Поплаве у Србији

• Začetnik teme Začetnik teme qqjay
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Nina kakvo cekanje da bi se ut8rdila odgovornost. Kriva je DRZAVA tj vlada predvodjena nesposobnim vucicem. 14.5 poplavljeni su valjevo, ljig i okolina. Sta se cekalo jos dan ipo da krene organizacija postavljanja dzakova i evakuacija? Steta je mogla da bude mnogo manja ako ne i dupla pogotovo kad je rec o ljudima.

neko je očigledno zatajio u kriznom štabu Obrenovca.....

ali najviše krivi su oni "sposobnjakovići" koji su praktično raspuistili vojsku i ukinuli služenje vojnog roka, uništili ekonomiju i sistem za odbranu od poplava a sad likuju što je ova vlada sa ekstremno ograničenim mogućnostima da reaguje na krizne situacije negde zabrljala....

da ne pominjem da je ovaj džinovski oblak sedeo 7 dana vrteći se u krug tačno iznad srpskih oblasti (Srbija, republika Srpska i istočna Slavonija) što je mislim nešto nepoznato u istoriji meteorologije i ukazuje na mogućnost da je u pitanjju novi oblik rata i na to da teorije zavere o manipulaciji vremenom kao vrstom specijalnog rata možda nisu teorije zavere... pitanje koje se postavlja je da li su za takvo manipulisanje vremenom potrebne bazne stanice na zemlji i ako jesu i ako takve stanice postoje u Srbiji ko je dozvolio njihovo instaliranje.....

Poslednja izmena:
wAAAABJRU5ErkJggg==
Оригинал поставио eremita

ЦЕЛА ПЛАНИНА КРЕНУЛА ПРЕМА ДРИНИ РЕКАО НАЧЕЛНИК ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ..........
sad2.gif.pagespeed.ce.JzpJLi9UVC.gif
Gde ?

Celo brdo krenulo na Mali Zvornik
Izvor: Tanjug Mali Zvornik -- Stručna ekipa CIP-a iz Beograda proceniće danas ima li rešenja za klizište koje je krenulo u Malom Zvorniku kod starog mosta.

1686369074537b18df3e8d4805195569_640x427.jpg

Mali Zvornik (Tanjug)​
Predsednik te opštine Dragan Bogićević rekao je Tanjugu da je krenulo čitavo brdo i preti da se "sruči" u korito reke Drine.
"Procena je da je oko četiri miliona kubika zemlje krenulo prema koritu Drine. Ovo klizište podelilo je grad na dva dela i prekinut je saobraćaj u ovom delu magistralnog puta", kaže Bogićević.
On je dodao da je organizovan javni prevoz i to tako što meštani gornjeg dela opštine, iz pravca Velike Reke, autobusima dolaze do hidroelektrane, tu prelaze peške u Republiku Srpsku gde ih čeka autobus koji ih prevozi preko novog mosta u Karakaju i nastavljaju dalje prema Loznici.

Bogićević kaže da se prokopava i alternativni pravac snadbevanja i da je reč o starom putu koji je ranije postojao i koji ide od mesta Naselje preko Bučevačkog potoka i izlazi u centar Malog Zvornika. "To će biti samo alternativni put dostave hrane i goriva", rekao je predsednik opštine Mali Zvornik.

On kaže da grad strahuje od najgoreg scenarija, da se brdo obruši u korito Drine, sruši stari most, pregradi reku i tada bi poplavama bili ugroženi i Zvornik i Mali Zvornik.

Pojedini zaseoci u ovoj opštini danima su odsečeni, jer su bujice odnele mostove i puteve, a više od 60 kuća su uništila klizišta. Stanovništvo zaseoka Podgaj vojska će danas helikopterom snadbevati hranom i gorivom.

Malom Zvorniku trenutno je neophodnja nafta, benzin, voda, teška mehanizacija, guseničari, kamioni. "Donacija u nafti je stigla, ali to nije dovoljno. Mi dnevno trošimo oko tri tone nafte", zaključio je Bogićević.

