E stvarno previse kukam, moram malo da iskuliram
...... Zahvaljujem na savetima i podstreku Mirko_212, 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Poz svima, dok se ovde mucim i patim kao crnac, jedno usputno pitanje:
koliko meni znaci to sto imam rodjake u Au? imam baba tetku, nije neki jako blizak rod, ali nije ni jako dalek, i takodje imam prijatelja koji ima Au drzavljanstvo. Sta oni konkretno meni mogu da pomognu, ako mogu? Mislim na neko jednostavnije dobijanje vize..... ili nesto drugo?
mogu naravno,kad dodjes da imas smestaj.
a i mogu da ti budu sponzori..![]()
Ako je nekad family sponsored bila zakon viza, lagano je uspela da padne na dno tabele.... zasad je tamo
Neka ti nadju poslodavca da te sponzoriše, to ti je najbolje.
A onda nek sponzoriše i mene, pa da idemo da radimo.
Dogovoreno![]()
Ako sam dobro razumeo, to ide ovako: Ja njima javim da mi traze poslodavca, dok oni to rade ja odradim assessment, i sad, oni nadju meni poslodavca.... i to je to, da li ce taj poslodavac meni onda nekako pomoci da ja dobijem vizu (mislim na taj finansijski deo) ili ja svejedno moram sam prvo da sredim sve, dobijem vizu pa tek onda nadjem poslodavca?
Prosao mi je drugi dan u skolici. U razredu nas je oko dvadesetoro. Ja sam jedina belkinja. Inace me profesori drugih odeljenja u hodnicima zaustavljaju da me pitaju sta cu ja tu (imam svetlu kosu i blago sam pegava, pa misle da sam australijanka).
Naravno, uglavnom niko ne zna gde je Srbija, i svi prvo pomisle da sam iz Sibira. Kada im objasnim gde se moja zemlja nalazi - u Evropi, blizu Italije i Grcke - klimnu glavom i nastave belo da me gledaju. Sledece pitanje je:
a) da li je meni engleski maternji jezik NE!
b) da li svi u Evropi govere isti jezik NE!
c) da li se u celoj Evropi govori engleski NE!
d) koji se jezik govori u Srbiji. SRPSKI!
Inace, vecina mojih sapatnika iz razreda veruje da govore INGRIS. Azijati posebno lose govore, dok sam indijce posle nekog vremena pocela pomalo da razumem. Zanimljivo je to da sam svrstana u upper intermediate, a da su me u srpskim skolama jedva svrstavali u pre intermediate grupe... Ustvari, ja imam samo zapustenu gramatiku i lose spelovanje - danas sam napisala axedent, umesto eccident (hihihihi), dok vecina ostalih npr. iako znaju da pisu, ne znaju da citaju, ne shvataju procitano, ne znaju neke najosnovnije reci... Mene izgleda vadi vokabular, nasiroko poznato srpsko samopouzdanje i cinjenica da sam dosla pre petnaestak dana, a da govorim smislenije, ili bar preciznije od ljudi koji su tu vec godinama. No, kako kazu "practise makes perfect"
E da.. Predavanja su jaaako dobro organizovana, nisu ni malo dosadna i ako si imalo zainteresovan, mozes nauciti dosta korisnih stvari.. Nastavnik samo koordinise aktivnosti, a od tvoje participacije zavisi koliko ces postici.