- Poruka
- 23.453
To lupanje SNS da je pola žrtava umrlo "od starosti" meni spada u najalarmantnije izjave. To je crvena zastavica, da nešto nije u redu i skriva se.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
I to je glupa priča, TENT je malo dalje od Kolubare, da je neko hteo da žrtvuje nešto zbog TENT-a, probio bi nasip da se Kolubara izlije pre Obrenovca. A što je najtragičnije ona se izlivala sve od Valjeva pa do Obrenovca. TENT je ugroženiji od Save, više nego od Kolubare.
to je upravo poentaMi po svemu sudeci nemamo opremu koja moze da izracuna udar te silne bujice u Savu... i da Sava to ne moze da izdrzi.
Dotadasnji podaci su registrovali mnogo vode... u ponoc ili malo kasnije. Niko ziv nije dezurao.
U cije ime ti sad govoris, ko to mi?
to je upravo poenta
očigledno imamo opremu koja automatski meri protok na određenim tačkama...i u ponoć je u sistemu rhmzs očigledno postojala informacija o bujici...
kako je moguće da u vanrednoj situaciji niko živ ne dežura preko noći u rhmzs ili u kriznom štabu u Obrenovcu?
ljudi u rhmzs su morali da shvate da tolika bujica ne može trenutno da se ulije u Savu...
to im je struka
Laki, znaš šta mi je nelogično još - TV Pink apeluje na ljude u Obrenovcu da napuste stanove. Pa ako nemaju struje i ne mogu da ih vide i čuju čemu taj apel. Drugo, ti mobilni telefoni moraju da se pune, a vidimo da neki iz Obrenovca pišu blogove po netu. Evo, maločas nebojša Stefanović izjavio da pretpostavljaju da je u stambenim zgradama ostalo oko 2 hiljadeljudi koji neće da se evakuišu.
Ništa mi nije jasno.
Pa, sam Vučić svojim izjavama stvara klimu nepoverenja i licitacije sa brojem mrtvih. daje izjavu da je 14oro mrtvih, pola umrlo, pola se udavilo, a tela su na obdukciji. Stalno insistita na tome da postoji ljudi koji ništa ne rade nego samo sabotiraju njegove napore i silan rad i trud. Ne treba biti strog prema komentarima naroda, nego prema njegovim neodmerenim izjavama koje izazivaju ovakve reakcije.
Laki, znaš šta mi je nelogično još - TV Pink apeluje na ljude u Obrenovcu da napuste stanove. Pa ako nemaju struje i ne mogu da ih vide i čuju čemu taj apel. Drugo, ti mobilni telefoni moraju da se pune, a vidimo da neki iz Obrenovca pišu blogove po netu. Evo, maločas nebojša Stefanović izjavio da pretpostavljaju da je u stambenim zgradama ostalo oko 2 hiljadeljudi koji neće da se evakuišu.
Ništa mi nije jasno.
Pa, sam Vučić svojim izjavama stvara klimu nepoverenja i licitacije sa brojem mrtvih. daje izjavu da je 14oro mrtvih, pola umrlo, pola se udavilo, a tela su na obdukciji. Stalno insistita na tome da postoji ljudi koji ništa ne rade nego samo sabotiraju njegove napore i silan rad i trud. Ne treba biti strog prema komentarima naroda, nego prema njegovim neodmerenim izjavama koje izazivaju ovakve reakcije.
Uporedjujuci dve slike
![]()
... sta mozemo da zakljucimo?
Kod Valjeva se desava ovo ili ono... dodje pa prodje bez posledica (na uscu). Meeeedjutim... Druga polovina 14.5. je malo neobicna u Valjevu - a prva polovina 15.5. je kriticna u Obrenovcu.
Znaci, po teoriji je trebalo iseliti Obrenovac 14.5. popodne, potpuno... a usput dizati obostrane dzakove po 5km od usca i praviti zid ispred prvih kuca u Obrenovcu.
Mozda u Svajcarskoj, u Srbiji nazalost nemoguce.
Evo Vučić kaže da imamo 12 amfibija i radio je 24h dnevno.
