokumentacija prihvaćena.
2. korak: polaganje IELTS-a.Moraš dobiti ocjene koje zahtijeva određena viza, da bi mogao da apliciraš za vizu.
3. korak: pripremanje vize jer si završio najglavniji dio posla.
Pozitivan odgovor od odgovarajućeg organa u AU ne znači priznavanje diplome, već samo da tvoje kvalifikacije odgovaraju AU standardima.U nekim slučajevima je potrebno da u AU ponovo polažeš za tu kvalifikaciju a u nekim ne.Sve zavisi pod kojim zanimanjem ideš.
Pozdrav,
fakultetsko obrazovanje, farmaceut, radila u apoteci nekada a sada u industriji.AMLAP:Prvo, ne znam pod kojim zanimanjem ideš: zanat ili fakultetsko obrazovanje, da bih ti odgovorila.
Drugo,MORAŠ da šalješ ta dokumenta određenoj organizaciji,da bi ti oni to "aminovali ".
Treće, ponovno polaganje kvalifikacije ti opet zavisi od zanimanja pod kojim se prijavljuješ za vizu.
Reci pod kojim zanimanjem ideš pa da ti tačno mogu reći otprilike što ti treba.
Pozdrav,
Kako je bilo na polaganju, mislim da je 16.juna bio IELTS? Jesi li izlazila?AMLAP:Ah,da!
Držite palčeve da me TRA ne odbije.Sredinom juna idem u Bg na IELTS,ali se ne nadam puno jer nijesam imala puno vremena da učim.Inače,uvijek kad nešto isplaniram mora mi se nešto iskomplikovati.Ali ako sad ne dobijem tu famoznu ocjenu 5 valjda ću drugi put.
Idem da vidim kako to izgleda.
Draga koleginice po papirima sta bi sa tvojim engleskim kako si prosla?AMLAP:Što se tiče fakulteta mislim da bi to i Australijance impresioniralo, ali engleski MORAŠ da naučiš, pogotovu sad kada se spremaju promjene u viznom režimu, od 1. septembra.Tražiće ti se veća ocjena od 5 (koliko meni treba za zanat) jer imaš fakultet.
Prođi malo neki kurs engleskog.
damir dz:Draga koleginice po papirima sta bi sa tvojim engleskim kako si prosla?
Pozdrav Damir.
pseudonimo:Pa Damire (moze i AMLAP)
evo jednog pitanja na koje odgovor ne moze da se nadje na zvanicnim sajtovima, a ja ga ne nadjoh ni na forumima:
Da li TRA priznaje diplome stecene na kursevima na Narodnim univerzitetima (Bozidar Adzija i sl.) kao obaveznu obuku ukoliko se u formularu navede da je kandidat prosao neformalni apprenticeship? Konkretno je rec o diplomi za kuvara.
Drago bi mi bilo da ti ili neko ko posecuje ovu diskusiju zna konkretan odgovor da jednom resim tu dilemu i vidim sta mi je raditi.
Hvala unapred....