Ево сада градоначелник на ТВХЕпи прича да нико није хтео да им помогне..... ужас........

neko je očigledno zatajio u kriznom štabu Obrenovca.....

ali najviše krivi su oni "sposobnjakovići" koji su praktično raspuistili vojsku i ukinuli služenje vojnog roka, uništili ekonomiju i sistem za odbranu od poplava a sad likuju što je ova vlada sa ekstremno ograničenim mogućnostima da reaguje na krizne situacije negde zabrljala....

da ne pominjem da je ovaj džinovski oblak sedeo 7 dana vrteći se u krug tačno iznad srpskih oblasti (Srbija, srpska i istočna Slavonija) što je nešto nepoznato u istoriji meteorologije i ukazuje na novi oblik rata i na to da teorije zavere o manipulaciji vremenom kao vrstom specijalnog rata možda nisu teorije zavere... pitanje koje se postavlja je da li su za takvo manipulisanje vremenom potrebne bazne stanice na zemlji i ako jesu i ako takve stanice postoje u Srbiji ko je dozvolio njihovo instaliranje.....

Затајио је председник општине, он је и био председник кризног штаба. Док је Колубара пробијала они су ждерали у неком ресторану... Није дао ни сирене да се укључе јер наводно није хтео панику... Кадар урс...

Вероватно је било ово, али ја ћу пренети...

http://dnevno.rs/vesti/srbija/124247-evo-teksta-koji-je-iskljucen-zbog-cenzure-kome-je-smetao.html

Evo teksta koji je isključen zbog cenzure! Kome je smetao?

Prenosimo vam sporan tekst u celosti
Državo, ne bismo te više zadržavali

Odmah da razjasnimo sledeće: narodu ove zemlje svaka čast. Da nam nije nas, propali bismo odavno. Gledajući silu solidarnosti i samoorganizacije koja se podigla za vrlo kratko vreme, čovek ne može a da ne oseti ponos i da mu momentalno ne postane jasno zašto smo izdržavali sve i svašta kroz istoriju.

Zato što smo, na kraju dana, u najgorim situacijama tu jedni za druge. Možda u normalnim okolnostima to uzimamo previše zdravo za gotovo. Umislimo da smo sami, da se svako bori za sebe, ali to, vidimo ovih dana, i nije baš tako.

Sa druge strane, država je pokazala je neviđenu tromost, nespremnost i potpunu, ali potpunu dezorganizovanost. A kome takva država treba?

- Ne treba nam država koja nije u stanju da proceni opasnost.
- Ne treba nam država koja laže da je potpuno spremna za sve što dolazi, a četiri dana kasnije broji mrtve građane.
- Ne treba nam ministar za vanredne situacije koji kao da ne postoji.
- Ne treba nam predsednik države koji se u pet dana poplave oglasi jednom i to potpuno drugim povodom.
- Ne treba nam ministar pravde koji obilazi ugrožena područja da bi se fotografisao.
- Ne treba nam ministar pravde kojeg rođeni građani hoće da linčuju (Krupanj) jer se njihove nesreće setio tek kad mu je zafalilo lokacija za poziranje.
- Ne treba nam ministar policije koji sam upadne u blokadu na putu pa policija mora da spasava njega umesto ljudi koji su u pravoj nevolji.
- Ne treba nam ministar odbrane koji je po struci keramičar i o vojsci i odbrani ne zna ništa.
- Ne treba nam ministar odbrane koji ni u živom prenosu vanredne sednice vlade ne može a da se ne bavi političkim protivnicima.
- Ne treba nam premijer koji radi ono što nije njegov posao.
- Ne treba nam premijer koji ne radi svoj posao.
- Ne treba nam premijer koji histeriše, uzdiše, glumata, pravi dramske pauze od po pet minuta i izigrava mučenika.
- Ne treba nam premijer koji pozira u uglancanim cipelama ispred helikoptera ne shvatajući kakva kataklizma nadolazi.
- Ne treba nam premijer koji uprkos nemanju dana radnog staža van politike i svojoj nestručnosti za vanredne situacije naređuje jednom generalu Dikoviću šta i kako treba da radi.
- Ne treba nam premijer koji se sa svojom svitom vozika okolo čamcem u koji može da stane baš šestoro unesrećenih ljudi željnih suvog tla.
- Ne treba nam vladajuća stranka koja katastrofu i nesreću koristi da bi došla na vlast u gradovima u kojima vlada opozicija.
- Ne treba nam vladajuća stranka koja iz Beograda šalje dobrovoljce u Šabac, grad koji ima više od 50.000 stanovnika.
- Ne treba nam vladajuća stranka koja te dobrovoljce iskoristi da bi smenila vlast u tom gradu.
- Ne treba nam vladajuća stranka koja ne haje za Paraćin, u kojem nije na vlasti.
- Ne treba nam vladajuća stranka koja dva dana ne obraća pažnju na apele Smederevske Palanke, u kojoj nije na vlasti.
- Ne treba nam vladajuća stranka koja ne obraća pažnju na Svilajnac, u kojem nije na vlasti.
- Ne treba nam vladajuća stranka koja danima dopušta da se Krupanj raspadne, jer ni tamo nisu na vlasti.
- Ne treba nam vladajuća stranka koja vlast ne vrši jednako za sve građane već ih deli na ljude prvog i drugog reda, zavisno od toga za koga su glasali.

