Hexy Bee
Buduća legenda
- Poruka
- 36.858
Za IELTS je Hexy, pored ovih što si navela , super i ovaj sajt:
http://www.ieltshelpnow.com/ , kliknuti na Free Tutorials i pročitati kako se spremiti za test.
Blagodarim,Palmice

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Za IELTS je Hexy, pored ovih što si navela , super i ovaj sajt:
http://www.ieltshelpnow.com/ , kliknuti na Free Tutorials i pročitati kako se spremiti za test.
You welcome, hexy!
Ode Topaz i ne odgovori mi
Topaz, što ti ovo znači: Uradi sve pre 8-og meseca a cekanja posaljii cekaj.
Ako si mislio prije no što prođe 8 mjeseci od Lodg. Date ( 9. januar ), tu sam zakasnila, ljekarsko smo odradili tek sad - 2 mjeseca poslije.
Ako si mislio na avgust mjesec , a sigurno nisi.... Uf ništa mi nije jasno.
Topaz, u aplikaciji za vizu sam poslala ama baš SVE papire (i karakter i za vojsku za muža ) koji su se tražili, jedino mi je falilo ovo ljekarsko. Eto i to je sad pošlo.
Za svaki slučaj sam im poslala mailom ponovo Police, skeniran i preveden od tumača, jer mi je predhodni istekao sad u novembru.
Mislio sam osmog mesec cekanja. Jer lekarski u Sidneju treba 2 meseca da se odradi (dodje na red). To znaci da ce CO imati sve korektno u januaru po tvom vremenu slanja papira.
Tad ako je sve kompletno (skenirani platni listici, skenirane preporuke od poslodavca....)
preci cete u Integrity Check tj kompletnost aplikacije i to je to.
Izvini zbog kasnog odgovora
Ćao Topaz kaži mi molim te,ako su naši Lekarski stigli u Sydney 27.09.2008.(ajde da im je dostavljeno oko 1.10.2008) + 2 meseca (kako kažeš) da dodju na red: Da li to znači da će nam se Case Officer OGLASITI možda negde sredinom Decembra ????!!!!!!
Please answer me![]()
![]()
Ne znam kad ste podneli papire za Australiju. Ali ako ste u vremenu koje sam rekao, onda vrlo verovatno da ce CO da vam se javi (ako treba nesto dodatno) ako ne (moji prijatelji koji su sve podneli na vreme) dobili su direktno vizu.
![]()
Topaz hajde molim te kaži mi nešto oko polaganja vozačkog ispita tamo u OZ-u,ako znaš.Ono da li skupo i kako sve to ide.Mi inače ovde nemamo položeni taj vozački...
evo ja mogu da ti kazem nesto o polaganju vozackog, posto sam upravo polozila vozacki ispit ovde. Prvo da Vas sve pozdravim, vec duze vreme citam sve vase poruke, i nisam se ukljucivala, a nedavno sam i ja prolazila kroz sve te probleme sa kojima ste vi suoceni. Naime ja sam sa porodicom dosla u avgustu u Australiju, posto sam cekala 2 godine na odobrenje vize. a sto se tice vozackih, to se razlikuje od drzave do drzave. Ja se nalazim u Juznoj Australiji, i ovde je ovako.Prvo se polazu testovi, mozes na engleskom, a mozes da uzmes i prevodioca, koji je prvi put kada polazes, besplatan.Testovi nisu teski i nije problem da se poloze, Nije ni voznja u principu teska, isto je sve ,ako znas da vozis, samo je sve obrnuto, ali naviknes se brzo. E sad ja sam vec imala vozacku iz Srbije, tako da sam uzela samo par casova voznje, i polozila sam posle toga .Casovi voznje se krecu od 45-60 dolara sat vremena. Polaganje vozackog 200 dolara i testovi 25 dolara.Nakon toga kad polozis, placas jos oko 270 dolara za vozacku koja ce da ti vazi 10 godina.Ako nisi nikad pre vozio, mozes da izaberes instruktora kod kojeg ces da ucis voznju, na tzv. log book, prelazis sa njim tacku po tacku, i kad predjes sve, sve dobro naucis, on ti daje vozacku, a od tebe zavisi koliko ce ti casova trebati,moze da bude i 5 a moze i 20.Ima puno nasih ljudi koji rade kao instruktori, tako da ako imate problema sa engleskim jezikom, ,uzete uzeti nekog naseg. Eto tako, to je ukratko to, ako Vas jos nesto interesuje, slobodno pitajte, a ja cu probati da odgovorim, makar vikendom, posto preko nedelje radim, uglavnom jako puno. Pozdrav svima
Podneli smo E-papire 4.04.2008 . Lekarski su stigli u Sydney 27.09.2008 (plus 2 meseca da dođe na red ! ) ! I nama ističe tih 8 meseci od podnošenja Zahteva (papira). Eto ,a ti sad kaži šta TI misliš !
Da li to znači :
-Da ćemo CO dobiti do sredine Decembra ;
-Da će nam se CO obratiti tek u Martu mesecu;
- Ili nešto drugo,treće....
Joooj pući će mi glava od ove zavrzlame,kako li je tek tebi kad te ovako smaramo
![]()
Poklapaju ti se datumi sa mojim. Nasa aplikacija je zavedena 04.-04. 2007. CO 13.12.2007. i viza mesec dana kasnije
Mislio sam osmog mesec cekanja. Jer lekarski u Sidneju treba 2 meseca da se odradi (dodje na red). To znaci da ce CO imati sve korektno u januaru po tvom vremenu slanja papira.
Tad ako je sve kompletno (skenirani platni listici, skenirane preporuke od poslodavca....)
preci cete u Integrity Check tj kompletnost aplikacije i to je to.
Izvini zbog kasnog odgovora
Dobrodošla adelaide! Na koju ste vizu došli u Au, čime se baviš i tako to...?
Dobro jutro,ja sam novi i hteo bi za Australiju ako je najlakse da se to izvede.Vidim da Vi Amlap znate najvise.
Pozdrav Adelaidezr, (znači li to da ste otišli u Adelaide iz Zrenjanina?).i welcome na naš smarački forum
.
Kad te ne bude mrzelo, pričaj nam o tvom gradu, ništa ne znam o njemu.
Hexy, jeste li vi popunjavali taj formular o ne učestvovanju u ratu u bivšoj Sfrj?