Porasli troškovi uvoza koliko će to uticati na cene polovnjaka?

doppler

Poznat
Moderator
Poruka
9.844
Kada će pasti cene polovnjaka? Iako je teško dati konkretan odgovor na ovu temu, pošto tržište automobila i kompletna ekonomija zavise od mnogo faktora, u ovom tekstu fokusiraćemo se na veoma važan segment koji utiče na cene polovnih vozila, a koji je nedavno pretrpeo ozbiljne promene – to su troškovi prilikom uvoza.


https://www.b92.net/automobili/aktuelno.php?yyyy=2024&mm=01&nav_id=2467473

Cena ispitivanja​

1) AMSS – Osnovna cena je 12.000 dinara ako automobil ima COC. Ukoliko ga nema, uvid u njihovu bazu se naplaćuje 3.700 dinara, a ukoliko automobil ne može da se nađe u njihovoj bazi, plaća se uvid u DEKRA bazu po ceni od 4.700 dinara.

Na to se dodaju dve takse za državu/Agenciju za bezbednost saobraćaja – 3.000 din + 380 din.

Kompletan cenovnik AMSS možete pogledati na linku: https://amss-cmv.co.rs/novi-cenovnik-ispitivanja-i-kontrolisanja-vozila-amss-cmv-01-09-2023/

2) Mašinski fakultet u Beogradu, CIAH – Osnovna cena, koja važi ukoliko vozilo ima COC dokument (ili neki drugi dokument iz koga mogu da se vide tehničke karakteristike vozila) iznosi kao što smo pomenuli 8.360 dinara.

Ukoliko je vozilo bez COC dokumenta cena ipak dostiže 12.000 dinara zbog plaćanja uvida u bazu AMSS.

Cenovnik možete pogledati na linku: https://ciah.mas.bg.ac.rs/preuzimanja/cenovnik.pdf

3) Srbolab iz Srbobrana – Osnovna cena sa COC dokumentom iznosi 12.000 din, a dodatno se plaća uvid u baze AMSS ili DEKRA.

Cenovnik možete pogledati na linku: https://srbolab-vozila.rs/wp-content/uploads/2023/10/Cenovnik-11.09.2023.pdf

4) Vinča – Osnovna cena ispitivanja je 12.000 dinara, čak i ako vozilo ima COC dokument. Međutim, ako nema COC – uvid u bazu AMSS se dodatno naplaćuje 3.800 dinara, dok uvid u DEKRA ili TUV bazu košta 4.800 dinara.

Ovde treba reći da Institut u Vinči ima i svoju bazu vozila. Uvid u ovu bazu za automobile koji nemaju COC dokument se ne naplaćuje.

5) FTN iz Novog Sada – ostao bez dozvole za ispitivanje vozila. Čeka se okončanje žalbenog postupka.

Ispitivanje vozila na gas i metan​

Još par kratkih informacija: Pri ispitivanju vozila na plin ili metan se obavezno ispituje i uređaj za alternativno gorivo, bez obzira na vrstu goriva i bez obzira da li je reč o fabričkom ili naknadno ugrađenom uređaju.

Dakle, plaća se dodatno ispitivanje čak i ukoliko se uvozi auto koji je fabrički napravljen da koristi metan ili plin. Cene za ovo ispitivanje dostižu i 100 evra, s tim što je za fabrički ugrađen uređaj cena nešto niža.

Ispitivanje dakle, ne može da se izbegne bez obzira na strani atest.

Ekološka taksa​

Bilo je dosta reči i nezvaničnih informacija da je ekološka taksa poskupela. Zato smo kontaktirali Ministarstvo zaštite životne sredine, kako bismo proverili o čemu se radi. Međutim, kako nam je rečeno, poslednja izmena iznosa naknade je stupila na snagu još 1. januara 2021. godine i ona do danas iznosi 12,34 dinara po kilogramu.

Cena se dakle nije menjala, ali plaćanje više ne može da se izbegne. Treba reći da država sada taj iznos naplaćuje porez na dodatu vrednost (PDV) pa "krajnja" cena dostiže 14,86 dinara po kilogramu. To znači da za automobil od recimo 1.300 kg (što danas spada među lakše modele) trošak za ekološku taksu iznosi oko 19.000 dinara.

