PORTRETI I STUDIJSKA FOTOGRAFIJA

malo (pra) stare (in terms of knowledge)... i mnogo su bile podeksponirane... zato ima toliko noiseware-a i zato su jako mutne :(

ali u svakom slucaju je bolji edit nego proletos kada su radjene... ono je bio blagi uzas i tiha jeza i pritajeno zlo!

ovo je DJ Ultraphonic (aka DJ Vanjanja)... NSadski klaberi ga mozda i znaju...

___pisces____III_by_Beebie.jpg

___pisces____I_by_Beebie.jpg

___pisces____II_by_Beebie.jpg

___pisces____by_Beebie.jpg

Bez odrade, samo resajz:

DSC_6298.jpg

p.s. pogledajte exif :lol:

danez, reci ces da sam picajzla ali... svjetlosno tvoja fotografija je jako zanimljiva i da se primjetiti da imas osjecaj za atmosferu i ambijent. ipak, kompozicijski je jako lose rijesena i nemogu da ne primjetim da nisi najbolje iskoristio situaciju. postoji nekoliko stvari koje mi smetaju; radijator, padajuce ivice kreveta, salter iza mladine glave, slika na zidu sa krivim okvirom, polozaj mlade u odnosu na frame te odnos svijetlih i tamnih partija.
pomjeranjem svog polozaja prilikom fotkanja u lijevo, uklonio bi mnogo ovih nedostataka. svjetlo prozora su jedan bogom dan prirodni softbox i treba ga znati iskoristiti. :neutral:

Jesi u pravu, neke stvari sam mogao da otklonim PS-om, salter, radijator. korigujem jos stogod, ali i ova i jos dosta slika kao cekaju obradu i cekaju i c....

Evo i na ovoj treba mali krop i stogod obrade....

Moze PS svasta ali ga je nekako najbolje najmanje koristiti. opet je mlada u dead centru na slici. nastoj to izbjeci. i u ovavim situacijama bi jedana portretna 100 dobro dosla. ja bih tu jos smanjio expoziciju.;)

Eh druze Entimate, opet si u pravu za "najbolje najmanje koristiti"

Evo jedan portret samo resajzovan:

Dead centar? Citao sam tu i tamo, molim te objasni mi, mozda se setim sta je, mozda saznam nesto novo. Mogla bi se kojim kropom izbaciti mlada iz dead centra.

Nije bilo vremena igrati se ekspozicijom, prvi put sam uzo D300 u rukama, a svatovi samo sto nisu stigli. Pucano sve u program.

Poslednja izmena:
Eh druze Entimate, opet si u pravu za "najbolje najmanje koristiti"

Evo jedan portret samo resajzovan:

Dead centar? Citao sam tu i tamo, molim te objasni mi, mozda se setim sta je, mozda saznam nesto novo. Mogla bi se kojim kropom izbaciti mlada iz dead centra.

Nije bilo vremena igrati se ekspozicijom, prvi put sam uzo D300 u rukama, a svatovi samo sto nisu stigli. Pucano sve u program.

vidi, svaki aparat radi na istom principu pravilnih odnosa parametara expozicije tako da se fotkati aparatom, koji ima mogucnost manualnog podesavanja ili prednost otvora blende, ne razlikuje po njihovom modelu ili proivodjacu. opravdanje da je fotkano prvi put sa nekim aparatom samim tim i ne stoji. barem u danasnje vrijeme digitanih aparata moze iskoristiti npr. ovu mogucnost, kad vec slikas u programu: otfotkaj prvu fotku u programu, pogledaj rezultat, zapamti parametre, prebaci na manual i lakim okretanjem tockica podesi na zadovoljavajuce parametre. cijela operacija ne traje vise od 10ak sekundi i vidjeces da se taj beznacajni gubitak vremena isplati ;) ja ne slikam svadbe ali ponesto znam o ambijentalnim portretima :)

Color je ne-dobra . Ali evo sad cu da je nadjem i stavim . Fotogrfisao sam je tako , da je konvertujem u CB. Znaci , parametre sam uradio bas tako , za CB,. Na primer , i ako je napolju , stavio sam WB , na Ultraviolet , ili Neon , ba bi mi CB ispao , bas ovako . Imam tu i soft filter/. Al cu da okacim , samo da naranim decu .

Creatrix. Draga moja devojcice . Posti zonu . Za Zonu je potrebno da fotka bude bas , bas atraktivna . U principu , ono sto ti kaze Bouz , , Abdy , Payce , Sonic , i jos par ljudi tamo , to ti je to . Oni znaju , i da kazu i da objasne , i stvarno retko grese . Profesionalci . Ostali . Manje vise . No bez obzira na sve , na mudrijasenje , na , cak i proseravanje , dobro je da u Srbiji ima takav forum .

Sto se tice ovih fotografija , naravno nisu ono sto je ona gola cura tamo gore . Jer ono tamo je remek delo . Tvoja fotografija , a i cura sama . I njen polozaj , i atmosfera , i napola pokret . ma sve . A sto se tice ovih mudrih decaka , koje si postavila posle onog , Pa smatram da su OK , manje vise . Ja bih licno uradio drugaciju konverziju u C& B , a i otvorio bi blendu drugacije , da dobijem drugaciji bokeh , i plici dof . A isto tako , mislim da bih obe malko drugacije kadrirao . Minimalno drugacije . No to sam ja . Mozda ja i gresim . Samo ti sledi svoj instinkt . Vec si pokazala da imas i oko i smisla . Ovako ja tebi ... zato sto si slatka . I drugima bi ja komentarisao fotke , nego se plasim da se ne naljute . Al , eto tebi , Djoletu , Dulletu i Danezu znam da mogu .

Pozdravljam te .

Poslednja izmena:

Back