PORTRETI I STUDIJSKA FOTOGRAFIJA

Moja idej aotvaranja ove teme je upravo to da malo prodiskutujemo portrete koje smo radili i za koje mislimo da vrede nešto kao i stilove kojim radimo. kao što reče sanovnik to je dobar put da se nešto novo nauči.

Sanovnik hvala ti na komentaru

Sanovnik odlična kompozicija portret ostavlja stvarno jak utisak, samo mi se ne sviđa što ti je i pozadina oštra. ja bih je malo zamutio.

Evo još jednog portreta isti su uslovi kao na prvom ali je tehnika drugačija

picture.php

Prva je dobila na atmosferi upravo zbog toga što se on u trenutku okrenuo i pogledao me, ekspozicija mi je bila na 10 stotih i onda je fotka dobila na toj atmosferi. Druga je rađena gotovo pod istim uslovima na istom mestu samo mi je uga bio drugačiji pa sam podigo i ekspoziciju na 20 i kadar malo otvorio. Hvala na kritikama Danez

Drugari zašto još neko ne postavi portrete da vidimo šta ko i kako radi?

Nemojte biti previše strogi ako ne morate... Ako morate, onda budite brzi... :D
Trbusni29-1.jpg

Trbusni45-1.jpg

edit: nisam znao kako da smanjim šum na prvoj, a da ne izgubi na kvalitetu... Slikano je u relativno velikoj prostoriji, sa ugrađenim blicom, aparat je Fuji S5000... Podešavanja se ne sećam. Mislim da je bilo 2.8 sa 1/80 ili 1/60... :/

Poslednja izmena:
Bilo je f3.2 1/80 iso200 ;)

Na prvoj ne smeta sum vec sto nisi uhvatio pokret ispruzene ruke i treba si spustiti aparat malo nize.
Na drugoj ti je uletela ta ruka desno baz veze, a i treba si nekako da se namestis da u staklu uhvatis odraz.
Udri dalje, dobre zamisli.

Bilo je f3.2 1/80 iso200 ;)

Na prvoj ne smeta sum vec sto nisi uhvatio pokret ispruzene ruke i treba si spustiti aparat malo nize.
Na drugoj ti je uletela ta ruka desno baz veze, a i treba si nekako da se namestis da u staklu uhvatis odraz.
Udri dalje, dobre zamisli.

Hvala... Upravo sam provalio kako gledam podatke na fotki... Ono je bilo na sećanje... Elem, za prvu, da sad sam tek svestan da ima mnogo mesta iznad glave...
A za drugu, pa video si (ste) brzinu okidanja... Kao što si rekao (ste rekli) uletela je... Nisam je ni ja planirao... A nisam imao mesta ni pošteno da prn'em, a kamoli da tražim ugao... Nastavljam dalje, hvala na ovim ohrabrujućim rečima...

@danez
Нисам баш компетентан да коментаришем, али ипак хтео бих да кажем моје мишљење. Мислим, да си требао да избегнеш директан поглед у објектив. Поента портрета (рече креатрикс) је очигледно на очима ма где да девојка гледа, с' обзиром да су оне наглашене самим кадром, светлом...итд. Добила би се, по мом мишљењу, "замишљенија" фотка, ако тако могу да кажем. Да је рецимо гледала доле лево...или некако другачије, али да се избегне директан поглед у фотоапарат. Не знам, можда грешим, ипак је то само моје мишљење, а и најмање искуства имам у "портретисању" :)

Kontakt s cima je veoma pozeljan . Licno mislim da nije vazno da li gleda u objektiv ( licna kumunikacija sa posmatracem , ili u stranu , ( posredna kumunikacija , tj , kumunikacija momenta sa okolinom .
Vazno je da se oci vide .

Meni se svidja, nemam bas primedbe . Jedino sto bi ga ja ( mozda ) otvoio za jednu blendu , to jest pucao bi sa 60 , a ne sa 80 . No , to sam ja . Mozda gresim , naravno . to vazi za ovaj poslednji .

Poslednja izmena:
Kontakt s cima je veoma pozeljan . Licno mislim da nije vazno da li gleda u objektiv ( licna kumunikacija sa posmatracem , ili u stranu , ( posredna kumunikacija , tj , kumunikacija momenta sa okolinom .
Vazno je da se oci vide .

Meni se svidja, nemam bas primedbe . Jedino sto bi ga ja ( mozda ) otvoio za jednu blendu , to jest pucao bi sa 60 , a ne sa 80 . No , to sam ja . Mozda gresim , naravno . to vazi za ovaj poslednji .

Слажем се са тобом. Нагласак треба да буде искључиво на очима, само ето још да поглед буде негде другде усмерен, само не у објектив. Једино те не разумем за ово "момента са околином", не знам, шта ти је то?
А за ово црвено те тек ниш' не раз'мем. И немо' се љутиш за ово што сам написао. Не разумем...шта да радим. :)

Poslednja izmena:
Слажем се са тобом. Нагласак треба да буде искључиво на очима, само ето још да поглед буде негде другде усмерен, само не у објектив. Једино те не разумем за ово "момента са околином", не знам, шта ти је то?
А за ово црвено те тек ниш' не раз'мем. И немо' се љутиш за ово што сам написао. Не разумем...шта да радим. :)

Pa , kao sto vidis fotografija je napravljena sa brzinom okidanja 1/80 . A , eto po mom misljenju , bilo bi bolje da je 1/60 . Nista narocito , al bi cela slika imala svetliji ton .

A za kontakt sa okolinom ... hmmm , pa to kad model zvera okolo , a ne u objektiv . A u opste nije lose ni kad gleda u objektiv , jer zapravo tako gleda u posmatraca fotografije .
Sve zavisi , sta je autor hteo . Koliko je dramatike hteo da dobije , i tako dalje . Imas gore dva moja portreeta , gde isti model gleda u objektiv , i jedan gde gleda u stranu . A eto oba su dobra . Samo je pitanje kakv efekat na posmatraca zelimo da dobijemo ;. A to zapravo znaci , da je dobro da su ima bar toliko kontrole , da su unapred zna sta se hoce .
U stvari , evo ti oba linka , pa uporedi sam . Ni jedan od njih nije los , samo su veoma razliciti , a i poruka i iideja su razliciti

http://i120.photobucket.com/albums/o187/tajson/IMG_3412--MMM.jpg

http://i120.photobucket.com/albums/o187/tajson/DSCF5861.jpg

Vidis sta mislim .

Back