Poreklo Zla

Opomene pred isključenje. Hajde onda na sotonicu da se vratimo.

Ono gde se sa tobom slažem je da je njegova najveća prednost to što
ljudi ne veruju da on postoji. Kada bi on ili nekakav demon stao ispred
čoveka i rekao mu šta da uradi, niko ne bi bio lud da ga posluša.
Međutim, on samo da ideju. A čovek ne primeti da to nije njegova
vlastita ideja i napravi pogrešan izbor. Zato svojim mislima ne treba
slepo verovati.
Da upravo tako.

Sotona moze da utice na nase misli...
Zato ne treba biti lakomislen i brzoplet
zato Biblija kaze " ispitujte sta je Bozja volja... proveravajte da li ste u veri...

Samo je Bog oduvek postojao
Samo je Bog JHVh oduvek i zauvek
Samo je Bog ljubav i samo je dobro postojalo oduvek.

a Zlo ima svoj pocetak.

A ljudi koji cine zlo su nista drugo nego marionete Zloga - Sotone Djavola.

O stvaranju postoji istina jer je Bog Stvoritelj svega jedino on.

Drugi Bogovi ne postoje oni su Sotona i Demoni...
predstavljajuci se bogovima
a tko je stvorio Boga?

O kojem monoteistickom Bliskoistocnom Bogu govorimo? O hebrejskom Jahveu, hriscanskom trojstvu, islamskom Alahu?Kada bi to bio isti Bog , onda ne bi postojale tri religije, koje se nadjebavaju o tome ciji je Bog glavni

Ako su ljudi "marionete zla", onda nemaju nikakve odgovornosti za svoje postupke, pa mozemo mirno ukinuti zakone

Bogovi indijskog, japanskog, ili kineskog panteona su za tebe sotona, i demoni , jer, eto ne postoje?

znači po potrebi doskočica
Šta je Sveto Pismo nego skup međusobno nepovezanih doskočica!? Samo što neke od tih doskočica imaju neprocenjivu književno-estetsku snagu. Npr. Pitaš me o zlu, "a gde si ti bio kada sam Ja svet stvarao? Kada sam dugi dao njene boje? Kada sam leopardu dao njegove pege?" (navodim približno, po sećanju) Biblija je, pre svega, vrhunska književnost.

To je bilo u starom Zavetu.
Prema novom zavetu Bog nikome ne sudi, niti je nama dato da sudimo.
Mi ne mozemo znati ko je kakav u srcu.
Ko zasluzuje spasenje a ko ne.

Svaciji zivot je licna stvar, a Bog ce na kraju svima sudi kada dodje sudnji dan.

Duzni smo da postujemo svacje pravo na zivot a drugima mozemo pomoci
tako sto cemo im prenetu Bozansku poruku spasenja.
Isus reče da nije došao da Stari Zavet pokvari, nego da ga ispuni. I da će svako slovo Starog Zaveta ("Mojsija i proroka") važiti do u vekove vekova.

a tko je stvorio Boga?

O kojem monoteistickom Bliskoistocnom Bogu govorimo? O hebrejskom Jahveu, hriscanskom trojstvu, islamskom Alahu?Kada bi to bio isti Bog , onda ne bi postojale tri religije, koje se nadjebavaju o tome ciji je Bog glavni

Ako su ljudi "marionete zla", onda nemaju nikakve odgovornosti za svoje postupke, pa mozemo mirno ukinuti zakone

Bogovi indijskog, japanskog, ili kineskog panteona su za tebe sotona, i demoni , jer, eto ne postoje?
Niko.
Jedino je Bog oduvek i zauvek i on kao takav je Stvoritelj univerzuma.

Mi smo styvoreni pa tesko mozemo shvatiti kako Bog postoji oduvek.

Ljudi imaju odgovornost ako cine zlo, i ako su mariuonete zla jer imaju Razum i savest pa su svesni sta je zlo.
Ako nisu svesni onda su bolesni.

Niko.
Jedino je Bog oduvek i zauvek i on kao takav je Stvoritelj univerzuma.

