Poruke.....vasoj ljubavi,prijatelju,prijateljici...

Tražim pomilovanje za zgužvane misli Za one koji su izgubili I svoje srce stisli Za one koji klecaju pod teretom svog bremena I koji ne znaju da za sve treba vremena Za one koji hoće da na prečac Postignu mnogo Tražim pomilovanje za one koji bježe od života I koji su zaslijepljeni idejom Da postoji divota Jedino izvan naše planete Za one koji bježe kao dijete Kad se pred njima ukaže problem Kojem u oči treba pogledati Tražim pomilovanje za one koji sami sebe ne razumiju Nije zato što ne umiju Već zato što su se udaljili od sebe I što njihovo srce težak teret grebe Što su ga sami sebi natovarili !! ( Jacques Prevert )

25858.jpg

Po dzepovima tvoje se sitnice vuku i tek ponekad na dno zavucem ruku,da pogledam pa da me dotuku kad nedostajes...
Gde god da gledas u nebo k'o u moje oci,to mesec sija ko navijen ove noci,ja samo cekam a znam da nikad neces doci,nedostajes...Trazim da te niko nikad ne voli k'o ja
Trazim da se vreme vrati unazad
Trazim ono sto je moje,a znam da nemoguce to je..

Gde god da gledas u nebo k'o u moje oci,to mesec sija ko navijen ove noci,ja samo cekam a znam da nikad neces doci,nedostajes...

ovo sam sada pročitala....
Evo ti ruka,prijatelju!
Ustani pa makar ja pala!
Evo ti poslednje pare iz mog džepa!
Kupi i ne pričaj nikom da sam ti dala!
Ne pitaj me hoću li pomoći, samo mi ispričaj šta te muči!
Saslušaću te, zato sam tu, da zajedno stanemo na kraj tvojoj muci!
Hoću li sutra biti tu za tebe?
Ne znam i nemoj me pitati!
Ako budem živa, ako budem zdrava, poleteću i uz tebe stati!
Pitaš me kako da mi zahvališ..ne zahvaljuj i ne pitaj više!
Ne tražim zahvalnost ni protivuslugu!
Tražim samo da vičeš na mene, kad posustanem i kad ne želim dalje!
Želim da me guraš, kad mi olovne noge ostanu bez snage!
I lupi mi šamar.. onaj najjači, kad počnem da kukam nad životom i kad počnem da žalim sebe!
Pokaži mi prstom ono što imam, pokaži mi one koji to nemaju!
Ne tražim ništa, samo me podseti da dišem i podseti me da ima i onih, koji ne dišu više!....
Autorica je MARIJA MIHAJLOVIĆ DAVIDOVIĆ,
i ta pjesma je objavljena na njenoj zvaničnoj web. stranici, na njenoj FB stranici, i svuda je potpisana njenim imenom!
Pazite molim vas kada dirate DUŠU bilo kojega autora! i objavljujete tuđe stihove...
Dakle, autor je MARIJA MIHAJLOVIĆ DAVIDOVIĆ!!!!

Back