Poruka u flaši

gost 129086

Buduća legenda
Poruka
27.221
Šta i kako biste napisali, kome i zašto, zbog čega? Gde bi plutala flaša i u kom okeanu i moru a možda i u kadi? :D

Možete i pustite slike ovakve iste, nije li simpatično? ;)

message-in-a-bottle-wallpaper-1920x1200.jpg

Napisala bih:
Pošten nalazač ove flaše neka ubaci 10 evra i pusti flašu da plovi dalje i tako svako ko je nadje da uradi dok se flaša ne vrati meni :D nemoj ste stipse :lol:
A ono što bih napisala u flaši koja je u kadi i treba da stigne do onoga ko je nasuprot mene, nije za javnost :rumenka:

Šta ćeš prijatelju... Prolete život za čas posla... Je l' tako? Kao brzi voz..."
"Da, ali ne kao brzi... Pre kao teretni voz... Voz koji satima čeka na
sporednom koloseku... pred nekim glupim signalom... Da bi onda najvećom
brzinom projurio kraj najlepših pejsaža na svetu."

Poruke u boci obično su rezervisane za romantične filmove i gusarske priče, a da to može biti uzbudljivo i u stvarnom životu potvrđuje i priča sa Floride.

YpvcBEp.jpg

Džudi vlasnica hotela na Floridi prilikom jutranjeg čišćenja plaže pronašla je plastičnu flašu koja je plutala u plićaku, ali nije mogla ni zamisliti kakvu će dirljivu priču u njoj otkriti. Naime u flaši koja je dijelom bila napunjena pijeskom Džudi je primijetila poruku i novčanicu od jednog dolara. Kada je izvadila poruku otkrila je da nije riječ o nekom zaigranom dječaku, i da zapravo u njoj nije pijesak nego pepeo. Na žutom papiru je pisalo:
“Moj suprug Gordon Skot Smit je volio da putuje. Nazovite me i javite gdje ste ga pronašli”.
Uz tu je poruku pronašla još jedan ispisani papir i dvije novčanice od jednog dolara. Druga poruka je dodatno pojašnjavala neobičan morski paketić.
Gordon je bio Bevin suprug gotovo 27 godina prije nego što je iznenada umro od izliva krvi u mozak u martu 2012.godine. Njegova supruga htjela je da prospe pepeo u more u njegovom omiljenom ljetovalištu Big Pine Key, ali prije nego što je to učinila, pala joj je na pameti ideja sa kojom bi uspomena na njegov život trajala puno duže.
Pepeo je ubacila u flašu, kao i poruku i novčanicu od jednog dolara kako bi je pronalazač mogao nazvati i javiti gdje je Gordon doputovao. Prvi pronalazač bio je Ros koji ga je pronašao u mjestu Islamerada. Krajem jula našao se u Džudinim rukama koja ga je iz plastične flaše za vodu "preselila" u plastičnu flašu ruma, jer je na putovanje izvorno krenuo u staklenoj flaši tog gusarskog pića.
Nakon što je nazvala Bev u Tenesi, Džudi je organizovala okupljanje u znak sjećanja na Gordona, zaljubljenika u putovanja i ribolov, a zatim ga otpratila na nastavak putovanja koje će, nadamo se, trajati još jako dugo.

Možda svoj dnevnik. Ali ne bih bacao u ove naše rijeke, jezera...Isključivo negdje u sred okeana, pa neka je onda sudbina nosi gdje hoće po svijetu, a bilo bi još bolje kad bi je neko na kraju našao i počeo da se bavi istraživanjem mog života. Još kad bi knjigu o tome napisao...

Kad sam bila mala,nakon jednog nevremena na moru, izbaceni su bili veci kameni na obalu..... I ja sam pronasla jedan kamen na kojem je pisalo: KO NADJE OVAJ KAMEN BICE SRECAN!

Haha... bas je sitnica, ali ja sam se osetila posebno zbog toga^^

Moracu i ja to da uradim sl.put
Pa da se nelo oseti posebno zbog mene :zaljubljena:

Daleko je Bog, ne čujem Ga,
i On, tu je u srcu mom, ali Ga ne razumem,
pošalji mi nekoga porukom u flaši
da otvorim poruku koja bi glasila:
'Drži se Mene, budi verna i jaka
u ovom svetu puna greha i zamke,
tvoj bol Čujem i Plačem, za tvoj pad Strepim,
Držim tvoj most da se ne slomi,
ako treba da pređeš reku Ja sam s tobom,
i kada te kušanje vreba Šaljem ti Anđele da te čuvaju,
i sve tvoje želje i molbe Ispunjavam,
ponekad brzo, ponekad kasnije, zavisi od situacija,
jer su Moje oči orlovske.
Kada gubiš sebe, prizovi Me i Daću ti snagu duplu
kao da letiš i staneš na nogama.
Ljudi te vole manje više ali ne toliko kao Ja
jer sam Dao Svoga Sina za tebe za Večni Otkup!
I ako treba poslaću armiju anđela da rasteraju vojsku Luciferovsku!

Poruku vratim u flaši i neka voda odnese na horizont daleki
kome treba ova poruka neka pročita i ohrabri se, nađe smisao i cilj,
i nastavi dalje...

Nedostaje ti neko? – Javi mu se

Želiš da se nađete? – Nazovi ga

Želiš da te razume? – Objasni mu

Imaš pitanja? – Pa pitaj ga

Ne sviđa ti se nešto? – Reci mu

Sviđa ti se nešto? – Pokaži mu

Želiš nešto? – Traži to

Voliš ga? – Pa kaži mu to!

Удомите ...НЕЖНОГ, УМИЉАТОГ, ТОПЛОГ И НЕОБИЧНО ВЕРНОГ..:D:D:D. " Саванског Мачка " :D:D:D....:aha2:

WoSd0mE.jpg

Пратит ће вас у стопу и радовати се када дођете кући са посла. Воли да се купа
и врло радо ће са вама кренути у шетњу, а уз то ..баш воли децу...:D:D:D

ЦЕНА - ситница...;)

Back