Porez na nelegalnu imovinu 75 ods

anajade

Elita
Poruka
22.298
Izbegavanje prijavljivanja imovine, bez obzira da li je stečena na legalan ili nelegalan način, koštaće građane i do 75 odsto njene ukupne vrednosti, predviđeno je nacrtom novog zakona o poreklu imovine.

Njime je predviđena poreska stopa od čak 75 odsto vrednosti imovine za koju se utvrdi da nije bila prijavljena bez obzira na to da li je stečena na legalan ili nelegalan način.

- Nekad je ta imovina stečena i legalnim, zakonitim putem, ali se nije prijavljivala upravo iz razloga kako bi se izbegavali porezi koji tako visokoj imovini pripadaju. Sada ćete imati visoku poresku stopu, tako da pitanje da li će nekome ubuduće pasti na pamet da skriva imovinu. Ukoliko je utvrđeno da je nešto milion evra, 75 odsto poreza znači da ćete platiti 750.000 evra u budžet Srbije. A ako je imovina stečena na nelegalan način, ukoliko se utvrdi da postoje elementi krivičnog dela, tada će postupati nadležni organi i u sudskom postupku utvrditi o kojem krivičnom delu je reč, da li je bila zloupotreba položaja ili poreska utaja ili neko drugo krivično delo

Kontrola po prijavama građana i onome o čemu se priča u javnosti

Do informacija o postojanju neprijavljene imovine poreznici će dolaziti na različite načine. Provere će raditi na osnovu podataka iz svojih izvora, po prijavama građana, ali i na bazi informacija o kojima se priča u javnosti. U razvijenijm zemljama ljudi doživljavaju kao građansku dužnost da poreznicima prijave svako trošenje para poznanika i komšija za koje nema logičnog objašnjenja.

https://www.blic.rs/biznis/vesti/po...na-sa-onima-koji-su-se-obogatili-na-crno/5495

mislis da su stali da kradu do 2007..

Neeee, tada su prilagodili zakone svojim lopovlucima. Mi danas imamo zakone koji štite kriminalce. Na priemr: Đilas je prvi uvoznik interneta u Srbiji, on internet prodaje telekomu koji dalje prodaje drugima. Kako je on to uspeo, to nikada nećemo saznati pošto se oporezuje imovina samo posle 2007 godine, što je opet legalizacija kradje. Oni su to sada smislili ako bi im se kojim slučajem sutra bude sudilo da imaju alibi, pa eto platili smo. Suština je da izmedju žutih i naprednih kao i crvenih, nema razlike. Sada smišljaju zakone kako bi se zaštitili.

pivosok:

Ovaj zakon je glupost. Otici ce veliki deo kapitala iz zemlje zbog ovoga.

:think:

Malo li ga je otislo i "pre ovoga" ?

Majkl Hadson za „Novosti“: Iz Srbije izneta 51 milijarda dolara

Aleksandar Palić | 12. oktobar 2013. 21:28 | Komentara: 76
Majkl Hadson, urednik iz Vašingtona, o „ofšor skandalima“ u našoj zemlji posle 2000. godine. Srbija u samom svetskom vrhu po ilegalnim tokovima kapitala. U stotinama privatizacija strani kupac učestvovao samo formalno. Imovina preduzeća preuzimana, a radnici terani na ulicu

http://www.novosti.rs/vesti/naslovn...-Novosti-Iz-Srbije-izneta-51-milijarda-dolara

:rtfm:

Obratiti paznju na datum kada je objavljena ova vest i razmisliti o periodu nakon njega , pa do danasnjeg dana ...!

Takodje i Nela Kuburovic da se nosi u tri lepe nesposobne materine, a njihov posao da preuzme kriminalka zorana....
Курнела је ПОНИЖЕЊЕ правне науке!

