- Poruka
- 9.306
Evo sve klik-klik komšije imaju završene fakultete.I šta vidite kad pročitate njihovo pisanije?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
pa prijatelju nekad je bilo bolje, postojalo je nesto sto se zvalo besplatno skolovanje, tacnije mnogo veci broj ljudi je mogao da se skoluje o trosku drzave dok to danas nije slucaj.
danas jednu porodicu jedan student kosta minimum 300 eura mesecno ili oko 4000 godisnje.
ako uzmes da je prosek studiranja u srbiji 7-8 godina ispadne da porodica za studenta mora da izdvoji nekih 30.000 eura . za te se pare u vecini gradova srbije moze kupiti jedan solidan stan ili lokal....
uzmi u obzir da je srpska populacija stara. Da je prosek godina u Srbiji oko 40. O kakvim studentima ti pričaš? O kakvom besplatnom školovanju? Pa što se nisu školovali kad je bilo besplatno???? Ne pričaj bezveze. I za ovo su ti demokrate krive, jel?

...a zasto "ne uspeva" i ko je za to odgovoran...oni kao da su s Marsa pali....znamo mi da imamo mnogo problema i da se ti problemi ne resavaju...valjda su veci problem desetine hiljade fakultetski obrazovanih ljudi su bez posla - uostalom sve veca potreba za poluobrazovanim ljudima koji rade u npr. usluznim delatnostima, za cinovnicima i nizim sluzbenicima zahteva upravo ljude sa ovakvim povrsnim znanjem...i sta se onda zale
Srce,uzmi u obzir da je srpska populacija stara. Da je prosek godina u Srbiji oko 40. O kakvim studentima ti pričaš? O kakvom besplatnom školovanju? Pa što se nisu školovali kad je bilo besplatno???? Ne pričaj bezveze. I za ovo su ti demokrate krive, jel?
:-|pa prijatelju nekad je bilo bolje, postojalo je nesto sto se zvalo besplatno skolovanje, tacnije mnogo veci broj ljudi je mogao da se skoluje o trosku drzave dok to danas nije slucaj.
danas jednu porodicu jedan student kosta minimum 300 eura mesecno ili oko 4000 godisnje.
ako uzmes da je prosek studiranja u srbiji 7-8 godina ispadne da porodica za studenta mora da izdvoji nekih 30.000 eura . za te se pare u vecini gradova srbije moze kupiti jedan solidan stan ili lokal....

Srce,uzmi u obzir da je srpska populacija stara. Da je prosek godina u Srbiji oko 40. O kakvim studentima ti pričaš? O kakvom besplatnom školovanju? Pa što se nisu školovali kad je bilo besplatno???? Ne pričaj bezveze. I za ovo su ti demokrate krive, jel?
Registra...to za srce kazacu te svekrvi:-|

Školovanje je koliko ja znam i dalje besplatno. Možeš da upišeš koji god želiš od državnih fakulteta i da ga četiri godine studiraš na budžetu. Nije valjda država luda pa da plaća ponovljene godine ...
pa ja samo kazem da je nekada bilo bolje jer je mogao da se skoluje covek i iz siromasne porodice dok to danas nije slucaj.
prosto sam ti izracunao da jedan student kosta porodicu minimalno 300 eura mesecno (stanovanje, hrana , skolarina, knjige, odeca, obuca, prevoz) a prosecna plata u srbiji kod siromasnih gradjana iznosi ispod 200 eura mesecno tako da sigurno preko 90% ovih sto primaju platu 200 eura ne moze sebi ili svojoj deci da priusti luksuz zvani studiranje...
...a zasto "ne uspeva" i ko je za to odgovoran...oni kao da su s Marsa pali....znamo mi da imamo mnogo problema i da se ti problemi ne resavaju...valjda su veci problem desetine hiljade fakultetski obrazovanih ljudi su bez posla - uostalom sve veca potreba za poluobrazovanim ljudima koji rade u npr. usluznim delatnostima, za cinovnicima i nizim sluzbenicima zahteva upravo ljude sa ovakvim povrsnim znanjem...i sta se onda zale
Vas nisu jos uzeli u obzir.Cekaju da zavrsite izredbu(sta vec) hrvatskog jezika.Znas vec tisucljetnja kulutra a hrvatski jos na tuningu.Kod vas je jezik bukvalno ziv.Pimp my Croatiens.Kako ono bese "stara"hrvatska rijec za ekran-monitor, prijedocnik?

