Poruka iz Nemačke: Hitno rešiti problem Albanaca na jugu Srbije

nesko101

Elita
Poruka
20.852

Nemačka poslanica iz redova Zelenih i izvestilac Evropskog parlamenta za tzv. Kosovo Viola fon Kramon reagovala je zbog Albanaca na jugu Srbije.
IZVOR: TANJUG SUBOTA, 16.01.2021. | 13:35

Podeli
Foto: Depositphotos, Steve_Allen

Foto: Depositphotos, Steve_Allen​
Ona je navela da pitanje adresa Albanaca u Preševu, Bujanovcu i Medveđi, na jugu centralne Srbije, mora hitno da bude rešeno.

Fon Kramonova je na Tviteru reagovala na objavu predsednika opštine Preševo Šćiprima Arifija, koji tvrdi da je "suspendovanje adresa Albanaca sa prebivalištem u Srbiji jedinstveno, s obzirom na to da je sistematično i da se odnosi samo na albansku manjinu".

Prema oceni Viole fon Kramon, to je "ogroman problem" i predstavnici EU Žozep Borelj, Miroslav Lajčak i Oliver Varhelji trebalo bi da ga hitno reše sa Beograd
om.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2021&mm=01&dd=16&nav_category=78&nav_id=1796232

Iz dana u dan sve više jug Srbije miriše na Preševsku Republiku.
Da li mislite da popustanje oko Kosova neće imati lančanih posledica po Srbiju?

Nemačka poslanica iz redova Zelenih i izvestilac Evropskog parlamenta za tzv. Kosovo Viola fon Kramon reagovala je zbog Albanaca na jugu Srbije.
IZVOR: TANJUG SUBOTA, 16.01.2021. | 13:35

Podeli

Ona je navela da pitanje adresa Albanaca u Preševu, Bujanovcu i Medveđi, na jugu centralne Srbije, mora hitno da bude rešeno.

Fon Kramonova je na Tviteru reagovala na objavu predsednika opštine Preševo Šćiprima Arifija, koji tvrdi da je "suspendovanje adresa Albanaca sa prebivalištem u Srbiji jedinstveno, s obzirom na to da je sistematično i da se odnosi samo na albansku manjinu".

Prema oceni Viole fon Kramon, to je "ogroman problem" i predstavnici EU Žozep Borelj, Miroslav Lajčak i Oliver Varhelji trebalo bi da ga hitno reše sa Beograd
om.

https://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2021&mm=01&dd=16&nav_category=78&nav_id=1796232

Iz dana u dan sve više jug Srbije miriše na Preševsku Republiku.
Da li mislite da popustanje oko Kosova neće imati lančanih posledica po Srbiju?
Moramo da se popravimo da bi nas voleli. Nismo dovoljno dobri! :lol:

nase manjine imaju daleko veca prava nego sto imaju manjine u drugim zemljama

problem je sa nasim zakonima, sto to dovljno jasno ne definisu

umesto da jednostavno kazu da SVI IMAJU ISTA PRAVA I OBAVEZE

i da nema nikakve nacionalne i verske razlike , diskriminacije ni pozitivne ni negativne

zvacan jezik srpski , zvanicno skolstvo srpsko , svuda isto

ko hoce drugi maternji , omoguciti mu dodatne casove na drugom jeziku , ponegde i to je to

problem se da jednostavno resiti,
ukinucemo u popisu onu stavku gde stoje manjine,
da se ne bi osecali diskriminovano,
upravo kako je nemacka uradila,
tako da danci i luzicki srbi nisu evidentirani kao manjine
A šta piše u Kosovskom ustavu o Srbima znaš li?
Ja znam pa zato i ne pišem ovakve gluposti kao ti.

Надам се да ће после решавања проблема албанаца на југу Србије швабе почети да решавају и проблем албанаца у Албанији. Кад су већ решили да окају грехе онда не треба да цепидлаче него да очисте све што су вековима брљали са стварањем лажне албанске нације :metla2:

Надам се да ће после решавања проблема албанаца на југу Србије швабе почети да решавају и проблем албанаца у Албанији. Кад су већ решили да окају грехе онда не треба да цепидлаче
Pusti ti Nemce oni će uvek ostati nacisti.

to sad nije relevantno,
bitno je voditi se reciprocitetom,
kao u zapadnim drzavama,
ili u albaniji i madjarskoj recimo,
ja da sam vlast, odavno bih pokrenula manjinsko pitanje
srba u albaniji, madjarskoj, hrvatsko, luzickih srba itd
Srbi albancima uopšte nisu bitni zato i otimaju teritoriju Srbiji.U kom ti svetu živiš ajde reci mi da mi bude lakše?

problem se da jednostavno resiti,
ukinucemo u popisu onu stavku gde stoje manjine,
da se ne bi osecali diskriminovano,
upravo kako je nemacka uradila,
tako da danci i luzicki srbi nisu evidentirani kao manjine
A jako su evidentirani ?
Ozbiljo pitam , pojma nemam . Ili recimo Turci , kako znaju da ima recimo 5 ili 3 miliona Turaka , ili recimo oko milion ili koliko Srba i ex Yugoslovena ?

A jako su evidentirani ?
Ozbiljo pitam , pojma nemam . Ili recimo Turci , kako znaju da ima recimo 5 ili 3 miliona Turaka , ili recimo oko milion ili koliko Srba i ex Yugoslovena ?
pa mi se valjda vodimo kao gastarbajteri, sa stranim pasosima,
turci imaju vecinom dvojne pasose,
mada po nemackom zakonu ne bi smelo, nemam pojma,
ali to mozda vade iz nekih raznoraznih evidencija,
kad popunjavam neke formulare za stosta nesto, pa stoji drzavljanstvo, po tome samo moze da se vidi,
a kad ide popis, a ja ga do sad jos nisam dozivela,
onda se isto izjasnis kao srbin, turcin, nemac, ali nema stavke manjina

Надам се да ће после решавања проблема албанаца на југу Србије швабе почети да решавају и проблем албанаца у Албанији. Кад су већ решили да окају грехе онда не треба да цепидлаче него да очисте све што су вековима брљали са стварањем лажне албанске нације :metla2:
??? Nisu Nemci, nego TALIJANI imali razne dogovore sa Albancima, ili sam (pre) spavao na časovima historije? :zskace:

Back