gost 428502
Poznat
- Poruka
- 7.257
Videli smo kolko su Šopi Bugari.Етничка карта Македоније. Представља свакако некадашње стање, јер су скоро сви Власи и Арумуни македонизирани.
Pogledajte prilog 699527
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Videli smo kolko su Šopi Bugari.Етничка карта Македоније. Представља свакако некадашње стање, јер су скоро сви Власи и Арумуни македонизирани.
Pogledajte prilog 699527
Ја сам Шоп, то значи да сам Бугарин екстра класа.Svejedno, valjda njegov pradeda zna ko je bio? Srbin ili Bugarin. Rekoh ti da bolje brineš o Šopima iz Sofije i okoline, da se opet ne sete ko su pa da šalju( sada nemaju kome, ali..) pisma da ih oslobađa.
Aco, slaviš li ti slavu?
Naravno da nije nepoznat, samo je zabranjivan, pitaj prađeda ili nekoga od starijih. Bogami vi Šopi se doata razlikujete od Bugara tamo istočno od Sofije.Ја сам Шоп, то значи да сам Бугарин екстра класа.
Не славим славу, у Бугарској овај обичај је непознат.
Videli smo kolko su Šopi Bugari.
Пашић је пореклом Бугарин из село Велики извор,околина Зајечара. Тамо и сада још живе Бугари.Pašić je bio Cincar, ali se izjašnjavao kao Srbin.
Očigledno je bilo dosta takvih slučajeva koji su verovali da su to sve Srbi. Bugarin svakako nije mogao biti.
A, i ovi oko Sofije Bugari su baš,,Bugari"Ради се очито комунистичкој интерпретацији. Највећи мрзитељи Бугара међу Македонцима су Шопи из кумановског краја и СИ Македоније.

Pašić je Cincar koji je smatrao da su oni Srbi.Пашић је пореклом Бугарин из село Велики извор,околина Зајечара. Тамо и сада још живе Бугари.
Naravno da nije nepoznat, samo je zabranjivan, pitaj prađeda ili nekoga od starijih. Bogami vi Šopi se doata razlikujete od Bugara tamo istočno od Sofije.
A, i ovi oko Sofije Bugari su baš,,Bugari"![]()
Pa rekao bih ja i to da je slucaj, međutim nije.То је исто као да кажеш да се Шумадинци разликују од Срба.
Tamo ima svega, i Vlaha i vlaha.Источни Бугари и данас оне са крајњег запада Бугарске називају Шопима, али у подругљивом смислу и да их означе као различите од себе.
Као што ми нпр. и данас Влахе из источне Србиме зовемо Власима и на тај начин их означавамо да имају различито порекло и обичаје од нас, без обзира што су они углавном поодавно посрбљени (носе српска имена и презимена, припадају СПЦ, декларишу се као Срби, причају српски а румунски никако или слабо итд).

Pa rekao bih ja i to da je slucaj, međutim nije.
Šopi u zapadnoj Bugarskoj su slavili slave i imali sve običaje slične Srbima, često bili kritikovani kako nisu dovoljno Bugari i da su Srbi/pro Srbi.
To danas vidimo kroz genetiku.
Баш ови из околини Софија,и остали крајевима насељени Шопима су били рекрутирани у Прва бугарска армија,која у ПСР и ДСР је окупирала Источна Србија.Иста Прва армија која је угушила Топличког устанка.Мислим да нису били добро расположени према Срба.A, i ovi oko Sofije Bugari su baš,,Bugari"![]()
Ако му скренете да можда и није, за њега је то неупитноПорекло Македонаца је бугарско.
као што је Земља округла.Нема шта да доказујем.Ово је исто да хоћеш да доказујем да је Земља округла.Македонци су Бугари и то је чињеница.
Сјеверне Македоније, истина из времена док се још другачије звала, Видимо, баш шаролико.Карта заступљености мањина у Македонији. Представља свакако некадашње стање, јер су скоро сви Власи и Арумуни македонизирани.
Pogledajte prilog 699527
Jel ona ove misliš?Баш ови из околини Софија,и остали крајевима насељени Шопима су били рекрутирани у Прва бугарска армија,која у ПСР и ДСР је окупирала Источна Србија.Иста Прва армија која је угушила Топличког устанка.Мислим да нису били добро расположени према Срба.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/First_Army_(Bulgaria)
Znaci sad mi koji smo u Srbiji ceo zivot proglasimo da vise necemo da budemo Srbi i postanemo Eskimi po toj logiciНису. Јер се Србима (више) не желе звати.
Колико ми је познато тамо македонске националне свести пре 200 година није ни било.
У Александровој КЈ македонски је био јужни српски дијалект. А не посебан језик.
Шопи у Бугарској никада нису славили славу, јер нису били под малигни српски утицај,као Шопе у СрбијиPa rekao bih ja i to da je slucaj, međutim nije.
Šopi u zapadnoj Bugarskoj su slavili slave i imali sve običaje slične Srbima, često bili kritikovani kako nisu dovoljno Bugari i da su Srbi/pro Srbi.
To danas vidimo kroz genetiku.

