Gospodjice Jezicarka ,Moracu kojim kude kosto bi se reklo u Karadjicevo doba da odgovorim na ovaj vas cinicni odgovor.A necu moci ni ljubazan da budem i ako ste vi jedna gospodjica ,jer ste mi se preko glave popeli vi koji sve znate ,vi umisljeni a puno vas ima ,pa kad vam se odgovori i kaze nije tako stani malo ,a vi onda cikcete i ujedate ,nocu spavat nemozete razmisljajuci sta da odgovorite i kako nekog da zeznete ,e pa pun mi vas je djavo .Prvo da vam kazem umisljena gospodo i gospodjice ,tri ste knjige u zivotu procitali pa mislite niko nista osim vas nezna ,a da izracunate koliko se u zivotu moze kniga procitat ,citajuci po 3 knjige sedmicno ,sto je i maksimalno osim ako ste u penziji ili bogatas koji voli da cita ,pa da vidite koliko je moguce procitat knjiga u cijelom zivotu za glavu bi se uhvatili koliko ste malo stvari sposobni da naucite u ovom zivotu kroz te silne knjige sto ste procitali ,pa svima pamet solite ,a da ste imalo iskreni ,pametni i mudri koristili bi svakodnevno onu staru grcku "Znam Samo Da Nista Neznam" te bi cutali i slusali dokaze koji se dokazati mogu.A ne lupat ko Maksim po diviziji o stvarima koje niko nemoze da dokaze ni da provjeri ,to su stvari apsolutno ne prakticne ,i mozete ih iskreno macku orep objesiti.Da Vuk Karadjica ozivite i dovedete u danasnje doba i stavitega u prvi razred osnovne skole on nebi uspijo dobiti dvojku ni iz Srpskog ,ni iz Hrvatskog ,ni iz Srpsko-Hrvatskog,a da vidi koliko su mu gospodjice Jezicarke napredovale u jeziku ,vjerovatno bi vam sljustio jednu preko obraza kao sto se govorilo i radilo u njegovo doba.Al nije Vuco kriv sto je malo pismen bijo ,u njegovom periodu ,i njegovoj teritorijalnoj nemoze da se kaze ni drzavi ni provinciji ,vise zaseoku u kojem je ucio i rastao to je maksimalno sto se nauciti moglo,nije on imao priliku da bude nacitan kao ova gospodjice jezicarka ,jedva da je do svoje 40te godine procitao 3 knjige ,no nije ni to njegova greska nije se imalo tad kojim kude.A u Becu ga njemci nehtjedose ucit nego je cistio stepenice i briso prasinu po biblijoteci ,pa kad je pitao kad ce da krene u pravu skolu ,svaba mu rece da je prestar a i to sto je naucijo sasvim mu je dovoljno za Srbiju ,pa nije nitu on kriv bijo,pa se dao pisat pjesme i price koje je slusao od naroda koji nije znao ni citat ni pisat ,nego napametprenosio verbalno pjesme iz generacije u generaciju,a kako su u koji u kojoj pokrajini turskoj zivjeli tako su drugacije akcente imali ,pa nitu nisu jadnici krivi ,ali Karadjicu crkva zabrani i te price i pjesme da objavljuje jer su mu rekli da ako treba da pismo stvaraju ,narod da obrazuju pa nece ih valjda nepismeni seljak kroz epske pjesme raznih akcenata obrazovati,temu kako i jest zabranise.Pa se dao Vuco da pismenu gramatiku stvara u Parizu i Becu ,no nije nitu kriv sto prepisa svu gramatiku od francuza a od njemaca i engleza nam okiti pola jezika njihovim rjecima ,kako nasu gramatiku da stvori kad je kod nije bilo ,a kako on da je napise kad je protiv njegove volje i sam potvrdjivao da je polu pismen ,pa mu najlakse bi da sve pokrade od nasih komsija europljana ,sto je i logicno,no pored svega covjeku svaka cast jer je bio jednostavnog duha ,pa nije letio pred rudu ,kao danasnje gospodjice jezicarke sto bi da ga oponasaju.Te one Bogati znaju vece staje Vojno,i Vojin ,i Vojvodic ali neznaju sta je Vojtek jer Vojtek nije srpsko.Ni sami sloveni stari neznaju ni kosu ni odakle su dosli ,ali gospodja vrlo dobro zna kroz Vuceve epske pjesme raznih akcenata koji su oni jezik pricali i sta su njihove imenice znacile.Ali nazalost za Vojtek neznaju to je proslo kraj njih jer nije Srpsko,vazno je da se naglasi da to nije srpsko.A gospodjice Jezicarka ,dali vi znate sta je uopsta srpsko? Jeli Srpsko 500 godina turcizma ,il je srpsko 300 godina Byzantije,il su srpski carevi oni sto su ponikli ukrstavanjem Bugarske kraljice ,Byzantijske i madjarske sa SRPSKIM kraljevima pa dobijali imena Jelena ,Stefan ,Rastko i tako dalje po ovi danasnji novokomponovani srbi lude da im se Musko djete Zove Stefan A zensko