Porfirije novi patrijarh SPC!

нема никакве четврте тачке. нема тачака уопште. одлука Никејског сабора о празновању Пасхе није донета у облику канона. прочитај Константинову посланицу, лепо ти кажем.
Брате, лажеш... не знам које ти то синодике користиш, можда неке монофизитске или римске, немамо ми о чему да рапсрављамо...

Ти нит си Александринац па да имаш овлаштење да се бавиш овом темом, нит су анатеме и канони нејасни...

Брате, лажеш... не знам које ти то синодике користиш, можда неке монофизитске или римске, немамо ми о чему да рапсрављамо...

Ти нит си Александринац па да имаш овлаштење да се бавиш овом темом, нит су анатеме и канони нејасни...
није брате, него ти не познајеш каноне. јер да их познајеш, не би се одметнуо од Цркве.

није брате, него ти не познајеш каноне. јер да их познајеш, не би се одметнуо од Цркве.
Брате, оћеш себи на вечну муку да мењаш календарско предање, ја немам више шта да ти кажем...

Ви ускоро постајете нама потпуно туђи, нећемо више ни по икономији да вас зовемо својом браћом...

па ти види колко ће се усрећите што сте се попапили на реформу самоубилачку....

ја се глупирам, али никад са својом вером и Црквом.
Не манатрај, ти бре ко да се сам себи доказујеш да си у цркви, а управо ће те сами своје правило да мењате и и даље ће те да ттврдите да сте исти остали...

Тешка болест

не. отвори атлас.
иначе, Доњи Египат је област делте Нила (север), а Горњи Египат је јужно од Доњег.
Мрзи ме да гуглам, то сам пре радио...

Имаш анатеме на промену календара, па га мењај слободно ако си луд...

немаш брате. то су вас слагали у тој вашој секти.
Пише бре све у књигама...

Чије си сад синодике на енглеском цитиро? одговорај...

У Православним има све како је увек било, а у тим ''ваш'' гомиле'' ствари НЕМА... обристали сте их

И сад ћеш ти ко круцијални тријумф своје лудачке реформе да нагласиш да у неким синодицима одлика је у канонској форми, а у другим у тумачећој, иако у нормалним верзијама има оба, а у оним школарским само упрошћено...

Докле бре сами себе ви лажете, како се не бојите Бога уопште...

https://srbin.info/pocetna/aktuelno...padaju-ni-jednom-narodu-ovde-najbolje-cutati/

ПОРФИРИЈЕ у Јасеновцу: Злочини не припадају ни једном народу...

++++

Вређање Србски жртава у Јасеновцу уживо... срамно негирање колективне кривице римокатолика... срамно политичарење лажног пастира Срба

Пошто је ово очигледна издаја светих Јасеновачких 700 000 мученика, предлажемо службама ДБ и прозападњацима, да натерају своју марионету да се извини Хрватима и римокатолицима што си их Срби лажно оптужили за злочине у Јасеновцу...

Не треба више ''грешку Срба'' само прећуткивањем потпомоћи, треба Србски патријарх да се извини Хрватима за клевете и оптужбе...

П.С.

погледајте коментаре Србининфо на ову тему:

Патријарх Порфирије позвао вернике да поштују мере, да се не баве теоријама завере​

https://srbin.info/pocetna/aktuelno...-postuju-mere-da-se-ne-bave-teorijama-zavere/

„Ако постоје нечисте силе на овом свету оне нека раде свој посао и то није наша брига“, рекао је патријарх. :roll:

+++++++

Овај почо да сумња и у нечисте силе ко атеисти и будисти, ал зато верује у медикализацију друштва...

Тежак соцош и безбожник...

Kada bi Vučič prestao da trpa pare toj lopovskoj SPC svi popovi bi se odmah okrenuli protiv njega. Odmah bi se setili briselskog sporazuma, gej paradi,korupcije vlasti. Samo nemoj crkvi da daješ pare i odmah ćeš da vidiš kakv je to lažovska lopovska institucija. Uz onoga su ko ih plati. Dok ih je plaćao Milo Đukonavić popovi su mu se šlihtali. Kada je prestao da ih plaća počeli su sa litijama. Milo lopov, Milo satanista... Ma nemoj! A kada vam je davao pare ćutali i ako ste znali za poreklo novca.

Porfirije profitije.

Back