Замисли лудило - Стекнеш најпрљавијим послом и криминалом 10 милиона, а оставе ти 2,5 ?!?

nije bitno kakav je zakon nego ko ga sprovodi.Nikolic ima bespravno podignutu kucu na obali Save pa nikom nista,jos zivi u drzavnoj vili kao da je na funkciji
https://www.blic.rs/vesti/tema-dana...ika-divlji-raj-za-nikolica-i-bacevica/g4v84l6
Ovo moze da zakaci jedino kriminalce bez politicke veze i totalne anonimuse

Tacno, pitanje je ko sprovodi zakon, a sprovode ga kriminalci koji ni ne smeju da se obrate nikolicu,
jer vise nije na funkciji i moze da bude grub.

Kakav porez na nelegalnu imovinu? Samo od 2007. od kada bi zakon poceo da
tretira vlasnistva moralo bi biti uhapseno 30% drzavnih sluzbenika zbog ne sprovodjnja odredbi zakona
koji su preduslov tacnog utvrdjivanja svojine.
Budalastina zvana zakon o porezu na nelegalno stecenu imovinu je legalizacija kradje u Srbiji, jer ako sud nema odgovarajuce podatke gomila lopova ima prava da tvrdi da im je imovina legalna. Opet pravosudje pravi gafove. Onaj ustirkani ministar nije ni za vazu, i treba da plati sto se slika i ***** gluposti.
Mislim da se ja ne bih pojavljivao u javnosti da mi je resor u stanju u kome se nalazi, osim ako nema dil sa vlascu i kriminalom o ne napadanju, a kao nemoralan covek ne oseca krivicu sto drzava ne funkcionise osim na komandu. Ebes tu drzavu i funkcionera, a i predsednika vlade.

zbog ovoga ima da se survaju nekretnine u beogradu na 500-1000e tj za dva puta nize ce da budu nego danas.

Xexe

- - - - - - - - - -

Neeee, tada su prilagodili zakone svojim lopovlucima. Mi danas imamo zakone koji štite kriminalce. Na priemr: Đilas je prvi uvoznik interneta u Srbiji, on internet prodaje telekomu koji dalje prodaje drugima. Kako je on to uspeo, to nikada nećemo saznati pošto se oporezuje imovina samo posle 2007 godine, što je opet legalizacija kradje. Oni su to sada smislili ako bi im se kojim slučajem sutra bude sudilo da imaju alibi, pa eto platili smo. Suština je da izmedju žutih i naprednih kao i crvenih, nema razlike. Sada smišljaju zakone kako bi se zaštitili.

To je fora "ne pitaj me samo kako sam zaradio prvi milion - za ostalo me sve slobodno pitaj" :D

- - - - - - - - - -

Ko je pametan treba da proda stan u beogradu cim pre bude moguce i da cuva pare. Nakon sto ovo krene da se sprovodi krenuce masovna rasprodaja stanova u BG da se ne bi placalo 75% drzavi

Svaki stan koji nema ciste papire oporezovace sa 75%

A takvih je u beogradu 70%

Ako ne izbije narodna revolucija , ovo ce dovesti do kolapsa cene kvadrata u Beogradu

Mada mislim da je ovo zakon ko i svaki SNS zakon samo za nepodobne SNSu

- - - - - - - - - -

U vesti koja je bila u Novostima je pisalo da ce se zakon odnositi samo na imovinu koja je stecena na nelegalan nacin

Sada ce se valjda oporezovait SVAKA imovina koja nije prijavljena -citaj gde nisu papiri 1/1 sa upotrebnom dozvolom za objekat

Ta imovina za vlast zvanicno ne postoji i bice oporezovana po stopi od 75%

Kako saznaje "Blic", resorna ministarstva završila su rad na zakonu koji će urediti naplatu poreza na neprijavljenu imovinu i koji će vrlo brzo ući u javnu raspravu. Njime je predviđena poreska stopa od čak 75 odsto vrednosti imovine za koju se utvrdi da nije bila prijavljena bez obzira na to da li je stečena na legalan ili nelegalan način.

Barem tako ovde pise

Zatim

Ako je neko, recimo, u januaru 2018. imao imovinu vrednu 20.000 evra, a tokom 2018. svakog meseca prihodovao 60.000 dinara, da bi na kraju 2018. njegova imovina bila 500.000 evra, ta osoba mora da objasni Poreskoj upravi, odakle tolika neravnoteža između vrednosti imovine i prihoda.