Ne postoji dovoljno veliko priznanje koje treba odati svim sjajnim ljudima, policiji, vojci, stručnim spasiocima, desetinama hiljada volontera na svim frontovima, onima na terenu, ali i na internetu, radio amaterima, onima koji su spasavali ljude, ali i onima koji su spasavali životinje, onima koji su dali svoje poslednje da bi neko drugi imao bar nešto. Ne postoje dovoljno veliki epiteti za ono što smo svi zajedno uradili. A nisu ni potrebni, jer smo samo bili ljudi. Oni pravi.

Državnom rukovodstvu moguće je, sa druge strane, nameniti samo jednu poruku: sram vas bilo.

Zbog politizacije ljudske nesreće, zbog nesposobnosti i zbog toga što ste seli u fotelje za koje niste predviđeni ni znanjem ni strukom ni savešću, ne razmišljajući da li to može da ugrozi živote ljudi.

Da ne znam da nemate ni trunke savesti, možda bih rekao i kako bi trebalo da podnesete ostavke svi do jednog. Ovako ostaje samo – sram vas bilo. Pitanje je da li ste i toga dostojni.

Autor: Nenad Milosavljević

Preuzeto sa http://www.drugastrana.net/svakodnevica/drzavo-ne-bismo-te-vise-zadrzavali/

Peković donirao 50.000 evra, Dekijeva fondacija prikupila milion evra
20.05 12:24 Sport

iz5ieu.jpg

Bivši košarkaš Partizana a danas član Minesote Nikola Peković rado se odazvao na apel Dejana Stankovića da priloži koliko može novca njegovoj fondaciji za pomoć ugroženim ljudima od poplava.

Pekoviću nije trebalo mnogo da otvori novčanik i iz njega izvuče čak 50.000 evra, zahvaljujući čemu je sada fondacija prikupila čak milion evra.

On svakako nije jedini sportista iz Crne Gore koji je uplatio pozamašne sume za narod Srbije, tako da se već sada vide prvi pravi rezultati osnivanja fondacije Dejana Stankovića.
http://www.tvbest.rs/52919-pekovic-donirao-50-000-evra-dekijeva-fondacija-prikupila-milion-evra

Vučić: Ne reagujte na zlurade komentare, oni to ne zaslužzuju
Tanjug | 20. 05. 2014. - 11:57h | Komentara: 0

Premijer Aleksandar Vučić savetovao je danas ministrima da ne reaguju na zlurade komentare o razmerama štete, žrtvama i merama koje se preduzimaju za njihovu sanaciju.

Na opasku ministra odbrane Bratislava Gašića da su, uprkos zluradim komentarima, sve mere koje su preduzele stručne ekipe, ali pre svega gradjani i dobrovoljci, donele izuzetne rezultate, Vučić je podsetio da možda ni sam nije trebalo da regauje na neumesne opaske o hiljadama žrtava.

http://www.blic.rs/Vesti/Politika/466851/Vucic-Ne-reagujte-na-zlurade-komentare-oni-to-ne-zasluuju

Marić: Ništa ne krijemo od javnosti
M.R.P. | 20. 05. 2014. - 07:29h

Srbija neće sama moći da sanira štetu od poplava, tvrdi načelnik Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.

