Поплава у стану ?

• Začetnik teme Začetnik teme KraNp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Док ти се не деси један такав проблем не можеш да схватиш међу каквим људима живиш. Онда се покаже ко је џукела, ко фуњара а ко човек. Онај са сутерена ми јеббе мајку ако у мом стану буде поплава па ја зовнем хитну службу која мора да отвара и станове испод јер овај ради на терену у Словенији и никад није у стану а ако мени чисте њему доле може да избије и направи хаос. Ја му ово објашњавам а као да говорим тоцилу ! Мрзи самог себе а камоли комшије. Воли свађу и инат више него леба !

pazi, na zalost u ovoj zemlji u obzir moras uzeti da neki nemaju ni pare da plate popravku jer ti radovi umeju da budu skupi..
zato moras sa njima da razgovaras i nadjes najbolje resenje..

ja recimo nisam trazio od komsinice iznad da mi plati krecenje plafona koje sam imao (a imao sam osnove za to)..zadovoljan sam bio sto je odmah zvala majstore i popravila kvar koji je imala.

kao i kad sam par godina ranije ja imao havariju u kupatilu i poplavio sam komsiji ispod kupatilo, ni on nije trazio da mu nadoknadim, samo je bio srecan sto sam jos istog dana otklonio kvar.

Dakle da menjaju cevi a ne da pročiste. Nije mi poznato da mora upravnik da ih angažuje. Ja sam upravnik u mojoj zgradi i ne jebbem ništa da se cimam osim za stvari gde moram. Komšijama sam rekao da za svaki problem koji imaju sami zovu GS. Funkcionišemo kao satić.

Nisi u pravu Moco, vi verovatno do sada niste imali neke veće probleme u zgradi gde je neophodno investiciono održavanje.
Za tekuće može da pozove svako, ali za investiciono mora upravnik da podnese zahtev sa sve pečatom stambene jedinice.

Шта ми вреди то чак и да ураде ако станари вертикале не дају да се копа зид у њиховом стану и мењају цеви.

nama je u prethodnom stanu curelo od komsije iznad, jer su zapusili cev u odvodu sudopere. isto stare metalne cebvi. i lik nije hteo da renovira. mi zapretili tuzbom, zvali infostan, on poceo da se vadi na decu kao ima decu (a to posebno mrzim) i rekosmo mi dizemo tuzbu za unistavanje imovine. na kraju su mu isekli te cevi i morao je da stavi plasticne.

tu je dodatna pogodnost bila sto su svi bespravno prebacili kuhinje u veliku ostavu, a od kuinje je pravljena soba ()stari stanovi sa velikom kuhinjom i trpezarijom), pa se cela vertikala istraumirala da ce biti problema oko toga.

120738207_4798815786795541_7751757851368362244_n.jpg

uzas

a siguran si da nije do tebe?
ono soc od kafe i slicno..kako ti ide odvod?
direktno u vertikalu ili preko kolena?
i meni se to desavalo ranije dok nisam:
  • poceo vise da koristim masinu za sudove
  • poceo da vodim racuna sta bacam u sudoperu
  • dobro procistio cevi u stanu
otkad koristim masinu nijednom nisam imao zacepljenje..

uzas

a siguran si da nije do tebe?
ono soc od kafe i slicno..kako ti ide odvod?
direktno u vertikalu ili preko kolena?
i meni se to desavalo ranije dok nisam:
  • poceo vise da koristim masinu za sudove
  • poceo da vodim racuna sta bacam u sudoperu
  • dobro procistio cevi u stanu
otkad koristim masinu nijednom nisam imao zacepljenje..
Кева све што има од стрвоља, мислим на храну и на талог од кафе баца у вц шољу кад пере судове. Упрво из овог разлога са слике.

Зар ниси затворио воду на вертикали?
Пази апсурда. Главни вентил за целу вертикалу се налази у СТАНУ оног у сутерену који је тешки наџак и неће да чује кад му затражиш да уђеш у стан да затвориш вертикалу. Каже да ће пријавити полицији провалу. А неки глупаци су тај вентил ту направили јер је првобитно његов стан предвиђен за заједничку просторију па је накнадно фабрика која је делила станове то преуредила у стан. Сад ја морам да трчим у шахт иза солитера да затварам све три вертикале. А друго....морао сам да идем од осмог до првог спрата и да звоним на врата и говорим да не пуштају воду на судоперу док се квар не санира.

Затварај слободно све. Ако станарима који нису на тој вертикали смета, нек ти дају сагласност и новац да се вентил измести. Мајстори оштемују зид на одговарајућем месту, преску цев и поставе нови вентил, а тај у његовом стану може да остане стално отворен или нек га зазида...

Poslednja izmena:
ne rece na kom si spratu. u toj zgradi s adebilima kojima je procurelo iz cevi meni us tan zivela komsika u visokom prizemlju, ispod nje je bio podrum tjah pravo prizemlje, ali samo sa 1 stanom. e toj iz vp se to desavalo da joj sudopera vraca vodu, pa joj je majstor namestio neku klapnu da se kod nje zatvori, a da se voda vraca onima na 1 spratu.

nama je u prethodnom stanu curelo od komsije iznad, jer su zapusili cev u odvodu sudopere. isto stare metalne cebvi. i lik nije hteo da renovira. mi zapretili tuzbom, zvali infostan, on poceo da se vadi na decu kao ima decu (a to posebno mrzim) i rekosmo mi dizemo tuzbu za unistavanje imovine. na kraju su mu isekli te cevi i morao je da stavi plasticne.

tu je dodatna pogodnost bila sto su svi bespravno prebacili kuhinje u veliku ostavu, a od kuinje je pravljena soba ()stari stanovi sa velikom kuhinjom i trpezarijom), pa se cela vertikala istraumirala da ce biti problema oko toga.