Ово је написано пред претњом српских бајонета.У 1885 на Сливница бугарски Шопи са показали шта мисле о великосрпских захтева.Jel ona ove misliš?
Његовом величанству Господару МИЛАНУ ОБРЕНОВИЋУ, ЧЕТВРТОМ Господару
Ми смо прави стари Срби и као Срби желимо да будемо с нашом браћом србима. Комитет Бугарски хоће да нас силом побугари. Молимо Тебе Господару. Молимо и Руског цара Александра, гледајте да ми као прави Срби не останемо пред силом Бугари, но да будемо твоји па да се придружимо нашој браћи Србима, наша је стара граница српска граница, Бакрно Гувно, које ми зовемо Побијен Камик, не само ми но цели Санџак софијски је овејани Србин и сви су готови да ово исто кажу, а ако и који буду упитани само не смеду, јер чорбаџије
и комитетлије, ако се дозна одмах батинају и хапсе. Ми сад патимо горе од њих него што смо патили од Турака. Код губернатора софијског, господина Алабина, неможемо да предамо тужбу никако, те овако њему да се пожалимо. Ту је комитет Бугарски. Ту су њихови жандари, па чим нас виде и сазнају шта хоћемо, одмах нас бију и терају у апс. Не дај да нас Господару овако муче Бугари и да нас силом Бугаре кад нисмо Бугари, МИ СМО СРБИ … и са србима хоћемо да живимо и да умремо.
15.маја село Житен, Санџак Софијски, Покорни сеђани :
Михо Божилов, Кмет, Вато Најданов, Веселин Тодоров, Минко Цветин, Ташко Црнин, Донко Кочин, Влчко Младенова, Сокол Лазаров, Гроздан Ленков, Тодор Ђошин, Тоше Бонин, Петар Стончин, Захарин Веселинов, Вучо Златков, Тото Златков, Танцо Младенов, Стојко Младенов, Васиљ Младенов, Ћора Игнатов,
Богдан Цветин, Андон Цветин, Миленко Колин, Кола Вучов, Венко Митов, Пижо Бонин.
Српска књижевна задруга “Србија ” 1878 документа : Београд 1978, страна 335, 336
Шопи у Бугарској никада нису славили славу, јер нису били под малигни српски утицај,као Шопе у Србији![]()

Опет мора да доказујем да је Земља округла?Наравно да су славили славу, и то до 1879 кад је бугарска држава забранила слављење слава у западној Бугарској.
Или ти мислиш да су славили вашег туркијског бога Тенгрија (буг. Тангра)?
Бугарин Aзијат се заклиње у Тангру, а Србин Словен у Перуна.
Inače u zapadnoj Bugarskoj je slavski običaj do Prvog svetskog rata bio potpuno potisnut i zamenjen do tada nepoznatim praznikom - ImendanomШопи у Бугарској никада нису славили славу, јер нису били под малигни српски утицај,као Шопе у Србији![]()
Ne moraš. Ja sam dokazao kad sam postavio genetsku sliku Bugara iz Sofije/zapadne Bugarske i ostalih Bugara. Kako to da zapadni Bugari nemaju turkijske genetike, a ostali Bugari imaju, na istoku čak i do 10-17% ?Опет мора да доказујем да је Земља округла?
Kakvih srpskih bajoneta, vidiš da je pisano iz Bugarske.Ово је написано пред претњом српских бајонета.У 1885 на Сливница бугарски Шопи са показали шта мисле о великосрпских захтева.
Ако је цела Македонија бугарска земља, зашто онда ваш Цар пристаје још 1912. на поделу те територије линијом Крива Паланка-Охрид?Опет мора да доказујем да је Земља округла?
Опет мора да доказујем да је Земља округла?