Da li je ovo najteža nesreća koju ste doživeli?
- Da, ubedljivo. Fascinantno je koliko se različitih rizika u Srbiji pojavljuje. Imali smo raznih nedaća, ali ovo je katastrofa svetskih razmera.

Da li se broj žrtava povećavao?
- Ne, broj se zasad nije povećavao. Radi se identifikacija nastradalih u Obrenovcu
Internet vrvi od komentara o stotinama leševa... Ta i priča o stotinama mrtvih i žrtvovanju Obrenovca zbog Valjeva su sve... Ja imam teoriju da u Srbiji postoji kasta ljudi koji se zovu čačkoholičari. To su oni što se nalakte ispred prodavnice sa pivom u ruci i čačkalicom i pljuju na sve. Ali životom vam garantujem da je broj žrtava u ovih 25-30 mesta mogao da bude desetostruko viši da ovi ljudi iz Sektora nisu pokazali hrabrost koju su pokazali.

Šta se krije?
- Ništa. Ovaj posao ne može da se radi na lažima. Ako ja od vas krijem šta se dešava, pravim prostor za spekulacije, poluistinu i paniku. Meni je najvažnije da mediji znaju pravu istinu. To nije policijski posao, pa da se nešto krije zbog istrage.

Prevencija
Mi smo zemlja reagovanja, a nismo zemlja preventive. To je opis Srbije u jednoj rečenici. Kad je muka - pomaži, izvlači spasavaj. A kada se ništa ne dešava, niko o tome ne razmišlja. Tu priču možete da posmatrate i kroz sneg, poplavu, požar ili zemljotres. Naravno da može nešto ovako opet da nam se dogodi - kaže Marić.

http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/466721/Maric-Nista-ne-krijemo-od-javnosti

Poslednja izmena:
Neka odu oni što su služili civilno. Idem samo ako me zovu.

Не знам да ли има неке везе с овим или не али другу који је служио цивилно је стигао неки позив из војног одсека да се јави и ваљда да понесе документацију о свом аутомобилу да аутомобил буде у војној евиденцији ако буде било потребе. Мсм... не знам тачно о чему се ради, нисам читао шта су му послали, него ми он причао а ја преносим из сећања (рекао ми пре пар дана).

Mito, ja sam služio vojsku u jednom malom gradiću davnih osamdesetih a u 2 kasarne je bilo više od 3.000 ljudi i ogromna količina tehnike. Ta vojska je bila spremna da ODMAH krene u spašavanje stanovništva.I sad zamislimo da je Obrenovac imao tako nešto

Ja kada sam sluzio vojsku, sve mi je odmah bilo jasno kakva je to superiorna, i genijalna bila JNA i njena tehnika. Artiljerija koja nabada sestarom gde udara, trensporteri kojima curi nafta, i kamioni iz 1950-ih... Jedna rupa bez dna zvana JNA koja je progutala milijarde, za te pare je trebala da napravi okupacinu vojsku za Mars, a oni se pa jos hvale kako su imali puno tehnike koju nikada nisu koristili i koja im je progutala ogromnu kolicinu para. Unistavanje vojske nije moglo da se desi, jer je ta vojska vec bila raspad sistema, i jad jadova. Ovo sada je skroz lepo moglo da se organizuje sa postojecim vojnim snagama, a to sto nije, to je druga stvar. JNA bi spasila ovo stanovnistvo, cekaj samo da ubodu sestarom pravo mesto na mapi. Ma majke mi, ubedjen sam da bi JNA debili minirali nasip koji je najblizi Obrenovcu, to je taj nivo moronizma. Oni bre blage veze sa svojim poslom nisu imali, ono je i moja baba mogla da bude minimum potpukovnik u JNA oklopnim i artiljerijskim jedinicama. Jedan danasnji vojnik otprilike vredi kao 10 JNA vojnika, jedino sto ne moze da popuni rupu u rovu kao 10 JNA vojnika.