Obavezno Jelena .Stefan Bugarsko-Madjarsko ime ,a Jelena bizantijsko sto znaci rimljansko ,ali nema veze i to je srpsko.Il je srpsko hiljade i hiljade srba sto su zivjeli 500 godina u Austriji ,Hrvatskoj,i Madjarskoj pa ih vecina postade katolici a oni sto nehtjedose sakrivase se ko misevi ,molei se bogu suti i radi samo da ne tuku,pa i Prezimena mjenjali su kosto se danas carape mjenjaju po prilici ,pa se mnogi vracali pa zaboravise kako bjese original pa ga malo prosarase jedno slovo vise manje ,nece to nista znacit srbin je srbin,il su srbi oni stu ustanak sa Karadjordjem digose ali kada para stane da kapa iz Austrije a sila iz Rusije ,puce preko noci i Karadjordje i moderni srbi ,pa hajd iz pocetka ,il da nisu srbi oni sto ubise cara Austrijskog ,pa su onda na koljena padali i izvinjavali se i noc i dan i objasnjavali da oni nemaju veze sa tim kriminalcom Gavrilom samo da im se oprosti ,pa kad Rusija se dize ,a onda se prokurcise pa vele divan nas junak Gavrilo zlatna mu loza i on je sad srbin a ne kriminalac,al djabeti sve njemacka ih vojska satjera preko noci u bjezaniju pa su morakli u albaniju bjezat ,da nebi Engleza Rusa,i Francuza opet bi 500 godina zaglavili,al ito su srbi,il su srbi oni iz drugog svjetskog rata sto im kralj napusti i drzavu i narod preko noci ,pa daim neposla slavnog mudrog i nteligentnog latina koji zna za ono "Znam Da Nista Neznam"pa ih izbavi,mozda je ito srbin,a da ste iskreni pa da sami sebi priznate da su srbi kao etnicka grupa nestala na kosovskom boju pa da vise nema kurcenja i zivljenja u istoriji ,i zabludjivanja nego motiku u ruke kao japanac i svabo pa udri radit koji zna sta znaci "Znam Da Nista Neznam" a vuk je iso njihove tri knjige citat ,pa danas nebi cijeli svjet pljuvo po srbiji i gledo kako i ovo malo jada da im uzme nego bi gledo kako da im da jos vise ,ali nema veze i to su srbi ,sve je srbin ,kazu srbija i do tokija ,ali neznaju Ko je Vojtek jer Vojtek nije srbin ,a zamisli bice da je i Vojtek srbin ali valja jos knjiga procitat a naucit neletit pred rudu i nekurcit se da sve znaju.Pa jednom rjecju Gospodjice Hellena velika jezicarka srpskoga jezika koja cinicno odgovara kad joj se stane ukraj ,Dali mozda moze Gospodjica da nam objasni iz kojih imenica po Vukovom bukvaru dolazi Hellena rjec ,hocel biti kao i sa Vojtekom nije srbin pa nebih znala reci ,il ce biti da je Hellena grkinja ali neznam nito reci ,il ces je ipak prekrstiti u naj milije,eto dotle tvoje znanje ide po Vukovom Bukvaru znam ali ako nije srpsko neznam heheheh zanimljivo ,to je vrlo zanimljivo ,to je zanimljivo do boga i nazad ali samo za ljude koji neznaju stace zivi od sebe,kao sto rekoh mlati po praznoj slami.A moram samo zakraj da vam kazem da nisam mogao vise da presutim jer me nesto usrcu steze kad vam covjek presuti a vi mislite da ste neko i nesto ,pa mozete i da se umislite na kraju krajeva da jeste nesto vise.Ali bih ipak vas zamolijo da izvucete poruku iz ovog mog pisma pa da budete pametniji od mene te da mi neodgovarate ,nit je prilika niti vama prilici kao jednom zensku i gospodjici da cinicno odgovarate ,vi treba da budete primjer kao zensko nama muskarcima ,a kao jezicaraka kao jedna osoba mudra kako bi i djeca buduca postala mudra jer jezik je i nastao da se snjim mudruje ,a ne da nastavite generaciju onih bivsih nasih dobrih starih JEZICARKI sto i mene obrazovase ,onako posteno glavom uzid a onda ruke na glavu.Prijatno i dovidjenja i posto ja ipak nevolim cak i mrzim da ovako dangubim vrjeme suplim pricama ,nemislim vise ovdje ni dolaziti jer sam kao praktican covjek saznao sto sam saznati htjeo ,a lupanje po praznoj slami vama ostavljam ,a da sam ja ovaj internet i kompjuter pravio ,napravio bih ga tako da kad progovoris vise od 10 rjeci nenadjes ono sto si trazio ,nego trosis uzaludno i vrjeme i bogu i narodu kao sto ga ja sada trosim ,e pa ja bih napravijo da ovaj komjuter odmah pukne u sto param parcadi (Jos jedna iz Vukovog Doba) pa bi se mozda tako naucili i pricat i naucili onu zlatnu "Znam samo da nista neznam".Prijatno vam i dovidjenja!