poruka ljubavi

moram da priznam da mi uzasno zasmeta kad neko prica o majcistvu a nije u tome....to bi bilo isto kao kad bi neko ko nikad nije voleo, pricao o ljubavi....a vec ko zna koji put, nailazim na forumu, da neko ko se jos nije ostvario kao roditelj daje savete...

Izvini, ko je ovde delio bilo kakve savete, bilo kome? Molim te ako nesto ne procitas, ne komentarisi.
A ja se grozim majki koje oko majcinstva dizu famu. Bull ******* shit!

kako projektovati ljubav na okolinu i svet oko sebe,ako ne posedujemo sposobnost razumevanja i prihvatanja
onog i onih koji su razliciti od nas...kako ce oni shvatiti nasu projekciju ljubavi ako ne poseduju sposobnost razumevanja i prihvatanja...gde je tu ljubav,i o kakvoj ljubavi je rec..?!

E tako...na temu majchinstva....u smislu kako je napisano...da se majchinska ljubav jel ne odnosi na celu osobu, jer je zzena-majka i majka i ljubavnica.
To je tachno. Ali to nisu odvojeni delovi zzenske lichnosti, kako da kazzem, majka je uvek majka i kad je ljubavnica i kad radi bilo shta drugo...odtud se niste razumele...
E sad, neko ko nije majka, nema iskustva kakav je osechaj, ali zaista ne treba ni majchinsku ljubav na pogreshan nachin velichati...ima zzena koje se prema svom porodu odnose kao prema teretu...retko, ali ih ima...ili ne osechaju nishta...ili ih se reshe...kako god, htela sam rechi da nije dovoljno BITI majka da bi znali shta je majchinska ljubav...

Ma ja sam pricala o refleksiji, o nasem razmisljanju o ljubavi. Mislecem coveku je nemoguce da nema refleksiju. I to je bio odgovor na stav da se u ljubavi ne misli, vec se samo dela, voli. Materinstvo je dato kao primer za delanje vise nego za razmisljanje. Sto lepo pipi rece, nije uvek ni tacno.

Izgleda da je nejasno sta je refleksija. To je naknadno razmisljanje o necemu. E sad, stvarno, kad neko kaze da u 21. veku nikad nije naknadno razmisljao o ljubavi, malo vise sam skepticna.
I uopste kad mi neko kaze "ja samo volim, nema sta da se razmislja", meni deluje kao pokusaj da se napravi veliki, veci nego sto jeste. To sto neko razmislja znaci da je sposoban da od sebe samog napravi distancu.

moram da priznam da mi uzasno zasmeta kad neko prica o majcistvu a nije u tome....to bi bilo isto kao kad bi neko ko nikad nije voleo, pricao o ljubavi....a vec ko zna koji put, nailazim na forumu, da neko ko se jos nije ostvario kao roditelj daje savete....
ne mozes ni da znas sta je fama oko majcinstva....jednostavno ne mozes....:zima2:

znam da je off, ali...
:neutral: Izvini, Oljita, ovo meni jednostavno zvuči jako ružno...nevezano za ovu temu i raspravu...z:(

Refleksija ide posle, ok to, nego na temi chini mi se nismo diskutovali o razmishljanju posle, vech o razmishljanju kao preduslovu...

Pazi, tema ide u vise smerova. Drugo je savest, a drugo refleksija. Mozes ti da budes filozof i da uopste ne ukljucujes savest.
Mada mi je zanimljivo pitanje, ako neko nekom namerno cini lose, da li je taj sposoban da voli bilo koga?

Back