Poslednja izmena:
Ja kada sam sluzio vojsku, sve mi je odmah bilo jasno kakva je to superiorna, i genijalna bila JNA i njena tehnika. Artiljerija koja nabada sestarom gde udara, trensporteri kojima curi nafta, i kamioni iz 1950-ih... Jedna rupa bez dna zvana JNA koja je progutala milijarde, za te pare je trebala da napravi okupacinu vojsku za Mars, a oni se pa jos hvale kako su imali puno tehnike koju nikada nisu koristili i koja im je progutala ogromnu kolicinu para. Unistavanje vojske nije moglo da se desi, jer je ta vojska vec bila raspad sistema i jad jadova. Ovo sada je skroz lepo moglo da se organizuje sa postojecim vojnim snagama, a to sto nije, to je druga stvar.

Nije tačno da vojska nije imala ništa nego se po dobrom našem običaju iz ko zna kog razloga krš koristio dok se ispravno čuvalo, tako je bilo i kada sam ja pre 10 godina služio. Bilo je uniformi i opreme koja se jednostavno štekala i nikada nije koristila.

Ja kada sam sluzio vojsku, sve mi je odmah bilo jasno kakva je to superiorna, i genijalna bila JNA i njena tehnika. Artiljerija koja nabada sestarom gde udara, trensporteri kojima curi nafta, i kamioni iz 1950-ih... Jedna rupa bez dna zvana JNA koja je progutala milijarde, za te pare je trebala da napravi okupacinu vojsku za Mars, a oni se pa jos hvale kako su imali puno tehnike koju nikada nisu koristili i koja im je progutala ogromnu kolicinu para. Unistavanje vojske nije moglo da se desi, jer je ta vojska vec bila raspad sistema i jad jadova. Ovo sada je skroz lepo moglo da se organizuje sa postojecim vojnim snagama, a to sto nije, to je druga stvar.

Зaр ниси сaм причaо дa си од војске видео сaмо чишћење чучaвцa киселином...

utorak 20.05.2014 | 10:11
Vojsci potrebne čizme i kabanice
Izvor: B92

Beograd -- Ekipama Vojske Srbije je neophodna hitna na terenu tokom spasilačkih akcija i akcija odbrane od poplava. Vojsci su potrebni gumene čizme i kabanice.

10722178275378e2c2cbf9a851905976_640x422.jpg

Foto: Tanjug

Potrebna je hitna dostava neophodnih količina gumene obuće i kabanica vojnoj kasarni Cerski junaci u Šapcu (kontakt zastavnik Zoran Pašić 066 807 50 08) i vojnoj kasarni Major Dragutin Gavrilović u Zucama (kontakt kapetan Vojislav Simonović 064 200 39 22), i to u sledećim količinama:

Gumene čizme:

od broja 42 pa naviše: po 500 - 1000 komada u Šabac i u Zuce

Kišne pelerine – jednokratne:

Vojna kasarna u Šapcu: 2.000 komada
Vojna kasarna u Zuce: 8.000 komada

Gumirane pelerine:

Vojna kasarna u Šapcu: 500 komada
Vojna kasarna u Zuce: 4.500 komada

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=05&dd=20&nav_category=12&nav_id=850368

Tužno je do čega su doveli našu vojsku.

Не знам да ли има неке везе с овим или не али другу који је служио цивилно је стигао неки позив из војног одсека да се јави и ваљда да понесе документацију о свом аутомобилу да аутомобил буде у војној евиденцији ако буде било потребе. Мсм... не знам тачно о чему се ради, нисам читао шта су му послали, него ми он причао а ја преносим из сећања (рекао ми пре пар дана).

Gde je sluzio civilno ?

Nije tačno da vojska nije imala ništa nego se po dobrom našem običaju iz ko zna kog razloga krš koristio dok se ispravno čuvalo, tako je bilo i kada sam ja pre 10 godina služio. Bilo je uniformi i opreme koja se jednostavno štekala i nikada nije koristila.

Јa мaзнуо једaн комплет униформе кaд сaм се скидaо из војске, жaо ми што нисaм и беретку. A сaд видим имaју сaсвим другaчје шaре, немaчке, тaкве сaм први видео нa терористимa UÇK. Немa шaнсе дa јa обучем тaкву униформу...

- - - - - - - - - -

Beograd -- Ekipama Vojske Srbije je neophodna hitna na terenu tokom spasilačkih akcija i akcija odbrane od poplava. Vojsci su potrebni gumene čizme i kabanice.

