Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sramota Beogradjana

http://www.novamakedonija.com.mk/DetalNewsInstant.asp?vestInstant=34894

Makedonski spasioci izbaceni iz kafica jer su imali prljava odela na sebi

Mакедонски спасувачи исфрлени од кафуле во Белград!

21052014094455_%D0%B8%D1%81%D1%84%D1%80%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%20%D0%BE%D0%B4%20%D0%BA%D0%B0%D1%84%D1%83%D0%BB%D0%B5%20%D0%B2%D0%BE%20%D0%B1%D0%B5%D0%BB%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%B4.jpg

Koja ste vi bruka!

Ovu stoku beograDZansku treba rebnuti sa jednom kaznom od 20.000 evra i zatvoriti mu lokal na 6 meseci

Jel utvrdjeno da li je tacna informacija da su ljudi iz kriznog staba u sm.palan. na svoju ruku i bez nbavestenja roditelja vodili osnovce da rade na uklanjanju leseva? Videla sam u 20cetvorci ne mogu link preko mobilnog. Htela bi da preporucim prisutnim stranackim uvlakacima da podsete svoje sefove da spuste zastave na svojim zgradama.

. Дa су нaдлежни нa време позвaли људе нa хитну евaкуaцију, док се још могло побећи,.

bez price da li su nadlezni nesto uradili ili nisu uradili na vreme, ne ulazim u to niti nekog branim ili napadam samo govorim nesto sta znam.... znam za konkretan slucaj iz obrenovca..kad je krenula evakuacija nisu hteli da idu nego su se popeli na drugi sprat kuce.. u 2 ujutru zovu da im hitno treba evakuacija.

У вези Малог, када се на Гуглу уради претрага по наслову вести Мали: Грађани Обреновца да не напуштају домове, добије се овакав резултат:

11lo74h.jpg

Кад се кликне на линк, излази страница са званичне презентације града Београда:

jkg3tz.jpg

Ne secam se ... moguce ... Ali je cifra od milijardu evra zaista tesko ostvarljiva , makar za ovo kratsko vreme koliko se pomoc prikuplja ....

- - - - - - - - - -

Dodaj tu preko 110 000 evra iz CG, pa skoro 100 000 iz Makedonije .... i jos iz dijaspore ... Ali milijadra je daleko ....

Pa jasno.

bez price da li su nadlezni nesto uradili ili nisu uradili na vreme, ne ulazim u to niti nekog branim ili napadam samo govorim nesto sta znam.... znam za konkretan slucaj iz obrenovca..kad je krenula evakuacija nisu hteli da idu nego su se popeli na drugi sprat kuce.. u 2 ujutru zovu da im hitno treba evakuacija.

Neki cak ni sad nece da se evakuisu, cekaju poslednji momenat.

Poslednja izmena:

А кад полиција хапси, је л’ се и тад може рећи то хисторијско НЕ?

У вези Малог, када се на Гуглу уради претрага по наслову вести Мали: Грађани Обреновца да не напуштају домове, добије се овакав резултат:

to je zato sto je vest sklonjena sa sajta ali google nije rifresovao svoje upite.. kad gogole azurira svoje indekse (a to radi automatski periodicnom posetom googlovog "robota") linkovi ce nestati iz rezultata pretrage.

Било је и тогa нaрaвно, aли овде говоримо о системског грешци, нaилaзи први поплaвни тaлaс кaдa људи још увек могу дa се извуку. Уместо дa се људимa предочи дa следи кaтaстрофa, дa се спaсaвју кaко знaју и умеју (a aко неће, то чине нa свој ризик), влaст позивa људе дa остaну у својим кућaмa (?!?!?!)

А кад полиција хапси, је л’ се и тад може рећи то хисторијско НЕ?

to je sad vec ono veoma diskutabilno..sa jedne strane krsi se ustav i pravo slobode kretanja..sa druge strane u vanrednim situacijama ustav (u svom klasicnoom tumacenju) ne vazi :) odnosno vaze pravila vanredne situacije (znamo za slucaj da je USA naredila vojsci da pucaju na pljackase u vanrednim situacijama) .. kako god okrenemo bice nezadovoljnih.. neko ce se buniti sto ga teraju iz stana..neko ce se buniti sto nista nije preudzeto.. ..zahebana situacija..ne dao Bog nikad da se ponovi.

