Poremecaj Licnosti ili sta vec

pa dobro si nasla na netu, opis takvih likova je zapravo -narcisoidni sadista.Cudi me da ti nikada njegova ex nista nije rekla ili ga sa oduskom tebi prepustila.Jos vise me to cudi zbog dece iz prvog braka.
Zivotni meni. jednog narcisoidnog sadiste se sadrzi od "ja" niko drugi, iako i oni obicno sanjaju o vecnoj i velikoj ljubavi.
U vezama su sarmantni, divni, dobri dok se ne pocnu suocavati sa zivotnim situacijama za koje nisu kompetentni te te strahove projektuju na najblize "eto vidis sta sam sad zbog tebe uradio" "vidis kako si me naterala" -on se hrani latentnim sadizom i stvarnim- nanosenjem fizickog i duhovnog bola.
Ti ljudi nikoga ne vole.Sem sebe.Ni majku, ni oca, ni decu..imaju ideju ljubavi ali nisu u stanju da je osecaju..jednostavno nije u njima kao sto neki ljudi nemaju osecaj ili talenat za muziku ( cak zvuk) Njegovi konstantni napori da se prilagodi tom svetu za kojim cezne a ne razume izazivaju u njemu napade besa.
Pametne zene beze od tih tipova( zato on ne ide dalje gde ima barijera-one koje osecaju da on nije O.K.)U principu su i ti narcisoidni sadisti zapravo -kukavice- jer oni uvek maltretiraju slabije od sebe.To je njihova hrana,.Ako on oseca da si ti umorna, tuzna, sumnjas, nisi skoncentrisana pri kuvanju, kada ides da spavas ili imas brige oko neceg drugog a ne mislis na njegovo velicanstvo to su trenutci kada on krene da te maltretira. ...itd.To su momenti kada on napada.Retko napada jace od sebe.Znam da nije u redu ovo sto cu napisati- ali ti i dete ste njegova hrana dok ne nadje opet slabiju zrtvu.Nema sanse da zver pusti svoju hranu od sebe tek tako.Mora nesto da te zameni ili da nadjes par jakih, sirokih, hrabrih pajsera, koji ce mu fizicki ocitati lekciju i natereti da ga potpise papire za razvod sa tvojim uslovima.Kako su narcisoidni sadisti kameleoni ,oni su u stanju da okrenu mnenje cak i ljudi koje ti volis protiv tebe i u mnogim slucajevima cak i policija nasedne njihovim objasnjima.
Ne moze tebe i dete niko zastiti od njega sem ako ti postavis barijeru.. i nema vracanja.. jer u sledecoj fazi ako se zena vrati.. placaju glavom ( kao kazna za prvu izdaju i kako si "ti odlucila da ga sramotis, kaljas ime i ponasas se kao ciganka..)Direktno prekidaj. Sve sa njim.Da kod nas ima institucija koje bi vam oboma mogle pomoci rekla bih ako ga volis pokusaj.Medjutim jedan mora znati- narcisoidne sadiste ne znaju sta je ljubav- jasno?

Poslednja izmena:
Gloriana ove karakteristike sto si opisala su skoro isto kao njegove.Osim sto on ne maltretira fizicki kad ga napustis,to radi kad ste u najboljim odnosima tj.kad eksplodira a to se desava cesto zbog glupih razloga na pr.ako pije kafu a za to vreme ja mu pricam nesto i on se zagrcne vrishti na mene kako sam ja kriva sto pricam dok on pije i ako mu jos jednom pokvarim raspolozenje tesko mene i u tim trenucima ako mu ja uzvratim onda moze da se zavrsi samarom,chupanjem,udaranje u glavu.
Tacno je i to da smo ja idete njegove zrtve ili punjaci baterije jer ima od koga da sisa energiju.Kad smo bli kucii sa deteom se nije uopste zanimao(da sedne da mu kaze nesto,da se poigra,da ga odvede u neku igroteku) samo je imao kratke ispade emocija,grli ga 5 minuta ljubi .E sad kad smo otisli prica mi kako mu nedostaje dete,kad dolazi da ga uzme sve mu udovoljava tih par sati i naravno slozio se na sve sto sam napisala u predlogu za razvod braka,pa i da psihicko maltretiranje bilo vece insistirao je da odemo u sud istim kolima(kakvo psihicko mucenje,tishina al se u vazduhu oseca napetost do ludila)i zajedno predamo predlog za razvod braka.Sad on glumi zrtvu a ja sam ona koja rastura zivote i osudjuje dete na propast.Da bog ne da da ovo osetite na svoju kozu jer stvarno je tesko kad shvatite da ste izmanipulisani od nekoga u koga ste slepo verovali ali on me naterao tj.nabio mi strah da ja moram tako da mislim da bez njega zivota nema

Back