Mi smo styvoreni pa tesko mozemo shvatiti kako Bog postoji oduvek.

Ljudi imaju odgovornost ako cine zlo, i ako su mariuonete zla jer imaju Razum i savest pa su svesni sta je zlo.
Ako nisu svesni onda su bolesni.
A pokusavaju da nas ubede da nema zlo i ako ga je bilo da ga zaboravimo.

Biblija nam razotkriva Zlo i otkriva ko je uzrocnik zla...
TAKOE!
The Gospel of Gaza
What we must learn from Netanyahu’s Bible lessons
https://www.unz.com/article/the-gospel-of-gaza/
In Netanyahu’s Holy Bible, God gives his chosen people Palestine, and the same God commands them to exterminate the Amalekites, an Arab people that stands in their way. Yahweh asks Moses to not only exterminate the Amalekites, but to “blot out the memory of Amalek under heaven” (Deuteronomy 25:19).

It was left to Saul to finish them up: “kill man and woman, babe and suckling, ox and sheep, camel and donkey,” Yahweh instructs him (1Samuel 15:8). Because Saul spared the Amalekite king Agag, Yahweh withdrew the kingship from him and drove him mad: “I regret having made Saul king, since he has broken his allegiance to me and not carried out my orders” (15:11). The holy prophet Samuel, who had a direct line of communication with Yahweh, had to butcher Agag himself (“hewed Agag in pieces,” in the Revised Standard Version). Yahweh then gave the kingship to David, who proved a more obedient exterminator, for example when he put the people of Rabba “under saws, and under harrows of iron, and under axes of iron, and made them pass through the brick kiln: and thus did he unto all the cities of the children of Ammon” (2 Samuel 12:31).

Ko pokušava da te ubedi da nema zlo? Svud se samo o zlu i priča.
Pogledaj bilo kakve vesti, novine, portale, da stekneš utisak da u
paklu živiš.
Pa ovo ti je gore od pakla...

Naravno da nema takvog mesta niti Bog planira takvo mesto kada stvara kreaciju...

Ali i da ga ima i u paklu si...kad tad se pomiriš sa sudbinom koja te zadesila i znaš da popravnog nema...u učmalom si stanju i u svu večnost čamiš...da'l svesno ili nesvesno niko ti ne zna reći...
Ali tu si gde si...svi pate oko tebe i dele istu sudbinu...svima isto...što je deo neke 'pravde'....i niko ne može učiniti da ti bude gore ili bolje...

A ovde i sada.
Ljudi hoće da žive, planiraju i kolko toliko vode računa o sebi i porodici...o svakom detalju...i onda kao grom iz vedra neba, neka nesreća...sto puta gora i morbidnija nego u bilo kom Hičkokovom filmu...
U istim novinama gledaš malu Danku a ispod slika nekih milijardera sa decom...zlato, kadifa...obezbeđenje i sve što uz milijarde ide...

Nepravda na svakom koraku...i rekao bih jeziva nepravda...i nažalost kao kuga se širi...ljudi pucaju po svim šavovima i niko ovo osim Boga sastaviti više ne može...

Nismo ni svesni u kakvom vremenu živimo i kakvi se to ljudi šetaju pored nas i naše dece..

U paklu ne može gore a ovde može...

Pa ovo ti je gore od pakla...

Naravno da nema takvog mesta niti Bog planira takvo mesto kada stvara kreaciju...

Ali i da ga ima i u paklu si...kad tad se pomiriš sa sudbinom koja te zadesila i znaš da popravnog nema...u učmalom si stanju i u svu večnost čamiš...da'l svesno ili nesvesno niko ti ne zna reći...
Ali tu si gde si...svi pate oko tebe i dele istu sudbinu...svima isto...što je deo neke 'pravde'....i niko ne može učiniti da ti bude gore ili bolje...

A ovde i sada.
Ljudi hoće da žive, planiraju i kolko toliko vode računa o sebi i porodici...o svakom detalju...i onda kao grom iz vedra neba, neka nesreća...sto puta gora i morbidnija nego u bilo kom Hičkokovom filmu...
U istim novinama gledaš malu Danku a ispod slika nekih milijardera sa decom...zlato, kadifa...obezbeđenje i sve što uz milijarde ide...