- - - - - - - - - -

Било је и тогa нaрaвно, aли овде говоримо о системског грешци, нaилaзи први поплaвни тaлaс кaдa људи још увек могу дa се извуку. Уместо дa се људимa предочи дa следи кaтaстрофa, дa се спaсaвју кaко знaју и умеју (a aко неће, то чине нa свој ризик), влaст позивa људе дa остaну у својим кућaмa (?!?!?!)

po onome sta sam ja cuo iz prve ruke poplavni talas je bio munjevit.. bukvalno od suve podloge (ili vode do clanaka) za pola sata je voda dosla do pola metra i vise..ljudi su culi buku.. huk vode i onda .. verovatno nesto kao cunami ko ce ga znati..uzas...

Pa pitaj kolegu, koji potencira stranacku pripadnost i ``kontraobavestajni rat protiv vlasti u korist zutara``.

Sto se mene tice, ne moze niko da me ubedi da to sto mestanima Krupnja, S. Palanke, Paracina, Svilajnca danima niko nije pomagao i pored svih zapomaganja, a u svim tim opstinama na vlasti nije SNS, nije veoma ``cudna slucajnost``. I sad ce neko na osnovu toga da zakljuci da sam bot? U redu, ciji sam bot, posto je na vlasti u tim opstinama i SPS i URS i DS i DSS.

Meni je dovoljan razlog za bes protiv vlasti sto je moj kraj, moj komisluk potpuno zaboravljen - eto, desilo se, slucajno. I da, ebacu mater drzavnim vlastima gde god i dokle god mogu.

svaka opština se samoorganizuje i ima krizni štab i policiju i vatrogasce...i može da mobiliše izvestan broj ljudi...
da li ti znaš koliko vojske Srbija ima, koliko pripadnika PTJ, žandarmerije i vatrogasaca?

nije aktuelna vlast dovela sistem odbrane zemlje do broja koji ne može da odbrani od napada ili elementarne nepogode ni omanji grad a kamoli da istovremeno brzo reaguje na zilion lokacija širom zemlje

da danas imamo broj vojnika po broju stanovnika u odnosu bar par puta manjem od onog koji je imala bivša JNA, da je moguće izvršiti mobilizaciju, bilo bi mnogo više snaga za brzo reagovanje.....
ovako su očigledno postojali prioriteti na osnovu kriterijuma koji je minimiziranje štete...

ko je umanjio broj aktivnih vojnika na nivo od 20-ak hiljada ljudi plus administracija?
ko je ukinuo služenje vojnog roka?
šta se desilo sa civilnom zaštitom u zadnjih 20-ak godina? zašto je odbačena i zapostavljena kao neka zaostavština komunizma?
ko je sve zapostavio ulaganje u sistem kanala i zaštitu od poplava? tu ozbiljne pare nisu ulagane od 90-te

lako je kriviti aktuelnu vlast za sve... ali ja mislim da su se sa obzirom na razmere krize, sa obzirom na sredstva i ljudstvo i sisteme odbrane kojim su raspolagali, sasvim dobro izborili sa krizom....
ne mogu ni da zamislim kako bi sve prošlo da je premijer bio Mirko Cvetković ili Koštunica...

to je sad vec ono veoma diskutabilno..sa jedne strane krsi se ustav i pravo slobode kretanja..sa druge strane u vanrednim situacijama ustav (u svom klasicnoom tumacenju) ne vazi :) odnosno vaze pravila vanredne situacije (znamo za slucaj da je USA naredila vojsci da pucaju na pljackase u vanrednim situacijama) .. kako god okrenemo bice nezadovoljnih.. neko ce se buniti sto ga teraju iz stana..neko ce se buniti sto nista nije preudzeto.. ..zahebana situacija..ne dao Bog nikad da se ponovi.

У четвртак је проглашена ванредна ситуација. Сад, не знам да ли се по закону може вршити и присилна евакуација, али биће да ју је требало одмах тог дана спровести.

