Posao u Australiji

konkurisao bih za ecxavator operatera ali me interesuje dali oni u australijskim firmama razmatraju molbe koje stizu iz balkanskih zemalja?bas mi je jako privlacno radit pu tim kopovima i pudnicima zbog para naravno i dali mogu otici i dobit posao ako sam ne ozenjen

konkurisao bih za ecxavator operatera ali me interesuje dali oni u australijskim firmama razmatraju molbe koje stizu iz balkanskih zemalja?bas mi je jako privlacno radit pu tim kopovima i pudnicima zbog para naravno i dali mogu otici i dobit posao ako sam ne ozenjen
Ako imas nekog u firmi u kojoj hoces da apliciras bez problema ce te prihvatiti ako ima slobodnih radnih mesta. Inace nema sanse. Tamo je jako bitno prethodno radno iskustvo, bez njega nece da te uzmu u obzir za svaki iole normalan posao.

Pozdrav svima!

Sto se tice selidbe za Australiju imam sve uslove od drzavljanstva do mesta gde cu ziveti na neko vreme. Planiram u Melburn... Da li cu imati problema oko nostifikacije diplome (strukovni inzenjer elektrotehnike i racunarsva - bachelor of electrical and computer engineering) i kome bi mogao da se obratim za nostifikaciju kada stignem u Oz?
Pretpostavljam da ne bi trebalo da bude problema, raspitivao sam se na sajtovima, naisao sam na zvanje Bachelor of Information Technology. Mislim da bi to bilo ekvivalentno mojim nazivom... Hocu li imati poteskoca u nalazenju prvog posla jer iskustva nemam, znanje engleskog je vrlo dobro, 24godine? Sigurno je da cu imati neke olaksice najvise zbog njihovog drzavljanstva.
Hvala unapred! :)

Pozdrav,

Interesuje me da li neko ima iskustva sa trazenjem poslodavca putem interneta koji bi vam bio sponzor? Moje zanimanje je na consolidate SOL listi ali nije na osnovnoj SOL listi, pa bih mogla da konkurisem za vizu samo ako nadjem poslodavca koji bi mi bio sponzor. Kako to funcionise i kako vas uopste neko zaposljava "na slepo"? Engleski mi nije problem, imam 6 godina iskustva. Svi saveti su dobrodosli.

"Ako imas nekog u firmi u kojoj hoces da apliciras bez problema ce te prihvatiti ako ima slobodnih radnih mesta. Inace nema sanse. Tamo je jako bitno prethodno radno iskustvo, bez njega nece da te uzmu u obzir za svaki iole normalan posao"

A sta se desava ako nemas nekoga u firmi? Imas li ikakve sanse i kako uopste aplicirati u firme bez poznanstva?

Pozdrav svima,novi sam na forumu pa da vas zamolim samo za par info ....ukratko situacija je slijedeca:supruga i ja nismo vjencani na papiru i imamo curicu od godinu i pol, planiramo da idemo za au ako nam uspije naravno ...preko agencije bridge blue iz Beograda....plan je da supruga bude nosilac studentske vize, moce da radi part time i da ide u skolu a ja bi trebao da mogu da radim full time...e sada izabrali smo tu opciju kao najpovoljniju za nas posto ne mozemo skupiti bodove za iseljenje itd posto smo oboje sss...znamo da mora da polaze ielts koji nije nimalo lagan al da ne duzim puno za prvi put.... zna li neko mozda da je nekoga u au na ovaj nacin??ili neko od vas na forumu ??ima li neko iskustva sa gore pomenutom agencijom?? unaprijed zahvalan na odgovorima:)

Ja poznajem jednu curu koja je dosla sa partnerom na studijsku vizu ( kuharica po zanimanju sa iskustvom). Morala je ponovo da ide u kuharsku skolu. Radila je prvo u nekim restorancicima za $10/h. Da skratim, konacno je dobila malo bolje placan posao u velikoj firmi, e onda su skinuli kuhara sa prioritetne liste i ostala joj je samo mogucnost da nadje sponzora, sad bi trebalo da joj odobre ovi njeni sponzorsku. Sve u svemu ta zajebancija traje vec 5 godina i jos nije zavrseno. Ovo je samo ugrubo opisano. Njihovi prijatelji su recimo bili u slicnoj situaciji, ali je ta druga osoba zavrsila skolu za medicinske sestre, dosli su sa pozamasnom svotom novca i oni su prosli puno bolje. Treba pa imati u vidu da su to sve parovi bez djece.
Pozdrav svima,novi sam na forumu pa da vas zamolim samo za par info ....ukratko situacija je slijedeca:supruga i ja nismo vjencani na papiru i imamo curicu od godinu i pol, planiramo da idemo za au ako nam uspije naravno ...preko agencije bridge blue iz Beograda....plan je da supruga bude nosilac studentske vize, moce da radi part time i da ide u skolu a ja bi trebao da mogu da radim full time...e sada izabrali smo tu opciju kao najpovoljniju za nas posto ne mozemo skupiti bodove za iseljenje itd posto smo oboje sss...znamo da mora da polaze ielts koji nije nimalo lagan al da ne duzim puno za prvi put.... zna li neko mozda da je nekoga u au na ovaj nacin??ili neko od vas na forumu ??ima li neko iskustva sa gore pomenutom agencijom?? unaprijed zahvalan na odgovorima:)