Zakon o poreklu imovine najavljivan je godinama unazad. Inicijativa za donošenje Zakona o poreklu imovine u Srbiji prvi put je pokrenuta pre 17 godina, tačnije u januaru 2001. godine. Zvanične institucije i gotovo sve stranke na vlasti od tada su njegovo donošenje najavljivale najmanje deset puta.

Imate gomilu ljudi u Srbiji koji nisu prijavljivali vlastima placanje poreza na dohodak a imaju skupe nekretnine .

Sada ce sve njih unazad 12 godina da rebnu i da im otmu sve sto imaju

Cim do toga dodje kad krenu prvi slucajevi svi koji su pod udarom ovog zakona krenuce da rasprodaju nekretnine bud zasto da uzmu koliko uzmu jer bolje da nemas nista pa makar uzeo i 50% od vrednosti nego da ti drzava otme 75% na ime poreza na tu nekretninu

Poslednja izmena:
Ali zašto se taj porez odnosi samo na stečenu imovinu posle 2007 godine. Da li to ova vlast štiti Đilasa, Miškovića, Šolaka i ostalu žutu bagru?

Ne,nego stiti i ostalu bagru koja je krlaa i otimala do 2000 god.,a sada je ponovo u vlasti.

Tu se stiti Dacic.

Da je samo Dacic,gde bi nam bio kraj...

- - - - - - - - - -

Nego,jedno mi nije jasno.
Kako moze da bude LEGALNO stecena imovina a nije prijavljena kao sobstvenost vlasnika?Sta je tu legalno?

Ne,nego stiti i ostalu bagru koja je krlaa i otimala do 2000 god.,a sada je ponovo u vlasti.

Da je samo Dacic,gde bi nam bio kraj...

- - - - - - - - - -

Nego,jedno mi nije jasno.
Kako moze da bude LEGALNO stecena imovina a nije prijavljena kao sobstvenost vlasnika?Sta je tu legalno?

pa divlja gradnja recimo

70% izgradjenih stanova u zadnjih 30 godina u bg su divlja gradnja jer nemaju upotrebnu dozvolu i nisu upisani u katastar i ppored toga sto su gradjeni mnogi uz gradjevinsku dozvolu

Razlog - investitor odstupi od prvobitnog projekta , sazida jos 1-2 sprata preko i samim tim nikada u toj zgradi ne moze da se dobije upotrebna dozvola a samim tim ni stanovi da se upisu u katastar.

zbog ovoga ima da se survaju nekretnine u beogradu na 500-1000e tj za dva puta nize ce da budu nego danas.

Xexe

- - - - - - - - - -

To je fora "ne pitaj me samo kako sam zaradio prvi milion - za ostalo me sve slobodno pitaj" :D

- - - - - - - - - -

Ko je pametan treba da proda stan u beogradu cim pre bude moguce i da cuva pare. Nakon sto ovo krene da se sprovodi krenuce masovna rasprodaja stanova u BG da se ne bi placalo 75% drzavi

Svaki stan koji nema ciste papire oporezovace sa 75%

A takvih je u beogradu 70%

Ako ne izbije narodna revolucija , ovo ce dovesti do kolapsa cene kvadrata u Beogradu

Mada mislim da je ovo zakon ko i svaki SNS zakon samo za nepodobne SNSu

- - - - - - - - - -

U vesti koja je bila u Novostima je pisalo da ce se zakon odnositi samo na imovinu koja je stecena na nelegalan nacin

Sada ce se valjda oporezovait SVAKA imovina koja nije prijavljena -citaj gde nisu papiri 1/1 sa upotrebnom dozvolom za objekat

Ta imovina za vlast zvanicno ne postoji i bice oporezovana po stopi od 75%

Kako saznaje "Blic", resorna ministarstva završila su rad na zakonu koji će urediti naplatu poreza na neprijavljenu imovinu i koji će vrlo brzo ući u javnu raspravu. Njime je predviđena poreska stopa od čak 75 odsto vrednosti imovine za koju se utvrdi da nije bila prijavljena bez obzira na to da li je stečena na legalan ili nelegalan način.

