Porodica Vojinović

Кроација.

Причаш глупости... вероватно за нешто више од тога и немаш довољно капацитета. Пребацујеш неку ситнодушност и лакомост на новац таквим величинама као што су Андрић, Панчић и браћа Војновићи?

stara kineska kaze...svak je potkupljiv.stvar je samo u cijeni.

Јесте, Кроација, они су били моралне нуле, а ти си морална величина и нема тих пара које би тебе купиле да се изјасниш као део истог народа који се данас зове исто онако како је Константин Порфирогенит називао становнике Захумља и Травуније, односно данашње Херцеговине, која своје име носи по титули херцега од св. Саве.

uvik ista prica.volite spominjat konstantina kad vam ide u prilog.ljukavo,serbljane.ali kad isti spominje bugarskog cara
simeona koji ratuje protiv srbije(raske)i srpskog zupana zaharija.
pa srbiju(rasku) pobjedjuje i pobije SVE srbe,dok zaharije sa nekoliko svojih vojnika bjezi u Hrvatsku(preko drine) di ga kralj tomislav spasava i potom isti bugare protjeruje i pobjedjuje.

taj dio non-stop preskacete,a bogi..ZASTO???

Хрватска је починила геноцид над својим грађанима српске народности, и против тих истих држављана водила грађански рат два пута у 20. веку, са катастрофалним последицама.

laz,i jedno i drugo,jasenovac je do te mjere napuhan.da je to vec postala sprdacina,i nitko ozbiljan ga vishe ne shvaca niti uzima za ozbiljno.tvrdim,a za to mi i poviesne cinjenice daju za pravo,da je bleiburg daleko vece stradaliste bilo, nego sto je to jasenovac i priblizno.drugo,rat 90tih je poceo agresijom srbije.
nemoram da trazim nikakve dokaze,cinjenica da u haskom kazamatu
preko 80% optuzenih cine srbi,je dovoljan dokaz.

no,to nece bito dovoljno.srbija ce morati da plati
odstetu(reparaciju)Hrvatskoj,kao i nacisticka njemacka poslije '45 jednoj poljskoj,yugoslviji,izraelu......

Хрватски националисти су екстремно антисрпски усмерени у новијој историји, и, нажалост, Срби и Хрвати се ту појављују као два оштро подељена света. Ако неко јасно себе одреди као Србина, он не може бити Хрват, и обрнуто. А Тесла нити је хрватског порекла, нити је хрватски великан... ни по чему. То што га можда неки Хрвати воле и цене, не мења ту ништа... могу волети и Анштајна или Хокинга.

opet okreces stvari naopcke,ne svojatamo mi Hrvati niti jednog jedinog srbina,ali zato su pune knjige i spiskovi poznatih "srba",tj.etnickih Hrvata.kao sto su braca vojnovic,andric,pancic,boskovic..........

Ни Џони Вајсмилер није "српска" величина, иако је рођен у Србији... јер је славу стекао у иностранству, Србију никад није помињао, а његови земљаци (Немци) из Србије протерани 1945. Само, данас многи Срби жале за тим протеривањем, у којем није активно учествовао ниједан српски народни покрет, већ је спровођен директивом југословенских власти...

jasta,a raznorazni ljoticevci i nedicevci i ravnogorci su bile cvecke.
daj bogi,to mos nekom zagrebackom brucosu prodavat,ne jednom
isprobanom i oprobanom "ustashi" kao sto sam ja.;)

а док са друге стране многи у Хрватској и даље ликују и терају спрдњу са оним сељацима и убогим бабама што су бежали главом без обзира од "домобранитеља" који су им бензином поливали куће и палили их... и збијају неке трактор-пошалице, на које ниси ни ти имун.

dali mi pricamo sad o onim "jadnicima" koji su pola Hrvatske preorali
ili su to neki drugi srbi i jadne "babe"????
da li su to iste te "babe" i "dedovi" koji su '91 protjerali pola milijuna
Hrvata sa svojih ognjista..ili su to samo onda "babe" i "dedovi" kad se radi o bjezaniji '95, jer su bjezali zbog lose savjesti prema svojim Hrvatskim komsijama.bojali se osvte svojih dojucerasnjih susjeda.

bogi,jesu li to te srpske "babe" i dedovi"???

Тако да, Кроација, заjеби... оног момента кад кренеш да пропагираш како су Срби и Хрвати један народ једног језика, браћа и род рођени (како су сматрали и Тесла, и Андрић, и Панчић и браћа Војновићи), онда изволи па се кити тим српским величинама...

eto ti karaktera,da imas/imate ista karaktera nebi svojatali te etnicke Hrvate koji su se igrom slucaja nasli kao politicki "srbi"
svoga vremena.ja nebi nikad svojatao nekog srbina iz srbije.
a da budem iskren,da li postoji neki srbin iz srbije sa nekim
svijetskim renomeom??a da nije Hrvat ili "srbin" rodjen u Hrvatskoj.

