Posao u Australiji

Zezate, zezate, al' dobro. Hvala na info. ;) Realno, sto li sam uopste zavrsavao fax ako sad treba tamo da radim nesto bezveze. Mada bolje i to nego ovde za 200e mesecno kao i svi ostali mladi inzenjeri.
Posteno, ako treba da se bakcem sa sto djavola kroz papirologiju i ko zna sta jos i da tek za 5-6 godina odem tamo onda dzaba im sve. Ide mi se sad kad sam jos u dvadesetim. A devojka je jedna od onih koje se ne propustaju. Ne brinite se za moj jezik, on je svoj posao odradio kako treba. A vi vezbajte IELTS i srecno. Poz. :)

Pozdrav svima. Da skratim pricu, zanima me koliko je tesko naci posao kao diplomirani gradjevinski inzenjer bez iskustva, u Melburnu ako se u Australiju doselim kao novopeceni suprug Australijanke (naravno). Planirao sam de se specijalizujem u Italiji medjutim navalila je da se vencamo i da se doselim tamo. inace znamo se licno, nije nista neprovereno i za pare tako da ako bi mogli samo komentari uvezi posla bio bih vam veoma zahvalan. :)

Pa bez iskustva je mnogo teze naci. Inace, iskustvo iz domovine uglavnom nema nikakvu tezinu kada trazis posao ovdje.
Posto bi ti viza bila obezbijedjena, ne vjerujem da bi ti trazili eseje i ostale zajebancije za nostrifikaciju.
Uostalom, za vecinu poslova niko ti ne bi ni trazio diplomu, jer uvijek probno radis prva tri mjeseca. Tek kad vide da znas da radis, prime te za stalno.

Ne znam koliko imas godina, i kako izgledas. Ovdje na golobrade mladice uglavnom gledaju sa skepsom kada traze posao.

Zezate, zezate, al' dobro. Hvala na info. ;) Realno, sto li sam uopste zavrsavao fax ako sad treba tamo da radim nesto bezveze. Mada bolje i to nego ovde za 200e mesecno kao i svi ostali mladi inzenjeri.
Posteno, ako treba da se bakcem sa sto djavola kroz papirologiju i ko zna sta jos i da tek za 5-6 godina odem tamo onda dzaba im sve. Ide mi se sad kad sam jos u dvadesetim. A devojka je jedna od onih koje se ne propustaju. Ne brinite se za moj jezik, on je svoj posao odradio kako treba. A vi vezbajte IELTS i srecno. Poz. :)

E pa druze, i tamo ti traze iskustvo, isto ko i ovde... A da li to znaci da je tamo lose isto ko i ovde? ;)

Ali to si u pravu, ako treba da se cimam par godina da ih otisao tamo, to je ipak previse. Zato sam ja i odustao od odlaska u Au... Dodjem samo s vremena na vreme ovde na forum malo da se izdivanim sa ljudima... :lol: Ali to ako ces da se zenis, to ti je onda precica. ;) A kada odes tamo, onda je vec sve lakse... ;)

P.S. Eh da je meni jedna sa EU pasosem, i ta bi bila od onih koje se ne propustaju! :heart: Ali mimo toga, nema neke vece razlike.... :malav:

Poslednja izmena:
Ja nesam otiso i ne snalazim se.
I ne zivim vise u Smelvil. Mora da promenim to.
I izvinjavam se pojednicima/pojedinkama kojima se nisam javio na pozive. To je zato sto stalno spavam. Nadoknadjujem neprospavane godine. ;)

Poslednja izmena:
A zasto cekati iseljenicku? Kada studentska moze da se zavrsi za 6 nedelja najvise, cak i za one koji ne znaju engleski. Mogu jednostavno da upisu kurs engleskog jezika u Au, skola ima koliko volis. A mozete i direktno kontaktirat Bridge Blue Sydney preko njih je otislo dosta ljudi . Pozz

Moras da skeniras vizu koju imas, i posalji na ovaj mail ovaj sasha@bridgeblue.com.au,
Ili ako si u Sidneju mozes doci direktno u Bridge Blue
Bridge Blue Pty Ltd

Suite 801A Level 8, 276 Pitt Street
Sydney NSW 2000 Australia

Ili kontaktiraj Peter Kovac ili study@bridgeblue.com.au
t: +61 2 9269 0110 | f: +61 2 9269 0197
Mr. Timothy Teoh

Hej ljudi.. :D Treba mi pomoc, da li neko zna postoji li neka mogucnost da se turisticka viza promeni u studentsku ili radnu? Moze li se na sponzorski posao prijaviti odavde?
Turisticka istice krajem marta a ja na sve nacine pokusavam da iscupam neku informaciju sta i kako.. :(

i meni treba pomoc a ne posao,nemogu nista da pisem na forumu,nemogu niti igrice da igram a registracija uspesna,pa u cemu je problem onda i jos zivim u melburnu pa mkozda ne prima strance heheodgovorite mi u cemu je greska da znam:rtfm:

Пошто сам релативно ишчитао форум јел може неко упућен да ми одговори дали сам све добро схватио:
1)У Аустралији преко исељеничког типа визе могу да се иселим преко две врсте виза,прва за коју ми треба 120 бодова је виза са којом могу да одем у и да живим и радим у било ком делу Аустралије и друга за коју ми треба 100 бодова са којом морам пар година да живим у делу Аустралије где је моје занимање дефитицарно а тај део Аустралије су слабо насељена места.
2)100 односно 120 бодова могу да набијем тако што ћу 60 бодова добити на основу година(имам 25),полагања енглеског,дипломе са факса(у мом случају више)и још неких ситница а још 60 бодова са занимањем које МОРА да ми буде на SOL листи.
Е сад неколико питања која ме занимају па ако неко буде могао да одговори био бих му захвалан:
1)Колико времена просечно прође од слања захтева за признавање занимања до признавања занимања,тј за добијање позитивног assessment-а
2)Кад се добије позитиван assessment колико још времена прође до коначног циља,тј. добијања визе
3)Дали је за признавање занимања тј. за добијање assessment-а потребно 3 ГОДИНЕ радног искуства или 12 месеци у задњих 24 месеца
4)Шта је све потребно за добијање позитивног assessment-а да имам од послодавца,ако сам регуларно пријављен код њега,ако ми он даје плату преко рачуна јел то довољно и дали се врши провера мог знања у том занимању,нпр.ја сам биомедицински техничар дали би они проверавали моје занимање пре добијања визе

Back