U Ministarstvu su nam takođe ukazali na jednu promenu iz novembra prošle godine. Naime, nakon stupanja na snagu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara, utvrđivanje naknade za vozila kategorije М1, N1, L2 и L6 vrši nadležni carinski organ, prilikom uvoza, a ne kako je ranije bilo propisano Ministarstvo zaštite životne sredine i ova naknada se plaća u skladu sa propisima kojima se uređuje naplata uvoznih dažbina.

Dakle, ekološka taksa se iskazuje na carinskom računu i plaća se odmah prilikom uvoza. Plaćaju je i fizička i pravna lica, bez obzira na vrstu pogona (taksa važi i za električne automobile i hibride).

COC dokument​

Novija vozila ga uglavnom imaju, ali kod starijih modela, to baš nije slučaj. Automobili iz recimo Švajcarske i Norveške nemaju COC, pošto je to samo dokument za Evropsku uniju, ali ga takođe nema ni u Austriji i Sloveniji, koje jesu članice Unije, ali imaju svoja interna dokumenta, koja se kod nas ne priznaju.

Važno je napomenuti da se za COC plaća oko 100 evra i da mora da se čeka. Iz tog razloga je isplativije uvesti automobil bez COC-a i platiti uvid u bazu.

Zaključak​

Zašto sve ovo pišemo? Pre svega, kako biste imali sliku o troškovima uvoza, kao bitnom faktoru pri formiranju cene polovnjaka. Naravno, na cenu će uvek uticati i kretanje cena i novih i polovnih vozila u Evropi, inflacija, ali i ukupna geopolotička situacija u svetu.
Kada se sve to sagleda, jasno je da nam pad cena polovnih vozila nije baš blizu.
Iz svega navedenog, jasna je još jedna činjenica. Sve će se manje uvoziti stariji polovnjaci čija je cena par hiljada evra, čak i ako država ne zabrani uvoz Euro 3 polovnjaka.
Jednostavno, zbog troškova uvoza i transporta prodavci nemaju računicu za uvoz takvih vozila jer na njima gotovo i da više nema zarade.

Ala deru ovi. Priča se da i Luku Bojoviću ide ekološka taksa.....
A opet stvarno su se uvozili krševi sa otpada koji su sada preplavili ulice, ne zna se šta je gore.
 
evo jedan od komentara

Nije Luka nametnuo nego su mu dali. Nije on jači od države. Jednostavno došlo je do smene u podzemlju, skinuli su Velju Belivuka jer nisu slušali, doveli drugog, dali mu platu i da radi posao za šta je stručan, a to je da drži podzemlje pod kontrolom. Ako misliš da si kompetentniji, dokaži se na ulici i država će da ti prepusti njegov posao. Nije tajna da sve države sveta imaju mafiju pod kontrolom i da od nje država itekako prihoduje. Jedino Kosovo i Albanija nemaju kontrolu, jer u principu te dve tvorevine mafija kontroiše. I ta ekološka taksa, koja je uvek postojala a nije se naplaćivala je upravo taj deo kolača koji ide Luki. Kao što vidite, nema više turbulencija na ulicama kao u doba Velje i Belivuka, gde je malo malo bilo pucanja i ubistava. Sve ima svoju cenu.
(Norge, 22. januar 2024 12:27)
# Link komentara
 
Зашто неће пасти цена половних возила?

Први, људи радије купују полован ауто јер знају да су путеви у Србији лоши, да је лоша инфраструктура, да нема места за паркинг и да је услуга оправке лоша. Самим тим, не исплати се куповати ново возило, које ће да се истроши по србијанским путевима, а истовремено ће цена да му падне.

Друго, везано за пад цене, људи ће увек рачунати да је боље купити полован ауто, возити га 2-3 или 5 година и препродати даље за исте паре. Ко је пре короне купио полован ауто у солидном стању и ко га није разбио, могао да је да га прода за више пара после годину или две дана. То је један од мотива.

Треће, у Србији се не нуди опрема и избор мотора као на западу. Већ сам коментарисао пример дачије, која не нуди исте моторе у Србији и у ЕУ. Исто важи и за остале произвођаче. Оно што се продаје у Немачкој, Француској или Белгији, не може да се купи овде и онда се људи пре одлучују за полован ауто из увоза, него нов.

Четврто, расте цена нових аутомобила. Некада сте за 16.000,00 евра могли да купите нов golf VI или VII са најслабијим бензинским мотором и опремом. Данас толико кошта дачија сандеро са безинским мотором запремине 0,9 литара.
 

Back
Top