Ja poznajem jednu curu koja je dosla sa partnerom na studijsku vizu ( kuharica po zanimanju sa iskustvom). Morala je ponovo da ide u kuharsku skolu. Radila je prvo u nekim restorancicima za $10/h. Da skratim, konacno je dobila malo bolje placan posao u velikoj firmi, e onda su skinuli kuhara sa prioritetne liste i ostala joj je samo mogucnost da nadje sponzora, sad bi trebalo da joj odobre ovi njeni sponzorsku. Sve u svemu ta zajebancija traje vec 5 godina i jos nije zavrseno. Ovo je samo ugrubo opisano. Njihovi prijatelji su recimo bili u slicnoj situaciji, ali je ta druga osoba zavrsila skolu za medicinske sestre, dosli su sa pozamasnom svotom novca i oni su prosli puno bolje. Treba pa imati u vidu da su to sve parovi bez djece.

Hvala na odgovoru sa zakasnjenjem:):bye::)

Nadam se da ste svesni da morate imati oko 60 000 dolara+ par desetina hiljada jos za partnera da bi ste dobili studentsku vizu.

Poslednja izmena:
Pozdrav posto vidi da ima ljudi koji su vec otisli u Australiji hteo bih da pitam da li tamo ima potraznje za kadar operator na busecim masinama kao sto su Atlas Copco,Bauer,Furukawa.Radio sam povrsinska,dubinska i tunelska busenja,Bio sam u Ekvadorijalnoj Gvineji i Gabonu 18meseci na tim poslovima i trenutno radim u sibiru na masini za busenje sipova(Bauer) ukupno imam 5 godina iskustva u Srbiji i inostranstvu pricam i razumem spasnki i engleski jezik i imam 24 god.E sad da li ima imam nesto od toga da odem u Ambasadu da se raspitam ili samo da nadjem pa da konkurisem preko interneta?jos jedan pozdrav

Poslednja izmena:
Zamolio bih nekoga ako zna slucajno da mi kaze, za radnu vizu u Australiji mi traze polozen IELTS i 3 godine radnog iskustva. Imam te tri godine iskustva u datoj bransi ali nisam bio prijavljen u birou rada. Zanima me da li DIAC u Australiji to proverava? Ja mogu da uzmem potvrdu od poslodavca da sam radio kod njega ali nije me prijavljivao a nisam ni dobijao racune o isplati plata mesecno. Ako neko nesto zna neka kaze. Hvala unapred

Da li neko zna kako prolaze zanatlije u Australiji.Imam 40g,ozenjen,troje dece,srpski i hrvatski pasos.Zavrsio sam skolu za gradjevinskog tehnicara,trenutno radim kao keramicar,imam 12 godina iskustva u gradjevini + 7g vozac autobusa u Lasti.Radim skoro sve zanatske radove,keramicarske,vodoinstalaterske,gipsarske,zidarske,molerske.....sta cu,ne bih ja to sve znao ali me zivot naterao da to sve naucim.I mene interesuje iseljenje u Australiju,procitao sam dosta toga po forumima i sajtovima i sad se evo prvi put obracam na nekom forumu.Da li neko zna da mi odgovori koju bi mi vizu bilo naj bolje traziti sa ovim mojim zanimanjem i sa svim ovim mojim da ih nazovem vestinama koje sam naucio da radim.Znaci,mogu da radim i kao gradj.tehnicar i kao keramicar,vodoinstalater,gipsar zidar,moler i kao vozac B,C,D.Da li je neko od ovih napomenutih zanimnja deficitarno u Australiji.Od rodbine nemam nikog u Australiji,imam samo kumove i dosta prijatelja koji su na vreme otisli kad se moglo......ja malo okasnio ali pokusacu i ja,duzan sam da pokusam ako ne zbog sebe onda zbog svoje dece jer ne zelim da prodju kroz sve ono kroz sta sam ja morao da prodjem,,,od rata,izbjeglistva,devalvacije,stabilizacije,revolucije,tranzicije.......i tako 40g ista sranja da prostite,,,i,i,ne vidm ja tu tome kraj.Pozdrav svima na forumu.

