Посао и исхрана

Kako svi kazu, ja sam se osusila, sto u pocetku i nije bilo lose! Ali sad vec svi misle da sam bolesna. Ako je u pocetku i bilo zbog posla, sad ne znam sta je!

Gonic robova? On ih je izmislio! Da ne spominjem da nema i cigareta! Znaci 6- 6 i po sati si pod torturom.

Vise puta mi se desavalo da me sefovi mrtvog gladnog, usred tako dugo i tako slatko prizeljkivanog dorucka (njam..njam), dizu zbog neceg hitnog...dodji odstampaj mi nesto, iskopiraj, trkni ovde, trkni onde..sta nisi jeo?Pa nisam ni ja....i onda ja doruckujem u 2 popodne, rucam u 8 uvece, a veceru preskacem.

P.S. Odsad za dorucak ubijam na mrtvo

Neva:
Kako svi kazu, ja sam se osusila, sto u pocetku i nije bilo lose! Ali sad vec svi misle da sam bolesna. Ako je u pocetku i bilo zbog posla, sad ne znam sta je!

Gonic robova? On ih je izmislio! Da ne spominjem da nema i cigareta! Znaci 6- 6 i po sati si pod torturom.

Ovde (mislim u Sloveniji) imas pravo na pauzu za rucak, u trajanju od 30 minuta (zakonski) mada sve koji znam su na pauzi za rucak duze od tog vremena i u tu grupu spadam i sama. Cigarete su zabranjenje zakonom na radnom mestu i to se strogo postuje.

divlja u srcu:
Ja sam zapanjena kad mi neko kaze da ujutru popije kafu i ceo dan ne jede.
Na kom gorivu funkcionisu ti ljudi????
I tako svaki dan. Uzas.

Ја то не могу да разумем. Мени је мука од глади већ пола сата после буђења. Мада, ја не пијем кафу. :lol:

Запрепастило ме је колико је вас одговорило нешто у стилу "не једем ништа до 16h". :shock: Ја до тада имам бар три оброка.

storm cloud:
Запрепастило ме је колико је вас одговорило нешто у стилу "не једем ништа до 16h". :shock: Ја до тада имам бар три оброка.
pa ne mogu da jedem ceo dan kad doruckujem 3-4 topljenica ili 200 gr projara(ili gibanica). To nije malo. :)
Inace, nikad ne pijem kafu ni mineralnu....

ja sam godinama funkcionisala tako: popijem kafu i pravac skola,kasnije fax...pa ceo dan nista nisam jela osim nekih twixova,marsova,bountija i sl.usput...e,ondak sam malo z.stomak pa sad obavezno doruckujem ujutro posle kafe:2 parceta tosta s ramom...i ne jedem na poslu nikad...jednostavno,gadljiva sam...mogu da jedem samo kod kuce ili u restoranu...javna mesta su mi odbojna za varenje...otkud znam :-(

To za cigare, mogu da razumem, i nije mi frka da ne zapalim. Ali , tih pola sata ,zakonskih , kako kaze Nina2, je prosto nezamislivo! "Pobogu, pa firma ce propasti ! "

Slazem se da nismo bebe da se kljukamo svaka dva sata, ali ponekad bih tako gricnula nesto slatko ili srknula gutljaj kafe, da jedva cekam kraj radnog vremena ! Mislim da to stvara samo jos veci pritisak !

Neva:
To za cigare, mogu da razumem, i nije mi frka da ne zapalim. Ali , tih pola sata ,zakonskih , kako kaze Nina2, je prosto nezamislivo! "Pobogu, pa firma ce propasti ! "

Slazem se da nismo bebe da se kljukamo svaka dva sata, ali ponekad bih tako gricnula nesto slatko ili srknula gutljaj kafe, da jedva cekam kraj radnog vremena ! Mislim da to stvara samo jos veci pritisak !
po fr zakonu na 6h rada imas pauzu 15 min,ako bi nesto gricnuo ili ko pusi ili ko piski :lol:

Generalni problem je sto niko nista ne sme da kaze, cak i da si zakonski zasticen, jer ti preti sut karta. A ovde se svi manje - vise grcevito drzimo svojih poslova! Tako da cutimo , ali ne pusimo!

Verovatno ima i gorih mesta, pa se tesim!

Ishrana za ceo zivot! :mrgreen:

mainsubheader3zj.jpg

Kad ustanem ne mogu da jedem ali, cim udjem u kancelariju osetim toliku glad da bih pojela ne znam sta. Onda pre kafice pojedem par plazma keksica, ili pardon grisine ili tako neku zezalicu. Onda u 11 je dorucak (sendvic ili omlet ili kajmak u lepinji iz firminog restorana), onda oko 14 opet neko grickanje ili banana. Popijem sokic ili caj i, rucam oko 18 kad dodjem kuci. Ne mogu bre da ne jedem do popodne nista, ne znam kako neko moze :?:

Back