Ponovo oštre reči predsednika Poljske na račun Moskve

са случајевима тих украјинских и пољских несугласица са русијом, српски став према томе компликује чињеница да се ради о нама (буквално) братским и пријатељским словенским земљама, и ту се не треба мешати, осим допринoсом помирењу завађене браће

нарочито са украјином, због етничке блискости наших народа и њеног непоколебљивог непризнавања оног побачаја од шиптарске републике

🇷🇸 🇷🇺 🇺🇦 🇵🇱

gledaj NATO pakt je pobedio u hladnom ratu i ne znam zasto bi se raspao. Da li treba Delta da se samoukine zato sto je Rodic pukao ?

NATO pakt je bezbednosni sistem koji garantuje demokratiju i vladavinu prava mir i razvoj. Sve ono sto Rusija i Belorusija nemaju i ne samo da nemaju nego aktivno rade protiv toga.

Znaci, itekako je pametno bilo sto je NATO sacuvan.

nije samo Jelena Milic, vase UDBKGB NATO strasilo, za NATO. Ima dosta Srba koji tako misle, nedavno je i Rada Trajkovic to rekla npr...
Е, ако је Рада Трајковић рекла, то је већ за респект. Требао си то одмах да наведеш, да ме не доводиш у непријатну ситуацију.

gledaj NATO pakt je pobedio u hladnom ratu i ne znam zasto bi se raspao. Da li treba Delta da se samoukine zato sto je Rodic pukao ?

NATO pakt je bezbednosni sistem koji garantuje demokratiju i vladavinu prava mir i razvoj. Sve ono sto Rusija i Belorusija nemaju i ne samo da nemaju nego aktivno rade protiv toga.

Znaci, itekako je pametno bilo sto je NATO sacuvan.
Не знам где си ти био 99 али ја сам као и сви нормални осетили ту демократију и развој канцерогених обољења од последица бацања демократије из авиона.
Отиђи до Батајнице и реци родитељима мале Милице да им је дете страдало за твоје добро и добро таквих као ти. Туђи животи нису важни ако је вашој гузици удобно!

Е, ако је Рада Трајковић рекла, то је већ за респект. Требао си то одмах да наведеш, да ме не доводиш у непријатну ситуацију.

U svakom slucaju je za veci respekt od Milicic Putinovskaje koja je rodjena na Kosovu ali kaze da ne bi mogla tamo da zivi. Vise gospodji odgovara da na relaciji BG-Moskva kenjucka nego da se bori na terenu.

Не знам где си ти био 99 али ја сам као и сви нормални осетили ту демократију и развој канцерогених обољења од последица бацања демократије из авиона.
Отиђи до Батајнице и реци родитељима мале Милице да им је дете страдало за твоје добро и добро таквих као ти. Туђи животи нису важни ако је вашој гузици удобно!

bio sam u Srbiji zamisli. Nadao sam se invaziji snaga NATO pakta i oslobodjenju zemlje od KGBDB-a posto se to nije desilo emigrirao sam.

Nisam ja ni vojnik, ni policajac, ali ako bude trebalo, krenuću u roku od pola sata, budi ubeđen u to.

haha manemoj.

Zasto se ne ugledas na vojvodu Vuka. I on je mogao da kaze krenucu ako drzava naredi. Ali on je video da drzava na planira da ide u Makedoniju i Kosovo jer prilike to nisu dozvoljavale, pa je otisao sa svojim cetama i cetovao tamo.

Lako je kenjti na internetu i govoriti u futuru, daj ucini nesto konkretno i sada.

haha manemoj.

Zasto se ne ugledas na vojvodu Vuka. I on je mogao da kaze krenucu ako drzava naredi. Ali on je video da drzava na planira da ide u Makedoniju i Kosovo jer prilike to nisu dozvoljavale, pa je otisao sa svojim cetama i cetovao tamo.
I ja chatujem, šta ti nije jasno?

Lako je kenjti na internetu i govoriti u futuru, daj ucini nesto konkretno i sada.
Pa evo, konkretno razmišljam da te sada stavim na ignore, to bi bio neki početak...

Jel ponekad pomisliš da su ruski agenti u našoj vlasti 90-ih namerno uveli zemlju u sukob sa NATO da bi Srbija zauvek ostala izvan tog saveza, tj da bi uvek bila ruski trn u uku Zapadu?

Mislim da u nasoj vlasti tada nije bilo mnogo ruskih agenata jer da je bilo ne bi Jugoslavija tako potrajala. Sta je mislim da se desilo.

Pa, SSSR je odgovarao raspad Jugoslavije i kriza da bi se Evropa bavila Jugoslavijom a ne SSSR. Jer KGB je i planirao da rasturi SSSR bas da bi lakse mogli da pljackaju Rusiju. Milosevic je pokusavao da uvuce Ruse na srpsku stranu, ali Moskva to nije pristala. Prvo, Moskvi je bas odgovarala kriza u Jugoslaviji gde njih niko ne dira, a oni se pojavljuju kao posrednici, mirotvorci. Drugo, zasto bi se Jeljcin zalagao za Srbe u Krajini ili Bosni a tolike Ruse su ostavili van granica Rusije. Ne zvuci logicno.

E sad, posto je KGB sve popljackao za vreme Jeljcina, doslo je vreme za novu fazu i KGB je doveo Putina da on to sve ozvanici i da glumi spasitelja Rusije (cuj postavio ga izdajnik Jeljcin, a on spasitelj, koma). Putin se u pocetku vladavine dodvoravao zapadu iz vise razloga. Prvo bio je tek dosao na vlast, a drugo Zapad mu je nabacio visoku cenu nafte, idealno. Zato je on obecao Klintonu da ce srediti da se rese Milosevica i poslao je Ivanova sa avionom da odnesu Milosevica za Moskvu.

Putin je isto tako i povukao Ruse sa Kosova, nije njega zanimala nikakva Srbija, stavise ni u ludilu mu nije padalo na pamet da zbog Srbije rizikuje sukob sa Zapadom.

Takodje Putin je podrzao i finansirao i otcepljenje CG jer je to odgovaralo Zapadu, a i Rusima koji znaju da imaju puno vernika u CG.

Medjutim, od tog doba proteklo je mnogo vode. Najpre Putin je poceo da brlja sa ustavom i predsednickim mandatima i posto je dosao do neke love poceo je da se ponasa veoma agresivno. Zapad smesta krece u akciju i od tada pocinju problemi za Putina i Rusiju. Naravno da se Rusija sada setila nesrecne Srbije zglavljene na Balkanu i sada cine sve da zadrze svoj uticaj u Srbiji.

Back