Poruke.....vasoj ljubavi,prijatelju,prijateljici...

"Potreba da volim učinila je da te volim,
Uzimam te kao zlatnik
sa dna fontane, sa mog zvonika
izgubit ću se visokoj travi
jedne večeri bez tebe, izgorjet ću,
saznam li da sam imao i izgubio
odbacit ću svoje srce među ostalo kamenje
i živjet ću samo budeš li me voljela
ljubavi moja..."

slike%20002%5B5%5D.jpg

Ti dođi k meni u proljeće,
Sa cvijetom budi,
Ljepotom cvati kao cvijeće,
Misao mi probudi. . .

Ti zatim dođi k meni ljeti,
Sa klasjem putuj,
Žetvenom pjesmom,što poljem leti,
Misao mi obraduj. . .

Ti dođi jesenas zlatnom šumom,
Zvijezdu slijedi,
U dalek kraj sa borovim šumom
Misao mi povedi. . .

Ti dođi k meni zimus zrakom,
Sa suncem budi,
I punom sjaja divnom bajkom
Misao mi probudi. . .

Prođi na koncu mojom humkom,
Sa cvijetom hodi,
Tu vitki javor milom rukom
Darežljivo posadi . . .
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .

Ti dođi!

Janka Kupala - Ti dodji

http://4.***************/-L_Rvbpyzmqs/TfwbdwF6DnI/AAAAAAAAAlY/Gvemc0OKzQI/s1600/colors%2Bof%2Blife.png

Svo bogastvo ovoga svijeta ne vrijede toliko koliko jedan dobar prijatelj. Neopisivo je imati oslonac, nekoga ko te uvijek čeka na starom mjestu. Neopisovo je komunicirati s nekim ko te razumije, u kome možeš pronaći vlastitog sebe. Nekad je potrebno prenjeti osjećaje, nekad je potrebno izbaciti bijes. U radosti i u tuzi, u pobjedi i porazu, na vrhuncu i na samom dnu, prijatelj će biti tu. Toliko se nabrojanih vrlina ne može ničime kupiti. Prijatelj je neprocjenjiva vrijednost. Skupljanje prijateljstva je izuzeztno profitabilan čin, donosi iskustvo. Bilo ono loše ili dobro, izvući žeš pouku i slijedeći put krenuti spremniji. Svako novo prijateljstvo je izazov, spoznaja visoke vrijednosti, prilagodba novim osobinama. Zato nema ljepšeg savjeta nego upoznati nekog ....

or6pkw.jpg

Nemam blage veze o čemu mi pričaš, niti me zanima . Jasno? E, takoC. Ostavi me na miru. Ajde, šetnja. Što ste gazili ovde, gazili ste. Meni da više išta se objašnjava, ne mora. Apsolutno me ne zanima. Ništa. Niko. Svašta. Ili ništa. Ravna linija. Kao kod umirućeg. Sikter, more. Nemoj da moram dva puta ponavljati. Koga bre pa to zanima, više aman. Šetnja. Jer ja mogu biti finija od najfinijeg pamuka, ali mogu da pokazem i svoje ne tako lepo lice i stranu ličnosti. Znači, zadnji put sam rekla. ♥

A tog tapšanja po ledjima, i izigravanje prijatelja, meni ne morate više da glumite. Što tada nisma znala, sada mi se fino posve iskristalisalo, ko mi je bio sta tu. Sada. Onda. Ili nije. Gde sma bila ja. Ili nisam. Koliko glupa. Znači, lepo me samo preskačite, kao i do sada. Ako išta ne podnosim, to je snishodljivost.Poltronstvo. da nazovemo stvari pravim imenom, uvlačenje u dupence. Samo vam nogice vire. Fuj i bljak. Povraca mi se. Znači, neću to više da slušam, uopšte nemojte ni da mi pominjete, kako ne razumete pojedinci, da me više boli bre uvo, za neke stvari, neke ljude, neke pojave ili kreature. Za bilo sta, nista. Sve. Znači, ostavste se lepo corava posla i pustite me aman vise na miru. Drago mi je da sam Vas nekada "zabavljala", sada nadjite drugu dvorsku budalu Foruma ovoga. Ja sam davno dala ostavku na mesto iste. Ende. ♥