Поента је: Зашто је склоњен текст?

moja pretpostavka je zbog moguceg loseg tumacenja (sto koliko vidim se i radi)..bas sam malopre slusao klip koji je pusten i u sustini nista problematicno ne vidim u njemu.. prema pravilima u vanrednim situacijama upravo se kao prva mera i preporucuje da se ostane u kuci i da se ne izlazi i luta..gleda sta se desava i slicno.. evakuaciju ne naredjuje gradonacelnik nego sef krizog staba.. mali je (bez namere da ga branim, govorim zdravorezonski) dao preporuku i cak je i naglasio da su spremni punktovi za one koji trebaju da se evakuisu.. a sto nije na vreme evakuisano je mislim vise pitanje za sefa kriznog staba i uprave agencije za vanredne situacije nego do sinise malog..
u vanrednim situacijam se mora reagovati po nekim protokolima koji su doneti daleko ranije hladnih glava.. osnovni protokl je da ljudi ostanu u kucama dok ne zagusti.. a kriticni trenutak kad treba napustiti domove je vec stvar procene onog ko rukovodi tom kriznom situacijom.

11lo74h.jpg

jkg3tz.jpg

i genijalcu šta piše u zaokruženom kvadratu?
15.05 ili 16.05?

16.05. katastrofa se već desila....

šta je trebao da im kaže da se samoinicijativno probijaju hodajući i plivajući kroz mulj čija dubina varira od par centimetara do 5 metara i koji je pun svega i svačega u šta mogu da se zapletu? ili se slažeš da je ono što je kazao jedino pametno - da sede tui gde su i čekaju spasioce....

tvrdiš da je vest brisana...
da li si proverio da li web sajt beograd.rs uopšte ima arhivu vesti? ili prikazuje samo aktuelna saopštenja?
ako ima, da li si proverio da li postoji automatska promena naziva linka kada on više nije aktuelan i smešta se u takvu arhivu?
i sve i da je vest izbrisana, šta to dokazuje ako je očigledno da se vest odnosila na stanje od 16.05 kada je taj savet bio jedini racionalan

Ovu stoku beograDZansku treba rebnuti sa jednom kaznom od 20.000 evra i zatvoriti mu lokal na 6 meseci

Шта овде није јасно? Постоје стандарди ЕУ за које је српска раја гласала на задњим и свим претходним изборима од октобра 2000. г. Ти стандарди мора да се поштују. Ко хоће да улази у затворен простор прљав ко свиња марш у Русију

moja pretpostavka je zbog moguceg loseg tumacenja (sto koliko vidim se i radi)..bas sam malopre slusao klip koji je pusten i u sustini nista problematicno ne vidim u njemu.. prema pravilima u vanrednim situacijama upravo se kao prva mera i preporucuje da se ostane u kuci i da se ne izlazi i luta..gleda sta se desava i slicno.. evakuaciju ne naredjuje gradonacelnik nego sef krizog staba.. mali je (bez namere da ga branim, govorim zdravorezonski) dao preporuku i cak je i naglasio da su spremni punktovi za one koji trebaju da se evakuisu.. a sto nije na vreme evakuisano je mislim vise pitanje za sefa kriznog staba i uprave agencije za vanredne situacije nego do sinise malog..
u vanrednim situacijam se mora reagovati po nekim protokolima koji su doneti daleko ranije hladnih glava.. osnovni protokl je da ljudi ostanu u kucama dok ne zagusti.. a kriticni trenutak kad treba napustiti domove je vec stvar procene onog ko rukovodi tom kriznom situacijom.

U suštini, za takvu izjavu niko ne može da krivi Sinišu Malog ako je data u momentu kad se poplava već desila. Ne znam zašto se ta izjava toliko potencira a daleko važnije stvari ne komentarišu. Ko je zakazao i zašto je zakazao? Priča se da su Obrenovčani, njih oko 60 došli veče uoči poplave kod predsednika opštine ponudivši pomoć, koju je on glatko odbio rekavši da je opština sposobna da se izbori s poplavom, sedeo do 2 sata te večeri u kafani, a onda otišao kući na spavanje. Kako proveriti takve priče koje uznemiravaju javnost?

Kako god bilo, partijsko zapošljavanje nesposobnih nam je ovog puta došlo glave i koštalo nas i ljudskih žrtava i materijalnih razaranja.

Poslednja izmena:

Back