Oko 1.000 krava i 300 konja na Suvoj planini ponovo bez vode! APEL ZA POMOĆ!

Ajde da se dogovorimo imam prijave na pojedine komentare

Apelujem na zdrav razum lepo vaspitanje kao i na pristup različitom mišljenju

Takodje vas molim da ne trujete svaku temu politikom

Tek sam došla sa posla i da ne castim ban bonbonama bez ikakve potrebe

Lep pozdrav
Cek , ovo nije politicka tema?
Auuuuu, ako je za prirodu i zivotinje, ja se zaebao bas puno , ucinilo mi se bas kao politicka tema..

Zivotinje izmedju suse i pozara, epska tema....
Ili da li ima razloga za migraciju zivotinja sa suve planine u sela gde su cesci pozari ili da se ostaje na suvoj , bar je bez plamena...

Ekvivalentno kao kod ljudi da li ostati u Srbiji gde su plate kao u Nemackoj , ako citate medije, ali dinamika mnogo veca, ljudi blizi , svaki dan cujete bar 10 psovki na vas racun...

Moram da priznam da je krivica do mene, ali i do svih , jer ja sam uvek bio za samostalno nastupanje, znaci , odgovara ti da imas bus stajaliste sa krovom i klupom , napravis sam , ko ce da saceka vlast...
Ali ljudi su doneli zakone da to negativno utice na pasivnost Srba i remeti antipreduzetnicku klimu koja vlada za sve osim za SNSovce....
I onda je moj poznanik naebao za farbanje i dopunu bus stanicne kucice..
A drugog nisu dirali jer godinama pravi klupicu za svoju stanicu , i redovno mu odnesu i polome, ovi zaduzeni , ali on je uporan a plus nema nikakve oznake na toj stanici osim table, pa nije kaznajvan za rusenje ugleda postojece tj nepostojece stanice..

Tako da sam poceo da izbegavam da budem krivac , pa sam se priklonio svima dasve probleme cekaju da resi iskljucivo Vucic, jer drugi nece, jer im je zabranjeno...i onda tako Vucic napravi veci kontrast izmedju nerada i kao rada...

Ali verujte mi zaebano je kad sam guras , jako mnogo moras da budes dosadan, a cesto opstinarima pukne zivac i onda umesto da te upamte kao opasnog , pocnu da te pamte kao dosadnog..
Iako se ti javljas samo za jako ozbiljne stvari , tipa besni psi na ulicama ili stanice ili kante za smece ili kad mesec dana lije voda iz puknute cevi za kanalizaciju..

https://n1info.rs/vesti/oko-1000-krava-i-300-konja-na-suvoj-planini-ponovo-bez-vode/
Pogledajte prilog 1756688
Kao i prethodnih godina tokom letnjih meseci, na Suvoj planini nema vode, a tu je oko 1.000 krava i 300 konja. Iz Pokreta za decentralizaciju Srbije (PODES) tvrde da je još u subotu poslata poslednja cisterna vode i traže od nadležnih da reaguju i da ne rešavaju problem tek kada stoka ostane žedna.
https://n1info.rs/najnovije/

Oko 1.000 krava i 300 konja na Suvoj planini ponovo bez vode​

Kao i prethodnih godina tokom letnjih meseci, na Suvoj planini nema vode, a tu je oko 1.000 krava i 300 konja. Iz Pokreta za decentralizaciju Srbije (PODES) tvrde da je još u subotu poslata poslednja cisterna vode i traže od nadležnih da reaguju i da ne rešavaju problem tek kada stoka ostane žedna.

Na Suvoj planini, gde mnogi ljudi žive od stočarstva, na visokoj temperaturi i jakom suncu, životinje su i ove godine žedne.

Iz PODES-a kažu da su ti ljudi prepušteni sami sebi, bez vode, pomoći i plana, piše portal Južne vesti.

"Iako nije prvi put da se ovako nešto dešava, čini se da nadležni ponovo kasne ili još gore – ćute. Poslednja cisterna sa vodom stigla je u subotu i od tada nije dopremljena ni kap vode. Ljudi koji žive od stočarstva, koji se svake godine penju na planinu, koji nas hrane – danas su prepušteni sami sebi", navode oni.