A tog tapšanja po ledjima, i izigravanje prijatelja, meni ne morate više da glumite. Što tada nisma znala, sada mi se fino posve iskristalisalo, ko mi je bio sta tu. Sada. Onda. Ili nije. Gde sma bila ja. Ili nisam. Koliko glupa. Znači, lepo me samo preskačite, kao i do sada. Ako išta ne podnosim, to je snishodljivost.Poltronstvo. da nazovemo stvari pravim imenom, uvlačenje u dupence. Samo vam nogice vire. Fuj i bljak. Povraca mi se. Znači, neću to više da slušam, uopšte nemojte ni da mi pominjete, kako ne razumete pojedinci, da me više boli bre uvo, za neke stvari, neke ljude, neke pojave ili kreature. Za bilo sta, nista. Sve. Znači, ostavste se lepo corava posla i pustite me aman vise na miru. Drago mi je da sam Vas nekada "zabavljala", sada nadjite drugu dvorsku budalu Foruma ovoga. Ja sam davno dala ostavku na mesto iste. Ende. ♥

halo-ko-je-to.jpg

;)

Tišina leži mi na plućima,
mada znam da pokraj mene budna si,
sat sve glasnije otkucava,
teško da ću brzo zaspati.

Sumnja kao da me skinula,
ogoljela me sve do kostiju,
sad iza svakog osmijeha
slutim podsmjeh i prevaru.

Sve dok u meni živi
sumnja i nemir,
budi tu i dokaži mi
da imam zaklon u tebi
kad me niski udarci
zabiju duboko u zemlju.

Sve dok u meni živi
sumnja i nemir,
budi tu i pomozi mi
kad mi bliske osobe
pokažu tamno naličje,
i otkriju budalu naivnu.

Sumnja kao da me skinula,
ogoljela me sve do kostiju,
sad iza svakog osmijeha
slutim podsmjeh i prevaru.

Možda je vrijeme konačno
umiriti se,
uz novine i večeru
čekati lutrije.

Ako dvoje ljudi koji su bili stranci, kao što svi mi jesmo, iznenada dopustе da se zid između njih sruši, osjete bliskost, sjedinjenost, taj trenutak sjedinjenja jedan je od najblaženijih, najuzbudljivijih doživljaja u životu.

Nema gotovo nijedne aktivnosti, ili poduhvata, koji, kao ljubav, započinju s tako velikim nadama i očekivanjima, a koji se ipak tako redovno izjalovljuju.

Uprkos duboko ukorijenjenoj žudnji za ljubavlju, gotovo se sve drugo smatra važnijim od ljubavi: uspjeh, prestiž, novac, vlast — gotovo svu svoju energiju upotrebljavamo da saznamo kako da postignemo te ciljeve, a vrlo se malo trudimo da ovladamo umijećem ljubavi.

Erih From

adriana-limaVictoriaSecret_valentine-550x340.jpg

wellcome-1.jpg

ja sam se osetila prozvanom,i hvala Ti.Dobro mi dosla prjateljice,koja me hoces svu ovako,skakutavu,promenljivog raspolozenja,ali uvek dobronamernu.I ti si meni vrlo draga,i davnih dana ti rekoh,volim tvoj zid i ono maleno sa leve strane,koje mi mami osmeh i neznost.Ovde ja dozivljavam sve ono sto nikada ne bih smela u RL,kao zadocneli pubertetlija,ha ha.ostalo su snovi iz procitanih knjiga ,pesama.Prezivljavane opisa omiljenih ...Pravo mesto za romanticne dusice...

Poslednja izmena:
O Goxy,you saw,imaginations was not like reality,but was so amazing.That was a bigger surprise for me,and I enyojed.The same will be on the beach, jupiiiii.You are the best friend,and thank you for helping me.Do not worry ,i will be patient ,when I will feel alone I will call you and you will come.It will be much nearer then now,and we will be more time together,yessss:zag:

Back