Kakvih problema. Kod mene je prebacena kuhinja i odvod ide u kupatilo u najvecu cevcugu koja postoji u stanu.
A zapusava se ovima koji su ostavili kuhinje tamo gde su bile jer je tamo manja cevka.
I kad se zapusila dosli su kod mene sa upravnikom, gde je kuhinja, nije tamo ok. I nista nisam platio, platili su ovi ostali sto su im tamo kuhinje i koji su i zapusili cevku.

Kakvih problema. Kod mene je prebacena kuhinja i odvod ide u kupatilo u najvecu cevcugu koja postoji u stanu.
A zapusava se ovima koji su ostavili kuhinje tamo gde su bile jer je tamo manja cevka.
I kad se zapusila dosli su kod mene sa upravnikom, gde je kuhinja, nije tamo ok. I nista nisam platio, platili su ovi ostali sto su im tamo kuhinje i koji su i zapusili cevku.

pa recimo bez gradjevinske dozvole su prebacene kuhinje, i odvodj je sproveden kroz dimnjak. cela vertikala je imala prebaceno tako, a mnogi su koristili postojece cevi, kao npr. taj lik iznad, nije prilikom prebacivanja hteo da kupi nove cevi, vec je koristio stare metalne.

Купио сам неповратни вентил. Ујутро треба да ми дође мајстор али ми каже да сам џабе куповао тај вентил. Нешто рече зашто али га нисам разумео.

pa recimo bez gradjevinske dozvole su prebacene kuhinje, i odvodj je sproveden kroz dimnjak. cela vertikala je imala prebaceno tako, a mnogi su koristili postojece cevi, kao npr. taj lik iznad, nije prilikom prebacivanja hteo da kupi nove cevi, vec je koristio stare metalne.

To je pitanje da li ti treba dozvola za sitne radove.

A dimnjak je opasan samo ako neko stavi aspirator, na primer, a onda neko krene da lozi. Onda dodje do pozara. To se desilo kod moje koleginice, mislim da su uhapsili na kraju tog lika sto je lozio. Cela zgrada se greje na struju, lik doneo smederevac u 21 veku i nalozio.

To je pitanje da li ti treba dozvola za sitne radove.

A dimnjak je opasan samo ako neko stavi aspirator, na primer, a onda neko krene da lozi. Onda dodje do pozara. To se desilo kod moje koleginice, mislim da su uhapsili na kraju tog lika sto je lozio. Cela zgrada se greje na struju, lik doneo smederevac u 21 veku i nalozio.

pa vidi, pomeranje cele kuhinje i izmestanje cevi nisu sitni radovi, a ti misli sta hoces.

neki su stavili odmah plasticne cevi, a taj lik je bukvalno izvadio sve cevi iz zida i prebacio ih na drugo mesto, plus odvod. dimnjak, bez obzira sto mozda danas nema funkciju nije mesto za odvodnu cev.

ja da sma terala mak na konac mogla sma da stavim smederevca i da zalozim kroz taj dimnjak, a sta bi bilo to me zabole, jer dimnjak sluzi tome, a ne sprovodjenju odvodnih kanalizacionih cevi i niko mi nista ne bi mogao.

Moras da obezbedis odzacara i da ga placas mesecno, tj svi stanari kroz infostan. Znaci, saglasnost stanara i upravnika. I da dodju da ciste prvo. Ne mozes tek tako da lozis kako ti hoces.

A za dozvole to je jedno vreme bilo da treba dozvola za sve i svasta i za prozore i vrata i sta god da pipnes.
Sad su oladili sa tim.

Evo nadjoh na netu

KOJI RADOVI MOGU DA SE IZVODE SAMO SA DOZVOLOM
pregrađivanje stana
rušenje pregradnih zidova
skidanje radijatora
radovi na vodovodnim vertikalama
zamena ili popravka krova

Ovo bi bila vodovodna horizontala. :D

Na primer ono sto smo ja i komsinica radili, menjali smo horizontalne cevi koje skupljaju vodu do glavne cevi, ali nismo dirali glavnu cevku za odvod kanalizacije koja ide kroz ceo soliter. To i ne moze da se menja parcijalno, morala bi cela vertikala da ucestvuje kao kod postavljaca teme. Kome mozda i treba dozvola za te radove. :)

ja sam menjala prozore, obijala spoljni zid zgrade u visini i sirini mog stana i radila deo fasade (dvorisni deo zgrade)
pre radova obratih se upravniku da li trebam da vadim neke dozvole od opstine, rekao mi `ma jok bre, samo napred`...:lol:

Ма јашта него треба. Ал' кад живим са говвнима у згради а не са људским бићима. Или те мрзи без разлога и тера ти инат, или га занима само његов стан и дупе а ти можеш да плуташ у говвнима !

Back