Da li neko zna kako prolaze zanatlije u Australiji.Imam 40g,ozenjen,troje dece,srpski i hrvatski pasos.Zavrsio sam skolu za gradjevinskog tehnicara,trenutno radim kao keramicar,imam 12 godina iskustva u gradjevini + 7g vozac autobusa u Lasti.Radim skoro sve zanatske radove,keramicarske,vodoinstalaterske,gipsarske,zidarske,molerske.....sta cu,ne bih ja to sve znao ali me zivot naterao da to sve naucim.I mene interesuje iseljenje u Australiju,procitao sam dosta toga po forumima i sajtovima i sad se evo prvi put obracam na nekom forumu.Da li neko zna da mi odgovori koju bi mi vizu bilo naj bolje traziti sa ovim mojim zanimanjem i sa svim ovim mojim da ih nazovem vestinama koje sam naucio da radim.Znaci,mogu da radim i kao gradj.tehnicar i kao keramicar,vodoinstalater,gipsar zidar,moler i kao vozac B,C,D.Da li je neko od ovih napomenutih zanimnja deficitarno u Australiji.Od rodbine nemam nikog u Australiji,imam samo kumove i dosta prijatelja koji su na vreme otisli kad se moglo......ja malo okasnio ali pokusacu i ja,duzan sam da pokusam ako ne zbog sebe onda zbog svoje dece jer ne zelim da prodju kroz sve ono kroz sta sam ja morao da prodjem,,,od rata,izbjeglistva,devalvacije,stabilizacije,revolucije,tranzicije.......i tako 40g ista sranja da prostite,,,i,i,ne vidm ja tu tome kraj.Pozdrav svima na forumu.

Preporucio bih da se sigurno kao jedno od mesta obratis ambasadi Australije za savet koji program bi tebi odgovarao. Ima tih poslova koliko hoces, tih zanatskih. Tradies kako se ovde zovu. Za neke, odnosno za dosta njih trebaju odredjeni certifikati da bi radio, za neke ne, ako upadnes u lokalni community pa ima neki na primer iz Srbije koji ce da te zaposle. Samo velika vecina njih te zaposli na crno, izrabljuje svoje zemljake u tesnoj situaciji i placa daleko ispod proseka da znas.

Za diplomu koju imas odes na college i tu pitas da te upute za priznanje i procenu i da krenes tim putem ka dobijanju licence za to vec sta imas ako ti treba. Ima i jos jedna opcija gde se generalno procenjuje diploma, ali to kosta par stotina dolara.

Pozdrav svima!!! Treba mi pomoc,neka informacija..Imam 27god. Zeleo bih da se sa suprugom i sinom preselim u Australiju i da se zaposlim tamo kao vozac kamiona ili autobusa?? imam polozen i ADR i aktivan sam vozac.. Dali neko zna koja je procedula i gde mogu da se raspitam oko zaposlenja? jel postoje neki agenti-menadzeri u Srbiji koji to rade? Svaki savet bi mi dobro dosao!!

Postovani, imam isto pitanje/problem. Radio sam odredjeni posao ali ga ne mogu dokazati preko biroa jer naravno, nisam bio prijavljen. Sta se radi u takvoj situaciji? Kako ambasadi dokazati radno iskustvo? Da li si mozda nasao odgovor na svoje pitanje? Ako imas neku informaciju molim te postavi ovde ili mi odgovori

Postovana grupo,

zavrsio sam DIF i zelja mi je da zivim i radim u AUS.
Da li iko zna mogucnosti nasih DIfovaca u AUS, kao i da li iko ima bilo kakvo prakticno iskustvo za odlazak u AUS putem diplome sporta i fizickog vaspitanja?

Hvala puno.

Postovani forumasi

Imao bih mozda smesno pitanje ali je toliko neverovatno da moram da pitam. Bivsi kolega je otisao u neko mesto pored Sidneja i nakon vise od mesec dana dobio posao u svojoj struci kao elektricar i kaze da mu je plata 40 AUD na sat. Pitam ko zna da li je to moguce ili on ko i vecina nas samo izmislja. Pri tome svemu uopste nije majstor nego, sto se kaze ovde ide sa majstorom pa radi ono sto mu majstor kaze zato sto nema licencu a kad je bude imao bice i jos vise plata.
Ako neko zna ili se razume molim da napise da li je to istina. kaze da mu je rashod oko 4000 AUD mesecno za njega i zenu i dvoje male dece sto se tice kirije i za hranu te internet i mobilni, benzin i jos sta treba. Zena cuva decu pa ne idu u vrtic sto je jako skupo i ona ako nadje posao njena plata bi bila taman za 2 vrtica pa ona ni nece da se zaposljava.Ako stvarno ima 1500 AUD nedeljno a pri tom uziva jer je tamo sve kuce od drveta i gipsa i hilti uopste ne koristi jer nema sta da razvaljuje i stemuje nego samo vuce zice ko kroz puter a kad dodje nesto da popravi njegov majstor, taj Svedjanin samo kaze da je to mnogo skupo i onda ni ne popravlja nego Australjianci odmah kupe novo a sporet mu daju za dzabe. Tako je i uzeo frizider Samsung sa ledomatom, sporet, kirbi i dve klime split. Jel moguce da mu ostane 2000 AUD mesecno zaludnih da nema da potrosi, pa to je oko 1500 eura mesecno.

Pozdrav,
I ja imam slucnu situaciju. Suprug i ja bi sl god isto tako isli na studensku vizu moju sa malom bebom. I isli smo na raZgovor u bridge blue. I isto smo iz BL. Zanima me da li ste ista uradili po tom pitanju ili otisli za AU mozda? :)

Back