Zahtevaju hitnu reakciju i dostavljanje cisterni do pojilišta, pomoć ljudima na terenu, ali i da nadležni ne čekaju da krave ostanu bez vode da bi rešavali problem.

"Ne možemo da se pravimo da je ovo iznenađenje. Suva planina je, kako joj i ime kaže, oduvek bila bez stabilnih izvora. Ali to znamo. Znaju i opštine, znaju i ministarstva, znaju svi oni koji bi trebalo da reaguju na vreme. Baš zato je ova situacija porazna, jer se ponavlja. Jer se zna, a ništa se ne menja", ističu iz PODES-a.

Poručuju da je pravi trenutak da država pokaže "ne rečima, već – vodom" da pomaže selima, kako često predstavnici vlasti govore u javnosti.
ko je uputio apel?
krave ili konji?

Moram da priznam da je krivica do mene, ali i do svih , jer ja sam uvek bio za samostalno nastupanje, znaci , odgovara ti da imas bus stajaliste sa krovom i klupom , napravis sam , ko ce da saceka vlast...
Ali ljudi su doneli zakone da to negativno utice na pasivnost Srba i remeti antipreduzetnicku klimu koja vlada za sve osim za SNSovce....
I onda je moj poznanik naebao za farbanje i dopunu bus stanicne kucice..
A drugog nisu dirali jer godinama pravi klupicu za svoju stanicu , i redovno mu odnesu i polome, ovi zaduzeni , ali on je uporan a plus nema nikakve oznake na toj stanici osim table, pa nije kaznajvan za rusenje ugleda postojece tj nepostojece stanice..

Tako da sam poceo da izbegavam da budem krivac , pa sam se priklonio svima dasve probleme cekaju da resi iskljucivo Vucic, jer drugi nece, jer im je zabranjeno...i onda tako Vucic napravi veci kontrast izmedju nerada i kao rada...

Ali verujte mi zaebano je kad sam guras , jako mnogo moras da budes dosadan, a cesto opstinarima pukne zivac i onda umesto da te upamte kao opasnog , pocnu da te pamte kao dosadnog..
Iako se ti javljas samo za jako ozbiljne stvari , tipa besni psi na ulicama ili stanice ili kante za smece ili kad mesec dana lije voda iz puknute cevi za kanalizaciju..
kupi paket Rosa vode pa pošalji PostExpress-om
mada je Prolim mnogo bolja

од свега правите ујдурму а проблем озбиљан
то је вишедеценијски проблем на планини, воде нема ни по селима заплања лети нарочито де поједина села немају воду данима
али, друга страна медаље је и та што тамошњи сељаци не решавају проблем кад треба да га реше већ кад дође до грла траже помоћ
постоји извор на ракошу(три локве) који је задовољавао потребе напајања стоке до пре 15ак година али због климатских промена смањен је капацитет па је и настао проблем
решење је бушотина, наравно то би морали сточари о свом трошку евентуално уз помоћ локалне самоуправе али проблем је и нејединство сточара
неко има веће крдо неко мање(иначе све те животиње су у приватном власништву) па је оно (иначе наш менталитет)што ја за моји кравчићи да дајем паре исто као онај што има 50 овце дваес краве и пет коња

од свега правите ујдурму а проблем озбиљан
то је вишедеценијски проблем на планини, воде нема ни по селима заплања лети нарочито де поједина села немају воду данима
али, друга страна медаље је и та што тамошњи сељаци не решавају проблем кад треба да га реше већ кад дође до грла траже помоћ
постоји извор на ракошу(три локве) који је задовољавао потребе напајања стоке до пре 15ак година али због климатских промена смањен је капацитет па је и настао проблем
решење је бушотина, наравно то би морали сточари о свом трошку евентуално уз помоћ локалне самоуправе али проблем је и нејединство сточара
неко има веће крдо неко мање(иначе све те животиње су у приватном власништву) па је оно (иначе наш менталитет)што ја за моји кравчићи да дајем паре исто као онај што има 50 овце дваес краве и пет коња
:ok:

Back