Поплава у стану ?

• Začetnik teme Začetnik teme KraNp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ма јашта него треба. Ал' кад живим са говвнима у згради а не са људским бићима. Или те мрзи без разлога и тера ти инат, или га занима само његов стан и дупе а ти можеш да плуташ у говвнима !
nek ti uteha bude da je to skoro svuda tako...retko gde da su komsije slozne kad se tice tako tih stvari...
u drugom stanu eto nisam imala srece, komsija iznad je ogavan i boli ga uvo za to neko curkanje, vazno mu da uzima kiriju od stanara i briga ga da sredi...
a ovaj prvi stan,zgrada jeste stara, ali nema nedokazanih ili inadzija...svako gleda svoja posla, ali korektno se ponasaju ako ima neko problem/kvar...bilo je i renoviranja, i lupanja, ali uglavnom se postuje vreme....nadam se da ce tako uvek biti...
ali to je zaista retko...zato cu ja, ako nekada budem prodavala stan, da stavim duplu cenu, jer i komsiluk ima cenu.:lol:

nek ti uteha bude da je to skoro svuda tako...retko gde da su komsije slozne kad se tice tako tih stvari...
u drugom stanu eto nisam imala srece, komsija iznad je ogavan i boli ga uvo za to neko curkanje, vazno mu da uzima kiriju od stanara i briga ga da sredi...
jel si mu rekla da ces ga prijaviti da rentira stan ako to ne sredi?

drzava reaguje na to jer je u pitanju utaja poreza.. inspekcija ce se odmah nacrtati.

Moras da obezbedis odzacara i da ga placas mesecno, tj svi stanari kroz infostan. Znaci, saglasnost stanara i upravnika. I da dodju da ciste prvo. Ne mozes tek tako da lozis kako ti hoces.

A za dozvole to je jedno vreme bilo da treba dozvola za sve i svasta i za prozore i vrata i sta god da pipnes.
Sad su oladili sa tim.

Evo nadjoh na netu

KOJI RADOVI MOGU DA SE IZVODE SAMO SA DOZVOLOM
pregrađivanje stana
rušenje pregradnih zidova
skidanje radijatora
radovi na vodovodnim vertikalama
zamena ili popravka krova

Ovo bi bila vodovodna horizontala. :D

Na primer ono sto smo ja i komsinica radili, menjali smo horizontalne cevi koje skupljaju vodu do glavne cevi, ali nismo dirali glavnu cevku za odvod kanalizacije koja ide kroz ceo soliter. To i ne moze da se menja parcijalno, morala bi cela vertikala da ucestvuje kao kod postavljaca teme. Kome mozda i treba dozvola za te radove. :)

ako oni mogu da koriste dimnjak kako oni hoce, mogu i ja da lozim...u tome je caka. po cemu je njihovo pravo vece od moga, a nije bilo nikakve dozvole.
evo ovo, a s obzirom da je to bilo jos ranija kada su trebale dozvole za sve i svasta, onda su i druge stavke mogle da udju u pricu.

ja sma otisla iz tog stana, ali poenta je jasna, bez pretnje ne mozes nista da uradis.

Живим у згради од девет спратова ( Са приземљем и сутереном ). Већ седми пут ми се дешава да ми избија вода на судопери и долази до изливања по стану на сваких два до три месеца. Обично дођу из службе и то сајлама пробију и оду. Рекли су ми да је могуће да је услед слегања зграде дошло до кривљења цеви где се брже гомила талог и ствара чеп него на осталим спратовима и да је то вероватно на мом спрату. Обзиром да сваки пут доживљавам стрес и плаћам прање тепиха трпим штету. Рекли су ми да би требало целу моју вертикалу од девет спратова, ту где је судопера, штемати зид и ставити уместо оловне, пластичну цев већег пречника. Али пошто се то јавља само код мене ( Код других се јавило једном или два пута а мени седам пута ) како бих ја правним путем могао да приволим власнике станова моје вертикале да промене цев у зиду о свом трошку јер другачије поплаве не могу да се избегну. Узгред да напоменем да солитер као правно лице нема та средства на рачуну а управник зграде је фалсификовао свој избор због чега га је Суд казнио новчаним износом али се он и даље води као Управник јер је платио казну. Ја сам тим човеком не комуницирам и самим тим не могу да постигнем никакав договор.
na koliko metara se nalazi zacepljenje od tacke dzaranja?
mozda moze da se uradi i bez svega toga sto si naveo

za sve ima resenja, samo trebaju inovativni majstori :cool:

Poslednja izmena:
ako oni mogu da koriste dimnjak kako oni hoce, mogu i ja da lozim...u tome je caka. po cemu je njihovo pravo vece od moga, a nije bilo nikakve dozvole.
evo ovo, a s obzirom da je to bilo jos ranija kada su trebale dozvole za sve i svasta, onda su i druge stavke mogle da udju u pricu.

ja sma otisla iz tog stana, ali poenta je jasna, bez pretnje ne mozes nista da uradis.

Caka je sto se niko jos nije udavio u stanu. A od lozenja lete cigani u nebo. Moras da ispostujes protivpozarne i druge propise da ne bi zapalila zgradu ili ugusila ljude i zavrsila u zatvoru.

Nije to teranje inata, nego su stvarno takvi propisi. Ako imas dimnjak, a ne lozis nikom nista. Ako hoces da lozis, onda saglasnost stanara, pa zahtev za dimnicara infostanu, pa izadje komisija na teren da vidi da li moze da se bezbedno pridje i radi, pa ugovor, pa placanje mesecno, pa ciscenje, pa kad kazu da sad mozes da lozis onda lozis. Plus ako je naftarica ili loz ulje onda imas jos neke zakone o drzanju nafte i loz ulja u stanu koje moras da ispostujes da ne odlete svi u vazduh.

Caka je sto se niko jos nije udavio u stanu. A od lozenja lete cigani u nebo. Moras da ispostujes protivpozarne i druge propise da ne bi zapalila zgradu ili ugusila ljude i zavrsila u zatvoru.

Nije to teranje inata, nego su stvarno takvi propisi. Ako imas dimnjak, a ne lozis nikom nista. Ako hoces da lozis, onda saglasnost stanara, pa zahtev za dimnicara infostanu, pa izadje komisija na teren da vidi da li moze da se bezbedno pridje i radi, pa ugovor, pa placanje mesecno, pa ciscenje, pa kad kazu da sad mozes da lozis onda lozis. Plus ako je naftarica ili loz ulje onda imas jos neke zakone o drzanju nafte i loz ulja u stanu koje moras da ispostujes da ne odlete svi u vazduh.

caka je sto curenje iz stana iznad predstavlja unistavanje imovine i stvara se vlaga koja moze izazvati varnicenje instalacija....

:cao:

Poslednja izmena od moderatora:
Јутрос био мајстор. Каже, цев која води од уласка у зид сифона до главне вертикале је дужине пола метра и оловна је. Пошто је оловна а олово је мек материјал, деценијама се са слегањем зграде и талогом од хране стањила са 37 мм на спљоштен изглед. Није више округла. Идуће недеље ће доћи да штема зид, вади оловну цев и стави пластичну са пречником 50 мм. Плус ће уградити неповратни вентил као додатну врсту гаранције.

Јутрос био мајстор. Каже, цев која води од уласка у зид сифона до главне вертикале је дужине пола метра и оловна је. Пошто је оловна а олово је мек материјал, деценијама се са слегањем зграде и талогом од хране стањила са 37 мм на спљоштен изглед. Није више округла. Идуће недеље ће доћи да штема зид, вади оловну цев и стави пластичну са пречником 50 мм. Плус ће уградити неповратни вентил као додатну врсту гаранције.

eto vidis? jednostavno bez velike stete a i ne moze previse da kosta

pitaj ga dal dzonson gumu stavlja na vaser diht ili silikon. ne bilo ti tesko ;)

i proveri ga da mu slucajno nije pukla keramicka/tucana glava kada bude ubadao pedesetku.
jel ako bude plavilo stan onom ispod tebe, tek tada te cekaju muke.

