Posao u Australiji

Sad mi je malko bolje. Otkrila sam neke sisaljke. Izgledaju kao mustikla, a u nju se stavi ulozak sa nikotinom (ima ga u samo prva 4 udaha, ali posle samo imaju ukus duvana) i to razvlacim po ustima ceo dan... :klap:
Ma ne vredi saditi duvan kada nigde ne mozes da ga konzumiras... Bezobrazni ljudi ovde u Australiji, smeta im dim i kazu smrde pusaci. Sto je najgore, pusac tesko moze da iznajmi stan, a kazu zabranjena diskriminacija. :think:

Sad mi je malko bolje. Otkrila sam neke sisaljke. Izgledaju kao mustikla, a u nju se stavi ulozak sa nikotinom (ima ga u samo prva 4 udaha, ali posle samo imaju ukus duvana) i to razvlacim po ustima ceo dan... :klap:

:klap: :klap: :klap:

Prvih mesec dana je najgore. Svaka cast za trud.

Ma ne vredi saditi duvan kada nigde ne mozes da ga konzumiras... Bezobrazni ljudi ovde u Australiji, smeta im dim i kazu smrde pusaci. Sto je najgore, pusac tesko moze da iznajmi stan, a kazu zabranjena diskriminacija. :think:

Jos jedan razlog zasto je Aus dobar za nas bivse pusace. Nema mesta gde bi smo bili u iskusenju da zapalimo "samo jednu". :rotf:

Ebeš ga iz krajnosti u krajnost, nema tolerancije nigde ni sredine, ovde diskriminacija nepušača, tamo pušača...:per:

GeaGea ce da t objasni... :)

Ne bih da mnogo filozofiram...ali mogu da razumem GeaGea...naime, svako od nas je izgubio sate i sate čitajući ovaj forum "od korice do korice" pa čak i po nekoliko puta, zatim čitajući immi.gov.au i mnoge strane forume i booklets...još je GeaGea i više vremena i energije utrošila pošto je osetila immigraciju na sopstvenoj koži... pa nije ona, parafraziram, besplatan servis za australisku imigraciju...naravno da hoće da pomogne (u suprotnom nebi ni bila ovde kao ni tree, topaz, palma i dr) ali ljudi moraju bar malo da se potrude da se upoznaju sa temom ...a posle toga svako razumno pitanje, uveren sam, dobiće tačan odgovor...
Izvinjavam se svima na pametovanju i advokaturi...necu vas vise uznemiravati... posebno mom sapatniku Muskoj Sponzorusi...tvoj mi je post poslužio kao šlagvort- ovde napisano se ne odnosi na tebe lično...;)

Isplati se i pitati možda, ima prilično potražnje za rudarima, a obzirom da su rudnici uglavnom u ruralnim predelima, imaš dosta opcija za jurenje vize, ako je specifično ta tvoja stručnost tražena. To ti je početni podsticaj, a ti dalje istražuj...
Bolje nego da ti odmah kažemo koliko je teško i neizvesno, pa da odmah odustaneš ;)

cao dobri ljudi ,nov sam na forumu i hteo bih da pitam nekog ko moze da mi pomogne u vezi informacije o nasim skolama ,tj Diplomama, koliko se one priznaju u Australiji.Hteo bih da probam da odem preko dok sam jos mlad. Zavrsio sam visu masinsku - inzenjer sam masinstva, koliko imam sansi da u Australiji nadjem posao?/ Nemam ni dana iskustva ,normalno za ovu nasu zemlju Srbiju, radio sam privatno imao sam gradjevinsku radnju kuju sam naravno zatvorio jer se sve svelo na dugovanja i prebijanja dugova trampe i sl. Imam iskustva sa zavrsnim radovima jer sami sam radio. Unapred hvala svima na pomoci

Ajde ja necu biti lenj... Prvo iskustvo mora da ti se slaze sa strukom da bi ista vredelo... Ako nemas iskustva kao masinac a imas diplomu masinca, kao i da nemas iskustva... A bez iskustva ide jako tesko, mozda i nemoguce. To vec neka kazu ljudi koji se bolje razumeju. Bar 2-3 godine pa onda jos nekako...

S obzirom da si zavrsio visu ne znam kako se to kod njih priznaje ali nejverovatnije bi se nasao u nekom profilu, bar je za masince jasno definisano, nemas mnogo da se dvoumis izmedju ponudjenih titula e sada, nisam siguran da bi ti mogao da prodjes kao Mechanical Engineer....

Dve su opcije
Prva je da smuvas neke diplome nekog zanata zidara na primer i da smuvas da si radio to (moze i ide brzo preko akreditovanih skola privatnih ) Radno iskustvo to ti je par piva i vecera u restoranu .Ni za zivu glavu ne pominji tu tvoju diplomu samo ces se upetljati .Ja isto tako radim samo sto sam ja radio svoj zanat i imam poziv od poslodavca a fakultetske diplome mi sluze za prasinu drustvene nauke ne vrede bas puno .
Druga opcija je da se ozenis ima puno debelih i pegavih Australijanki koje niko nece pa vidi sa nekom .
Odaberi neki sajt za upoznavanje i kreni ,ako si ozenjen onda nista

Dve su opcije
Prva je da smuvas neke diplome nekog zanata zidara na primer i da smuvas da si radio to (moze i ide brzo preko akreditovanih skola privatnih ) Radno iskustvo to ti je par piva i vecera u restoranu .Ni za zivu glavu ne pominji tu tvoju diplomu samo ces se upetljati .Ja isto tako radim samo sto sam ja radio svoj zanat i imam poziv od poslodavca a fakultetske diplome mi sluze za prasinu drustvene nauke ne vrede bas puno .
Druga opcija je da se ozenis ima puno debelih i pegavih Australijanki koje niko nece pa vidi sa nekom .
Odaberi neki sajt za upoznavanje i kreni ,ako si ozenjen onda nista
:rtfm:

Back