malo se bojim za sebe
pošto poznajem se dobro i kada sam zaljubljena vrlo sam kreativna i sređujem ormar i glačam parkete i pospremljujem potkrovlje.
ali potpuno zaboravim da imam mačku i ona skapava od gladi, mali fiđa hoće da crkne od gladi, i tek se na kraju dana setim da nije ništa jeo i požurim da ga nahranim i setim se da imam i biljku o kojoj moram da vodim brigu, jer je to poklon koji je trebalo da označi početak moje vrle organizacije, i ja zalijem taj fikus.
i pitao me je kum gde ti je fikus i je l je živ, kazala sam da je živ ali nisam smela da priznam da ima samo tri lista na stablu.
takva sam ti kada taze zavolim, imam raketu životne energije, samo moram da naučim da je usmerim
i sve vreme me more misli o mogućem krahu te zaljubljenosti
i gde si sada i misliš li o meni malo. to je ta iskrivljena raketa, kao da se raketa ogleda u konkavnoj strani kašike.
i iscrpljuje me to, ali ne želim da kažem da to i ne volim, ja volim to i volim što je ljubav takva prema meni
hoću sutra da idem da kupim lampu pod čijim svetlom ću biti maštovita , a maštovita sam samo noću pod kapricioznim svetlom
i odlučila sam da uzmem lampu koja će me sećati na tebe
neku lampu koja baca jarko žuto svetlo, zrelo svetlo i koja nema baroka u sebi, lampu ekspresije i krivulje, samo jednostavne krivulje i abažura što su ga znalačke ruke spravile
i napraviću veliki pano, i zastakliću ga , a u pano staviću glifadu, omoniju, partenon, delfe, drvorede mandarina i limuna, balkone od belog glačanog kamena, plažu, sunce i grčke razglednice i u centru panoa biće veliki maslinjak