Jarry, da bi neko uopšte studirao, preduslov je da završi srednju školu. A srednja škola je besplatna, koliko znam. Govorimo o tome da polovina srpske populacije ima završenu samo osnovnu školu. Razumeš?
a sta ako neko zivi blizu fakulteta ,meni recimo treba 5 minuta ,ali nema veze da uzmemo da zivi u gradu i okolini i da mu ne trebaju troskovi za prevoz (osim pokazne ) stan i hranu ,barem ne veci nego sto bi mu trebali i inacepa ja samo kazem da je nekada bilo bolje jer je mogao da se skoluje covek i iz siromasne porodice dok to danas nije slucaj.
prosto sam ti izracunao da jedan student kosta porodicu minimalno 300 eura mesecno (stanovanje, hrana , skolarina, knjige, odeca, obuca, prevoz) a prosecna plata u srbiji kod siromasnih gradjana iznosi ispod 200 eura mesecno tako da sigurno preko 90% ovih sto primaju platu 200 eura ne moze sebi ili svojoj deci da priusti luksuz zvani studiranje...
Jel te?!Mada to nema veze sa cinjenicom da je ko zna koliko desetina ,stotina hiljada uglavnom obrazovanih ljudi pobeglo iz Srbije od 1991 na ovamo.Sve veca potreba za poluobrazovanim,..gde to?Kod Delte?Ko da prenosi znanje u ovoj zemlji kad svako ko je imalo mogao da unovci svoje znanje i skolovanje pobegao je iz Srbije.
hmmm
stvarno istinit ovaj članak što ga registra nađe, dokaz: sumnjivo lice, koje ne zna da je svaki jezik živ i da se stalno mijenja
a ni engleski mu baš ne ide...![]()
Ne znam, meni je to zaista neshvatljivo. Ja ne poznajem ni jednu jedinu osobu bez osnovne škole a u mom okruženju velika većina ima fakultet. Pretpostavljam da je slika u provinciji drugačija, posebno na jugu Srbije ali ovi brojevi su me skroz poremetili.
pa sto se tice danasnjih generacija racunam da preko 70% ucenika ima zavrsenu srednju skolu . mislim ovi rodjeni 1970 i mladji . tako mi barem deluje.
za starije od 50 godina mislim da je stanje obrnuto proporcionalno.
mada uvek mozemo da se tesimo kako su Amerikanci glupi i kako superinteligentni Srbin cim ode tamo zavrsi pet razreda za godinu dana i odmah postane doktor nauka , tj. novi Tesla![]()
a sta ako neko zivi blizu fakulteta ,meni recimo treba 5 minuta ,

sumnjivo lice budi realan, ipak je najvise neobrazovanih i poluobrazovanih otislo u inostranstvo . obrazovani (sa zavrsenim fakultetom) su u gasterbajterskom miljeu ubedljiva manjina. 90% gasterbajtera nasih ima zavrsenu osnovnu ili srednju skolu....
sta moze neko u srbiji danas u vecini gradova sa zavrsenom srednjom ili osnovnom skolom.
moze da radi u prodavnici za 100 eura, kladionici za 150, na gradjevini za 300(pucaju ledja) ili u banci na salteru za 300 (retki srecnici)
ipak opet skolovaniji ovde i dalje imaju bolje predispozicije za zaposljavanje od neskolovanih zato se ti neskolovani mnogo lakse odlucuju za odlazak u inostranstvo od skolovanih.
hmmm
stvarno istinit ovaj članak što ga registra nađe, dokaz: sumnjivo lice, koje ne zna da je svaki jezik živ i da se stalno mijenja
a ni engleski mu baš ne ide...![]()