Поплава у стану ?

• Začetnik teme Začetnik teme KraNp
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Живим у згради од девет спратова ( Са приземљем и сутереном ). Већ седми пут ми се дешава да ми избија вода на судопери и долази до изливања по стану на сваких два до три месеца. Обично дођу из службе и то сајлама пробију и оду. Рекли су ми да је могуће да је услед слегања зграде дошло до кривљења цеви где се брже гомила талог и ствара чеп него на осталим спратовима и да је то вероватно на мом спрату. Обзиром да сваки пут доживљавам стрес и плаћам прање тепиха трпим штету. Рекли су ми да би требало целу моју вертикалу од девет спратова, ту где је судопера, штемати зид и ставити уместо оловне, пластичну цев већег пречника. Али пошто се то јавља само код мене ( Код других се јавило једном или два пута а мени седам пута ) како бих ја правним путем могао да приволим власнике станова моје вертикале да промене цев у зиду о свом трошку јер другачије поплаве не могу да се избегну. Узгред да напоменем да солитер као правно лице нема та средства на рачуну а управник зграде је фалсификовао свој избор због чега га је Суд казнио новчаним износом али се он и даље води као Управник јер је платио казну. Ја сам тим човеком не комуницирам и самим тим не могу да постигнем никакав договор.
Jedino resenje je da ostalima napravis isti problem,narokaj vode i zacepi da ti ne preliva

obilazimo stan cesto, pratimo situaciju, za sada nema curkanja...radio je on nesto ali ne ozbiljno, mislim da je samo krpio...pa mislim da ce opet biti kvasenja...
ne mogu, mrzi me da nekom pretim, prijavljujem........
a znam da je to najefikasnije.....imam i poznanika, 'ludak' koji mi je rekao ako imam bilo kakav problem sa nekim-odmah da ga pozovem, taj je tip ljudi i obozava budale....volim njegovu izreku 'sa budalama nema dijaloga':mafijas:

ali ne mogu, ..mnogo sam umorna od ljudi, pametovanja i proseravanja da izvines, gledam da se sklonim od svega, a naravno, da ne budem u minusu, i sa parama a i zivcima

voda nije naivna, gora je od struje. za struju ce iskociti prekidac, pogotovo automatski, ali voda.....ona kad se uvuce prvo vlaga, drugo moze da dodje do struje i krene varnicenje. sto rece decko koji mi je pregledao kotao z agrejanje- vise s eplasim vode, nego struje.

ti kako hoces.

Pa kotao je bomba. To je drugo pitanje.

To varnicenje nije moguce ako su instalacije ok. Meni je bukvalno u zgradi procurio ekspanzini sud za grejanje u sred zime i curila mi je vruca voda preko automatskih osiguraca za struju i nista se nije desilo. I to nije litar vode procurio nego ko zna koliko tona. Bila poplava na 4 sprata, otpadali delovi plafona. Ali struja nista, radila je sve vreme.

E to je poplava, a ne ovo curka mi od komsije iz kupatila.

i bojler je bomba, pa ga svi imaju.

naravno kad je tudje sta ima veze sto curka iz komsijinog stana, kad je tvoje o tome mora da se brine. sta ako instalacije nisu ok, pogotovo ako su starije zgrade?
na kraju krajeva smrad vlage kad se uvuce, tesko moze da se izbaci.

zato bi nekome bio ostecen stan, zbog curkanja iz stana iznad? stan na koji vlasnik palca porez, a ne moze da ga koristi kako zeli?

Poslednja izmena od moderatora:
I kod mene je stara zgrada. Kakve to ima veze.

Ovo je direktno kod mene bila poplava, mozes da zamislis kako je cela zgrada bila srecna sto mora da se ugasi grejanje u sred zime. Nije to bio problem sa jednim stanom nego sa celom zgradom. Pa opet nisam kukao na forumu nego resavao.

Pa opet nisam kukao na forumu nego resavao.
a ko kuka po forumu a ne resava svoj problem?
postavljac teme je ocajan i izneo svoj problem, i usput pokusava da ga resi.

Ja sam se nadovezala i ispricala nas problem cisto da mu bude lakse ako vidi da jos neko ima problem....ali nisam kukala niti sam ocajna, cak sta vise - ravnodusna sam, jer, sem da ja platim popravku kod njih iznad, ne vidim da moze drugacije.

Sreca, imamo gde da stanujemo, taj smo hteli da izdajemo, ali smo se odlucili da ga prodamo.
Evo @georgejune ako hoce da kupi, on ce odmah resiti problem konstantnog kapljuckanja tako sto ce ove sa II sprata poizbacivati sa prozora:lol:

Ja sam se nadovezala i ispricala nas problem cisto da mu bude lakse ako vidi da jos neko ima problem....ali nisam kukala niti sam ocajna, cak sta vise - ravnodusna sam, jer, sem da ja platim popravku kod njih iznad, ne vidim da moze drugacije.

Sreca, imamo gde da stanujemo, taj smo hteli da izdajemo, ali smo se odlucili da ga prodamo.
Evo @georgejune ako hoce da kupi, on ce odmah resiti problem konstantnog kapljuckanja tako sto ce ove sa II sprata poizbacivati sa prozora:lol:

I?

Ja sam komentarisao spekulacije o vodi i struji. I izneo problem koji sam imao koji je bio veci od svih vasih problema zajedno. Pri tom se jos i zezam.

Cetvrti pardon:hvala:

I kod mene je stara zgrada. Kakve to ima veze.

Ovo je direktno kod mene bila poplava, mozes da zamislis kako je cela zgrada bila srecna sto mora da se ugasi grejanje u sred zime. Nije to bio problem sa jednim stanom nego sa celom zgradom. Pa opet nisam kukao na forumu nego resavao.

sta da ti kazem kad kroz tvoje postove provejava izvesno zadovoljstvo sto drugi ima problem i jos ubedjujes da to nije nista, malo kaplje sta je to nista sto se tebe tice. pri tom stan u kome curi voda od komsije ne moze ni da se izda, ni da se proda.

drugo, poznato je da voda i struja mogu da naprave peezdariju, ali ti si uporan da to nije moguce, jer se eto tebi nije desilo.

trece, vlaga koja se stvara i smrdi to je valjda nista po tebi.

meni pises kako je lik kome je curelo i koji nije hteo da sredi cevke u stvari dobar, a ja sam zla, jer sam trazila da popravi svoje cevi da ne bi unistavao moju imovinu. to je bas nisko. :lol:

Back