Da li neko zna kako prolaze zanatlije u Australiji.Imam 40g,ozenjen,troje dece,srpski i hrvatski pasos.Zavrsio sam skolu za gradjevinskog tehnicara,trenutno radim kao keramicar,imam 12 godina iskustva u gradjevini + 7g vozac autobusa u Lasti.Radim skoro sve zanatske radove,keramicarske,vodoinstalaterske,gipsarske,zidarske,molerske.....sta cu,ne bih ja to sve znao ali me zivot naterao da to sve naucim.I mene interesuje iseljenje u Australiju,procitao sam dosta toga po forumima i sajtovima i sad se evo prvi put obracam na nekom forumu.Da li neko zna da mi odgovori koju bi mi vizu bilo naj bolje traziti sa ovim mojim zanimanjem i sa svim ovim mojim da ih nazovem vestinama koje sam naucio da radim.Znaci,mogu da radim i kao gradj.tehnicar i kao keramicar,vodoinstalater,gipsar zidar,moler i kao vozac B,C,D.Da li je neko od ovih napomenutih zanimnja deficitarno u Australiji.Od rodbine nemam nikog u Australiji,imam samo kumove i dosta prijatelja koji su na vreme otisli kad se moglo......ja malo okasnio ali pokusacu i ja,duzan sam da pokusam ako ne zbog sebe onda zbog svoje dece jer ne zelim da prodju kroz sve ono kroz sta sam ja morao da prodjem,,,od rata,izbjeglistva,devalvacije,stabilizacije,revolucije,tranzicije.......i tako 40g ista sranja da prostite,,,i,i,ne vidm ja tu tome kraj.Pozdrav svima na forumu.