PORTRETI I STUDIJSKA FOTOGRAFIJA

Kako kad, radim za novce, ali onda to ne kacim (nekad i zakacim, vrlo retko), cak ne ostaje ni na hardu posle odrade i isporucenja, ali uglavnom ovo sto kacim radim bez novaca, recimo za stock ili cisto radim iz zadovoljstva, pa mi bude i zadovoljstvo dati te fotke modelu.

BW-1.jpg

OK fotka, lep portret, tehnichi skroz ok-odnos svetlo-tamno, ceo utisak-tehnichki, pricha.> prilichno dobro.Jedino shto bih naveo kao manu-kadar:bilo bi bolje da ima vishe mesta tamo gde je pogled usmeren a ne na ovoj drugoj...Nishta strashno da ne ispadnem zakeralo ali eto, moje malo zapazanje...

Naravno . \u pravu si . Samo bi tad dobio malo jacu figuru i izrazaj bi bio malo konkretniji . Ovako , imamo skrusenost u kombinaciji sa brigom i teskim mislima, a onako bi imali Rodenovog mislioca. Onako bi drama bila veca . a ovako uisak bruge . No , u pravu si da bi kadar u tom slicaju bio klasicniji .\\\a evo da i ja dam jednu kritiku sam sebi . |Na ovom mom fotosu , ozbiljan je nedostattak to sto senka naslona iza modelove glave odvalaci paznju oku posmatraca . To jeste sasvim dovoljan nedostatak . S druge strane , obzirom da je ovo portret atmsfere , ta greska nece remetiti onaj utisak koji sam hteo da postignem .\
Hvala na komentaru, cenjeni kolega . \ovaj zahvlani model ce da bude okacen ovde jos koji put .

Poslednja izmena:
@ devil
pazi, sada cu da iznesem svoje licno misljenje i na njega ne moras uopste da obracas paznju.
po meni , portreti koje radis treba da pokazuju TVOJU psihicku i umetnicku licnost.
to bi znacilo da je portrete jako glupo kritikovati i nekoga savetovati
dakle, ako uradis 30 ovakvih portreta eto ti izlozbe a ako su ti svi razliciti onda nisi nasao sebe i opet nema kritike
a da li se nekom svidja ili ne , ne bi trebalo da te uzbudjuje, tehnikalije su tvoj licni izbor, kadriranje je tvoj licni izbor, izbor modela je opet tvoj licni izbor.

moje je da samo kazem da li mi se svidja ili ne
e sada ima portreta i koji su momentalno u modi pa se o njima momentalno pisu hvalospevi.
ovaj portret je iz te grupe sada modernih ultra realistisko-socijalnih. ja volim one kicastije:confused::think::sad2:

;);):):D

^dobar portret ali bi bio josh bolji da negde bar imash bele i crne boje-da su brada, deo kose beli ili bar prosarani belom a ne sivi-a pozadina crna-mnogo bi vishe istakao lice tj portret-ovako, sve se nekako utapa jedno u drugo...Fali malo kontrasta...To je bar moje lichno mishljenje. A u principu ne ide Ti loshe, uopshte.

Back