Nepravda na svakom koraku...i rekao bih jeziva nepravda...i nažalost kao kuga se širi...ljudi pucaju po svim šavovima i niko ovo osim Boga sastaviti više ne može...

Nismo ni svesni u kakvom vremenu živimo i kakvi se to ljudi šetaju pored nas i naše dece..

U paklu ne može gore a ovde može...
E moze ne sviraj.Skoci na temu o paklu pa brani psihopate.

E moze ne sviraj.Skoci na temu o paklu pa brani psihopate.
Nisi razumela poentu.

Uzeo sam kao pretpostavku da pakao postoji i rekao da je u paklu stanje u svu večnost nepromenljivo...loše pa loše i nemaš se čemu nadati i tako svima...

Nikoga nisam branio osim što sam jadikovao nad nama živima, gde se stanje svakog minuta u svačijem životu može promeniti iz korena...

Nisi razumela poentu.

Uzeo sam kao pretpostavku da pakao postoji i rekao da je u paklu stanje u svu večnost nepromenljivo...loše pa loše i nemaš se čemu nadati i tako svima...

Nikoga nisam branio osim što sam jadikovao nad nama živima, gde se stanje svakog minuta u svačijem životu može promeniti iz korena...
Adventisti tvrde da paklene patnje nisu večne. Da je to u neskladu sa Božijom dobrotom. Idu dotle da propovedaju da će se posle bezbrojnih miliona godina paklenih muka Bog smilovati i samom Đavolu i na kraju ga vrnuti u Raj.

Bog je odavno odredio dan u koji ce suditi

Dela Apostolska 17
30 Ne vodeći računa o vremenima neznanja, javlja sad Bog svim ljudima da oni imaju da se pokaju;

31 jer je on odredio dan u koji će celome svetu suditi po pravdi, preko čoveka koga utvrdi, o čemu dade svima pouzdan dokaz, uskrsnuvši ga iz mrtvih...

To što Bog privremeno dopušta zlo svima nama omogućava da mu pokažemo šta nam je zaista u srcu.
Od presudne je važnosti da ističemo činjenicu da živimo u svetu kom nije ostalo još mnogo vremena i da sa uverenjem govorimo o blagoslovima Božjeg Kraljevstva koje je sada tako blizu

I ko je na kraju odgovoran za zlo i patnju u svetu?

Ljudi su odgovorni . To biblija kaze.

Bog je odgovoran . Ako je odgovoran zasto verovati u njega.

Niko nije odgovoran, jer je zlo iluzija. .Njuejdzeri mozda i budisti ne znam.

Koko ko?
Oni koji cine zlo su odgovorni.

Al probaj nabrojati lose osobine npr koje osobine su simptomi zla u covjeku,to prvo definisati pa tek onda samu zlobu

Simptomi - zavist,prezir,mrznja,ogovaranje - su posledica cega ?

Fizicki simptomi su - ,kisjelina,gorcina,losa ishrana,uzivanje u porocima sve su to simptomi pokvarenosti u covjeku i samog duha koji manjka u covjeku, posledice su podcnjaci,vrat debeo,karakter slab,jezik brz

--Ako analiziras prirodu u njoj imas voce ili povrce,ako je voce slatko onda je dobro ako je kisjelo onda je lose ili pokvareno,ako je svjeze onda je dobro a ako je trulo onda je lose

Dobrota je kao slatka jabuka a Zloba je kao kisjela jabuka.Imas zemlju koju hrani voda i sunce ili kisa,a ko joj cini zlo razne zivotinje pokvarene (insekti) koje je urnisu.Zlo ima svoje korijene u prirodi mnogo prije postojanja samog covjeka.

Pitanje je - Zasto bi se neke vocke radjale kao zrele i zdrave a druge kao trule i lose a sa druge strane zar neko stvarno misli da se svi ljudi rode zdravi,dobri i onda ih vremenom zivot kvari

Back