Kaтоличка црква се залагала заједно са Немцима и Енглезима да избрише и православље и Русију. И ми, Срби, платили смо велики данак тој и таквој политици!
У 19 веку, Аустрија се својски потрудила да Срби као нација готово нестану са њихових простора. Урадили су то врло једноставно. Све Србе римокатоличке вере, једноставно су превели у Хрвате а подржали су и план Ватикана о покрштавању.
Да то није празна прича, етничка мапа Аустријске империје то потврђује. У
овој карти из 1846, у заглављу, можете видети педантно уписан број становника према националној припадности:
Pogledajte prilog 934629
Интересантно је да су Аустријанци и Словенце и Хрвате сврстали у групу Илиро-Срба?! Али да то занемаримо. Позабавимо се бројкама!
Прво што ми је пало у очи, то је број Срба (како у групи Илиро-Срба тако и у групи Италијани и римокатолички Срби?!) Оно што је важно, ради се о броју Срба ван територије Србије и БиХ!
Друго, што ми је пало у очи, то је број Хрвата, којих је било мање од Словенаца за 300.000?! У односу на Илиро-Србе, мање их је чак три пута!
Зашто ово наводим. Погледајте, Словена укупно на територији Аустријске монархије има 17.033.000 док мађара има 4.810.400 или готово четири пута мање?!
Зашто ово наводим. Па управо је Maђарима дата равноправност 1867, настајањем Аустроу-Угарске монархије. Зашто то право није дато Словенима, било их је четири пута више?
Не, Словени су за њих нижа раса и ишли су на њихово растакање.
На жалост, многи су на то пристали и данас имамо то што имамо. Интересантно, Хрвати од овог пописа беже као ђаво од крста?!