Ponovo kreozan - u Obrenovcu

Ja sam postavila temu, obećane fotografije nisu stigle....
Zaista me čudi da baš niko iz Obrenovca nije odreagovao, moguće je da su ljudi još uvek u šoku ili neguju te pse koji su preživeli ( ako su preživeli). Što se tiče pasa iz Ovče, njih ima ko da preuzmem pretpostavljam da se to već i dogodilo. Smatrala sam moralnom obavezom da postavim temu jer su Nagorka i Joca bili na protestu u Mirjevu i tom prilikom zatražili pomoć i izrazili nadu da će im podrška biti uzvraćena na sličnom protestu u Obrenovcu! Uopšte nisam očekivala da će se nešto konkretno i dogoditi, jer su reakcije uvek iste, svi prete, psuju, a kada dođe do konkretnih akcija, svako nađe prigodno objašnjenje svog izostanka!Dokle god smo mi ovakvi kakvi jesmo dešavaće se ZLO jer se zlotvori ne boje posledica, svesni da ih neće biti!

Evo sada mogu da naprave protest ispred opstine sa odlaskom do stanice policije (imaju i zasto) i da pozovu ljude odavde da dodju na isti i podrze ih. :lol: :lol: :lol:

Da li ovo cita neko od tih ljudi koji su bili na protestu u Mirijevu i time izrazili solidarnost i pruzili podrsku ...?????

Vec danima pratim tvoje postove i svaki drugi je "da li se neko potrudio da..."
Zivo me zanima sto se ti ne potrudis,neki ljudi jednostavno ne mogu,sta da rade sa tim psima,mackama...

Ne napadam te,samo konstatujem. Da neko moze sigurno bi se pobrinuo,ali jednostavno ne mogu se zbrinuti sve lutalice:sad2:

Prenosim sa ŽC šta je napisala gospođa Drobac:
"Pas iz Mirijeva je izasao i nalazi se kod veterinara, problem je kuk od udarca automobila!
Sest pasa iz Obrenovca u Ovci, cekaju E....,ali ne eutanaziju, vec Elenu da dodje po njih i odvede ih u svoj azil!

Poslednja izmena:
Prenosim citat sa ŽC gospođe D.Drobac:

"Sto se tice Obrenovca, problem je u vladajucoj strukturi opstine, posebno sam predsednik, mada verujem da se i drugi ne razlikuju previse, ali, opet ono ALI, i u tome sto nema ko da im se suprodstavi! Postoji registrovano drustvo, ali...ono nema snage, znanja, hrabrosti sta god da "izrenda" doticne strukture. Zaista godinama psi trpe i stradaju, ljudi koji su pored pasa ih iskreno vole, ali to nije dovoljno!Sada dolazimo na ono sto je cesto ovde provejavalo kroz razne teme, a to su drustva! Najmanji je problem registrovati drustvo i iole zainteresovaniji su tome vrlo skloni, ALI - opet ono, cemu i kakav je ucinak ako nije sposobno da se izbori za ciljeve zbog kojih se registrovalo, zar ne? Zato i imamo toliko drustava, ali samo pojedina su sposobna da ruse barijere i grade nova pravila za pse, druga su uglavnom dekor!
Ovo nije anegdota vec suva istina, jednom sam dozivela od osobe iz drugog grada da mi saopsti kako su se konacno registrovali (malo sam pripomogla), a onda me je pitala "sta sada treba da rade?"!

''Kreozan'' opasan po zdravlje
Inžinjer agronomije Vojislav Žarković iz vrtnog centra "Kalija" preporučio je vlasnicima vinograda i voćnjaka da zimsko prskanje obave novim preparatom "crveno ulje", jer su stari proizvodi, kao što su "kreozan", "selinon" i "galpar", povučeni iz upotrebe zbog visoke toksičnosti i zagađivanja životne okoline.
http://www.bizniscg.info/modules.php?name=News&file=article&sid=3731

Poslednja izmena:

Back