a uvek mozes i da slikas i da nam okacis ovde pa da damo dijagnozu :cool:

taj nepovratni je ugradila komsika iz prizemlja u toj zgradi gde sam zivela. i lepo kad krene haos ona zavrne ventil (ne znam dal postoji automatska mogucnost) i voda se izlivala onima iznad nje.

pitaj ga dal dzonson gumu stavlja na vaser diht ili silikon. ne bilo ti tesko ;)

i proveri ga da mu slucajno nije pukla keramicka/tucana glava kada bude ubadao pedesetku.

kakve to veze ima, ako mislis na plavljenje sudopere onom ispod. nek resava sam svoje probleme, posto ne zeli niko da ucestvuje, neka rade pojedinacno....kako se kome izlije.

kakve to veze ima, ako mislis na plavljenje sudopere onom ispod. nek resava sam svoje probleme, posto ne zeli niko da ucestvuje, neka rade pojedinacno....kako se kome izlije.
jeste, izlije se meni na trecem spratu pa nadje rupu i procuri onom na drugom, a ispod gipsani i plafon , itd,itd

msm, koliki debil treba da budes pa da se inatis sa nekim cija kanalizacija moze na glavu da ti curi
sindrom glupih bejogradzana

jeste, izlije se meni na trecem spratu pa nadje rupu i procuri onom na drugom, a ispod gipsani i plafon , itd,itd

msm, koliki debil treba da budes pa da se inatis sa nekim cija kanalizacija moze na glavu da ti curi
sindrom glupih bejogradzana

viidm pun si komplexa teske seljacine.

ja lepo pitam kakve veze ima, ako se izliva sudopera onom ispod, jer u tom slucaju procurece ne kranpu, nego komsiji koji je dva sprata nize, pa nek se oni izmedju sebe raspravljaju, ako vec niko nije hteo da ucestvuje da se problem resi svima.

Нешто размишљам......да је та интерна цев у мојој вертикали пропала и зачепљена.......не би шибао притисак воде са осталих спратова кроз њу и мени изливао преко судопере. Опет ће бити да је квар у главној вертикали. У сваком случају, још једна поплава и тужим ЈКП "СТАН" Ужице јер није поправио инсталације.

viidm pun si komplexa teske seljacine.

ja lepo pitam kakve veze ima, ako se izliva sudopera onom ispod, jer u tom slucaju procurece ne kranpu, nego komsiji koji je dva sprata nize, pa nek se oni izmedju sebe raspravljaju, ako vec niko nije hteo da ucestvuje da se problem resi svima.
i kada procuri kramp ce biti kriv.
i nisam ja iskomplexiran nego se razumem u materiju

ali kao sto mi majstori znamo, svaka zgrada ima barem jednog pacijenta.
a sa ovim tvojim stavom, msm da spadas u kategoriju

i kada procuri kramp ce biti kriv.
i nisam ja iskomplexiran nego se razumem u materiju

ali kao sto mi majstori znamo, svaka zgrada ima barem jednog pacijenta.
a sa ovim tvojim stavom, msm da spadas u kategoriju

neka sam ja pacijent i vrv i jesam, jer ako bi od mene procurelo komsijama ja bih odmah sanirala kvar ne bih se pravila blesava i rekla da me boli uvce. ali isto tako ocekujem i od drugih da ako nekome procuri u moj stan da isto tako reaguju i ne zanima me ako nemaju novca i slicne izgovore, jer meni je moja imovina bitnije od njihovog stanja.

sta treba krampu da stalno plavi stan, zato sto se svi prave blesavi i sve ih boli uvo, ako je vec takav stav sta ga zabole, neka se izliva sudopera komsiji sipod, a ne njemu.

neka sam ja pacijent i vrv i jesam, jer ako bi od mene procurelo komsijama ja bih odmah sanirala kvar ne bih se pravila blesava i rekla da me boli uvce. ali isto tako ocekujem i od drugih da ako nekome procuri u moj stan da isto tako reaguju i ne zanima me ako nemaju novca i slicne izgovore, jer meni je moja imovina bitnije od njihovog stanja.

sta treba krampu da stalno plavi stan, zato sto se svi prave blesavi i sve ih boli uvo, ako je vec takav stav sta ga zabole, neka se izliva sudopera komsiji sipod, a ne njemu.
Погрешила си. Ако ставим неповратни вентил, избиће поплава горе оном изнад мене и постоји могућност да се његова поплава појави код мене на плафону. Тако ми каже мајстор. Додуше.....јесте мањи шок.....али је исто штета која захтева кречење.