који си ти измислио и кренуо да га пласираш по форумима, па га чак и овде већ 10-ти пут понављаш, иако си ухваћен у лажи јер не постоје "Теслини дневници", нити је Тесла икада у животу овако нешто изговорио, а камоли записао,

naravno da negiras teslinu izjavu di prica o svome Hrvatskom porjeklu.ti i takvi negirate sve dokaze(evlija celebija) koji neidu na
vashu velikoserbljanski mantru...servi,svi i svuda.
no,to ne smanjuje i negira cinjenicu da je to tesla i izjavio.

бановао бих те доживотно, а сваку твоју наредну "инкарнацију" на форуму (Макс (Лубурић), ЗДС (За дом спремни), Анте (Павелић) итд.) толико брисао, скрнавио и ментално малтретирао да ти се обије о главу то твоје троловање, и да попи3диш и оканеш се ем српских форума, ем и они да се ослободе тебе, јер са досадним троловима се не може другачије. Сваку тему упропасте.

znam ja da bi ti i takvi volili mene banovat.jer sam vam ja tako nesto kao "losa savjest".koja vam izbija strucno i argumentativno sve vashe mantre i lazi o servima,svima i svuda.kojima ste kljukani zadnjih 150godina i kusur od onog srbina sa turskim prezimenom,KARAdzica do ovog manitog ex-Hrvata,seselja,.

А ону понуду одозгоре смањујем на 1 динар. Jебига, не дам више.

a sto se tice kupovanja imam interesantan faktograf.
ovako ste kupovali nove "srbe".

nz4p6c.jpg

Ти си, ЗДС, осим што си интернет-трол, и једна будала. И то није увреда, то могу научно да докажем, ставку по ставку... за сваку битну карактеристику коју поседује једна обична просечна будала, могу да докажем и покажем да је ти на овом форуму испољаваш, и наведем хрпу твојих сопствених цитата и примера на који начин упадаш на теме и дискутујеш о њима. А поврх тога и безобразник, који се служи лажима, и лажима минира потенцијално квалитетне теме као што може бити ова... попут оне глупости о Тесли коју си сам измислио. А на будале не вреди трошити аргументе, будале треба заjебавати... а ја ни за једно ни за друго немам ни воље ни времена. Нит' ко чита, нит' кога занима, нит' је тебе таквог могуће на било који начин понизити снагом контрааргумената, јер ти је већ на све што овде помињеш до сада одговорено, показано је и да ниси у праву тамо где ниси, и да лажеш тамо где лажеш... а то што ти те једне исте ствари након тога поново преносиш из теме у тему, по принципу "појео вук магарца", то је твој проблем. И проблем модерације. А овде се држи теме, а то је породица ВојИновић, или бриши са ње. А конте Лујо и Иво Војновић су били "влахо-цигани", и за то такође можеш само да се тргнеш и ти и остали несрећници твоје нације и твоје провинцијенције.

"Drago mi je što me i Hrvati smatraju svojim jer su moji preci koljenovići Draganići iz Zadra.Kao hrvatski plemići u 16. stoljeću došli su u Liku i tu ostali.U liku su moji preci došli preko Novog Vinodola.Preci moje majke, Kalinići, također su hrvatski plemići iz Novog Vinodola.Moj pradjed , stjecajem okolnosti morao je otići u Bosansku krajinu (turska Hrvatska) i tamo se oženio pravoslavnom djevojkom i prešao na pravoslavlje.On je imao isturene prednje zube pa ga je narod zvao Tesla prema alatki kojom se obrađuje drvo i otuda sadašnje prezime Tesla.To je zapravo nadimak.Moj djed je bio časnik u Ličkoj regimenti, a moj otac pravoslavni prota." (Nikola Tesla)

:hahaha: :rotf:

+++++++
Neznam da li ce ti se cinjenica svidjeti,no Vojinovica ima najvise Hrvata!
Jos kad tome pridodamo, da su Vojinovici iz Like,onda nema dileme sta su tvoji preci bili.

No,ako ti se nesvidja ta cinjenica,ti kazi da si Slaven/Sloven! ;)
Vojinovici u Hrvatskoj su sada Hrvati inace su poreklom pokatoličeni Srbi...to je prava istina ali se mnogima nece svideti, prezime je cisto srpskog porekla ali kao sto rekoh to je po poreklu a vera ne nesto sasvim drugo :)

Back