Svaki dan po ko zna koliko puta prolaze tamo ekipe, u camcima ili kamionima, donose im vodu i hranu i svaki bogovetni put ih zovu da se evakuisu. Neki hoce, a neki nece pa nece... a policija nece da ih bije i cupa na silu.
14.05 popodne nije moguće jer razmere bujice u Valjevu su po ovim dijagramima jasne tek oko ponoći
ipak od ponoći do 5 ujutru je 5 sati u kojima je informacija o bujici u sistemu rhmzs i po svemu sudeći niko ništa ne radi sa tom informacijom...
nivo reka se ne meri iz zabave nego upravo da bi se sprečile ovakve situacije...
što implicira da moraju postojati jasna pravila o ponašanju u slučaju poplava..
pitanje je samo ko je prekršio pravila i zašto...
Pa kakvo vozilo je trebalo da se krece po bujici, da moze i u metar i u 4 metra vode, po vodi i po raznoraznim preprekama tipa semafori, automobili, krovovi... ? I da je pola sata pred provaljivanje bedema bilo u Obrenovcu, komada 100? To je teorija.
Najdublja poplavna voda u Obrenovcu je bila do 5 metara... i nije bila mirna.
Bilo je kuca koje su potpuno preplavljene.
Ti Rusi bukvalno kao da su se teleportovali u Srbiju.
Gde pune mobilne telefone? Jano mi je da neće, ali za to "neću" čini mi se da postoji i neka osnova, a ne samo strah da će biti opljačkani.
U 5 ujutru je "kasno Marko na Kosovo stize" jer se tada oglasila sirena, budeci Obrenovcane da vide metar bujice pred vratima.
Znaci, vreme delovanja je od veceri (20h) do 2 ujutru, samo sest sati... u stanju prakticno potpunog mira.
Pitanje jeste: da li bi narod, inace lenj, verovao Vucicu da se prodrao u ponoc?
Nasa mana je sto sporo krecemo. Vredni smo posle, kao retko ko smo dobri, ali presporo krecemo.
Nisi me razumeo. Ovde se pričalo da vojska ima samo 2 amfibije.
nema narod šta da veruje ili ne...niti se tu Vučić išta pita...
normalan redosled događaja je: postoji informacija o bujic, krizni štab se sastane, zaključi da je bujica prevelika da je Sava primi, probude se ključni ljudi, uključe se sirene, organizuje se jačanje nasipa i evakuacija
možeš...Milošević, Mirko Marjanović, Đinđić, Čeda, Pitić, Koštunica, Tadić, Mirko Cvetković, Dinkić, Đelić itd.....U stvari, nasa jadna ekonomija je uzrok sve lose opremljenosti i neizvedenih radova, zar ne? A tu ne mozes da upires prstom.
Valjda i ti cujes da ima jos ljudi po soliterima u Obrenovcu koji nece da idu, iako je svuda voda, haos, smrad i sve ostalo? Taj narod da poveruje bilo kome a da jos ni poplavu nije video? Ne biva to u Srbiji, mozda jednog dana, sada ne.
Platine, signal Telenora i MTS-a je pojačan. Napisah na prethodnim stranicama i instalirana je nova stanica. Telenor je dao saopštenje. Možda u toj stanici pune telefone. Vidiš da neki pišu blogove i po društvenim mrežama.
I, ko će da podnese ostavke iz SNS režima povodom ovih smrti i uništenja?
Niko a.
A kad je pitanje bilo "Ko će najveću pogaču," onda znamo ko je hteo...
Nema ni signala, cak i ako ima telefona. A za ovih koliko dana se vecini baterija svejedno potrosila.
Necemo razumeti takve situacije dok ne budemo u njima. Logicno je, ako se ima vreme da se spajuje, da bi se to i uradilo. U stvari, posto pamet ne radi u takvom soku, najbolje je da se ima jedno koferce za svaki slucaj spremljeno u vreme mira.
Bila je potrebna puna borbena gotovost u 20h uvece i da narod voljno i organizovano izadje do 02 ujutru. To je bio jedini nacin - mi sada razumemo tu teoriju... teoriju.da, ali bar ih ne bi iznenadila voda do pojasa....bili bi budni pa bi možda i broj žrtava bio manji
a možda i mnogo veći jer bi bili po ulicama a ne u kućama koje su kakva takva zaštita