Погрешила си. Ако ставим неповратни вентил, избиће поплава горе оном изнад мене и постоји могућност да се његова поплава појави код мене на плафону. Тако ми каже мајстор. Додуше.....јесте мањи шок.....али је исто штета која захтева кречење.

onda ne znam sta da ti kazem, probaj sa sirom cevkom. svakako ti je bolje da stavis plasticnu cevku, nego da ti ostane stara olovna. one boodale iznad mene kada su zamenili zapusenu cev, tu metalnu, vise niikad nije poplavilo. njihova cevka je bila zapekla koliko je bila zapusena, pa ni elektricnom sajlom nije moglo da se prodje plus je stara bila. moja komsika iz te iste zgrade, iz visokog prizemlja je stavila taj ventil i voda se vracala ovima sa 1 sprata, kod nije nije plavilo od njih, jedino sto su oni imali problem, pa su i oni posle sredjivali oko kuhinje. njoj je valjda dopeezdelo da joj se izliva voda po kuhinji, a ona je bas extra sredila stan.
u sustini svako je tokom vremena morao da sredi kuhinjske cevi da bi voda normalno oticala. u stanu koji smo mi kupili, ljudi su prilikom pomeranja kuhinje odmah stavili nove cevi, pa nije bilo problema.
zahebi te stare gradnje, mozes da sredis stan i cevke i struju, ali to ne znaci da ce oni pored i iznad i ispod tebe to isto da urade.

mogu reci da sam bio u stotinama stanova poslovno i ugl je ljudski faktor problam. mnogo manje nego konkretni kvar.
reeeetko u kojoj zgradi su slozni i normalni ljudi :aha:

zacudio bi se sa cime se sve sretne covek
jedno je kada procitas neciju muku na internetu, druga je kada treba je resiti ;)

pa nista neka ti unistava imovinu.
Mislis da sam ja imala posla sa finim covekom kad smo im zapretili?
obilazimo stan cesto, pratimo situaciju, za sada nema curkanja...radio je on nesto ali ne ozbiljno, mislim da je samo krpio...pa mislim da ce opet biti kvasenja...
ne mogu, mrzi me da nekom pretim, prijavljujem........
a znam da je to najefikasnije.....imam i poznanika, 'ludak' koji mi je rekao ako imam bilo kakav problem sa nekim-odmah da ga pozovem, taj je tip ljudi i obozava budale....volim njegovu izreku 'sa budalama nema dijaloga':mafijas:

ali ne mogu, ..mnogo sam umorna od ljudi, pametovanja i proseravanja da izvines, gledam da se sklonim od svega, a naravno, da ne budem u minusu, i sa parama a i zivcima

Poslednja izmena:
kupili smo stan koji ce nam sluziti za izdavanje, ali avaj...evo stoji nam vec 2 meseca prazan, cekamo da se smiluje komsija iznad i opravi nekakvo curenje kod njega, a koje nama kvasi jedan cosak zida...nije puno, ali ybg. okrecismo a ono izvire fleka...
otvoreno nam rekao da on nema para da menja cevi...
cujemo od drugih da na nekoj vertikali svaki sprat za sebe ima u kupatilu ventile, i odatle nekom kapljucka...i kazu - nece da menjaju ventile...
mislim da nema pomoci i nemam kome da se obratim...planiramo da prodamo taj sto smo kupili, bas zbog toga sto mislimo da je komsiluk los (a mi dobri :lol:)
Tako je komsija iznad izbegavao mesecima da sredi curenje dok mu nisam rekao da cu ga baciti kroz prozor s cetvrtog sprata

Back