Barem tako ovde pise

Zatim

Ako je neko, recimo, u januaru 2018. imao imovinu vrednu 20.000 evra, a tokom 2018. svakog meseca prihodovao 60.000 dinara, da bi na kraju 2018. njegova imovina bila 500.000 evra, ta osoba mora da objasni Poreskoj upravi, odakle tolika neravnoteža između vrednosti imovine i prihoda.

Zakon o poreklu imovine najavljivan je godinama unazad. Inicijativa za donošenje Zakona o poreklu imovine u Srbiji prvi put je pokrenuta pre 17 godina, tačnije u januaru 2001. godine. Zvanične institucije i gotovo sve stranke na vlasti od tada su njegovo donošenje najavljivale najmanje deset puta.

Imate gomilu ljudi u Srbiji koji nisu prijavljivali vlastima placanje poreza na dohodak a imaju skupe nekretnine .

Sada ce sve njih unazad 12 godina da rebnu i da im otmu sve sto imaju

Cim do toga dodje kad krenu prvi slucajevi svi koji su pod udarom ovog zakona krenuce da rasprodaju nekretnine bud zasto da uzmu koliko uzmu jer bolje da nemas nista pa makar uzeo i 50% od vrednosti nego da ti drzava otme 75% na ime poreza na tu nekretninu

stvarno kasnimo za svetom 500 godina..ovaj zakon je trebao da se uvede pre 20 godina..

- - - - - - - - - -

Znaci prodamo gudru, zaradimo € 10 mil., drzavi damo € 7.5 mil. i mirno spavamo....

Je li sam ja ovo dobro razumeo ovako?

bas mirno da spava e to nece moci..gore mu je ovo sto ce mu otmu stvar nego da je otiso u zatvor ..

Али пази, имовина која званично не постоји ће се званично опорезивати, има ли ико с грамом мозга у Србији?

- - - - - - - - - -

Бре човече они нису у стању дивљу градњу да зауставе, једно јутро прођем јужним булеваром, око једног ограђеног градилишта облепљене траке "грађевинска инспекција, затворено градилиште", друго јутро траке у блату, а ради се увелико, и тако све до данас, ови ће нешто да реше...

Izbegavanje prijavljivanja imovine, bez obzira da li je stečena na legalan ili nelegalan način, koštaće građane i do 75 odsto njene ukupne vrednosti, predviđeno je nacrtom novog zakona o poreklu imovine.

Njime je predviđena poreska stopa od čak 75 odsto vrednosti imovine za koju se utvrdi da nije bila prijavljena bez obzira na to da li je stečena na legalan ili nelegalan način.

- Nekad je ta imovina stečena i legalnim, zakonitim putem, ali se nije prijavljivala upravo iz razloga kako bi se izbegavali porezi koji tako visokoj imovini pripadaju. Sada ćete imati visoku poresku stopu, tako da pitanje da li će nekome ubuduće pasti na pamet da skriva imovinu. Ukoliko je utvrđeno da je nešto milion evra, 75 odsto poreza znači da ćete platiti 750.000 evra u budžet Srbije. A ako je imovina stečena na nelegalan način, ukoliko se utvrdi da postoje elementi krivičnog dela, tada će postupati nadležni organi i u sudskom postupku utvrditi o kojem krivičnom delu je reč, da li je bila zloupotreba položaja ili poreska utaja ili neko drugo krivično delo

Kontrola po prijavama građana i onome o čemu se priča u javnosti

Do informacija o postojanju neprijavljene imovine poreznici će dolaziti na različite načine. Provere će raditi na osnovu podataka iz svojih izvora, po prijavama građana, ali i na bazi informacija o kojima se priča u javnosti. U razvijenijm zemljama ljudi doživljavaju kao građansku dužnost da poreznicima prijave svako trošenje para poznanika i komšija za koje nema logičnog objašnjenja.

https://www.blic.rs/biznis/vesti/po...na-sa-onima-koji-su-se-obogatili-na-crno/5495

ukrao sam nekom svabi Auto sa parkinga .......BMW 5 .....vredi brat-batu najmanje 50 000 evra ......kolko ce me oderu za porez?

Back