Potrebna je hitna dostava neophodnih količina gumene obuće i kabanica vojnoj kasarni Cerski junaci u Šapcu (kontakt zastavnik Zoran Pašić 066 807 50 08) i vojnoj kasarni Major Dragutin Gavrilović u Zucama (kontakt kapetan Vojislav Simonović 064 200 39 22), i to u sledećim količinama:

Gumene čizme:

Gumirane pelerine:

http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2014&mm=05&dd=20&nav_category=12&nav_id=850368

Њих уопште није блaм дa изнесу овaко нешто. Они уствaри рaчунaју нa то дa је нaрод довољно глуп и дa неће видети дaље од оних глупaвих флоскулa, солидaрни смо у невољи итд..

Celo brdo krenulo na Mali Zvornik
Izvor: Tanjug Mali Zvornik -- Stručna ekipa CIP-a iz Beograda proceniće danas ima li rešenja za klizište koje je krenulo u Malom Zvorniku kod starog mosta.

1686369074537b18df3e8d4805195569_640x427-1.jpg

Mali Zvornik (Tanjug)​
Predsednik te opštine Dragan Bogićević rekao je Tanjugu da je krenulo čitavo brdo i preti da se "sruči" u korito reke Drine.
"Procena je da je oko četiri miliona kubika zemlje krenulo prema koritu Drine. Ovo klizište podelilo je grad na dva dela i prekinut je saobraćaj u ovom delu magistralnog puta", kaže Bogićević.
On je dodao da je organizovan javni prevoz i to tako što meštani gornjeg dela opštine, iz pravca Velike Reke, autobusima dolaze do hidroelektrane, tu prelaze peške u Republiku Srpsku gde ih čeka autobus koji ih prevozi preko novog mosta u Karakaju i nastavljaju dalje prema Loznici.

Bogićević kaže da se prokopava i alternativni pravac snadbevanja i da je reč o starom putu koji je ranije postojao i koji ide od mesta Naselje preko Bučevačkog potoka i izlazi u centar Malog Zvornika. "To će biti samo alternativni put dostave hrane i goriva", rekao je predsednik opštine Mali Zvornik.

On kaže da grad strahuje od najgoreg scenarija, da se brdo obruši u korito Drine, sruši stari most, pregradi reku i tada bi poplavama bili ugroženi i Zvornik i Mali Zvornik.

Pojedini zaseoci u ovoj opštini danima su odsečeni, jer su bujice odnele mostove i puteve, a više od 60 kuća su uništila klizišta. Stanovništvo zaseoka Podgaj vojska će danas helikopterom snadbevati hranom i gorivom.

Malom Zvorniku trenutno je neophodnja nafta, benzin, voda, teška mehanizacija, guseničari, kamioni. "Donacija u nafti je stigla, ali to nije dovoljno. Mi dnevno trošimo oko tri tone nafte", zaključio je Bogićević.

Ево сада градоначелник на ТВХЕпи прича да нико није хтео да им помогне..... ужас........

Preterivanje , slikali su iz ugla da to izgleda katastrofično ali evo kako izgleda to kližište ;

mali-zvornik--1.jpg

BoBNSBECUAME65f-1.jpg:large

Nema govora da se radi o celom brdu, inače koliko sam razumeo u ovim stenama koje se vide nalazi se kraljevo sklonište (koje je sagrađeno od pre ww2 ) i gde je sniman film o Draži.

Јa мaзнуо једaн комплет униформе кaд сaм се скидaо из војске, жaо ми што нисaм и беретку. A сaд видим имaју сaсвим другaчје шaре, немaчке, тaкве сaм први видео нa терористимa UÇK. Немa шaнсе дa јa обучем тaкву униформу...

- - - - - - - - - -

Њих уопште није блaм дa изнесу овaко нешто. Они уствaри рaчунaју нa то дa је нaрод довољно глуп и дa неће видети дaље од оних глупaвих флоскулa, солидaрни смо у невољи итд..

Ja sam uzeo samo beretku kao suvenir, ništa mi drugo nije trebalo.

Gumene čizme:

Gumirane pelerine:

ако ово није брука онда ја не знам шта је--страшно:eek:

Back