Ponovno Radjanje- Reinkarnacija.

U šta bi ste se hteli najradije reinkarnirati (ponovo roditi) u sledećem životu? U -

  • Čoveka

  • Životinju

  • Biljku ili Drveće

  • Nekog Boga ili Andjela

  • Vanzemaljca

  • Energetsko Biće ili Prirodnu Pojavu

  • Kamen ili Kristal

  • Zvezdu ili Planetu

  • Ništa (Želim Nibbanu i Oslobodjenje)

  • Neverujem u Reinkarnaciju


Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
ne znam bas mnogo o reinkarnaciji.....jedino sto mislim(ne mora znaciti da je tacno)je da se reinkarniramo zanavek....umres pa ides u novo telo.....i tako do beskraja.......a mislim da posle svake smrti dodje period kada se dusa moze setiti svih svojih prethodnih zivota.....
 
O ovoj temi sam citao u knjigama naucnim i naucnofantasticnim, potpuno veruj u reinkarnaciju, jer u zavisnosti kako zivimo sada ceka nas kazna ili nagrada.Svi mi koji zivimo na zemlji zasrali smo nesto u predhodnom zivotu i sada placamo svoje grehe.
Najbolji dokaz za postojanje reinkarnacije jeste Lama i budisti.
 
Kao što Stanovnik tijela prolazi kroz djetinjstvo, zrelo doba i starost u ovom tijelu,
tako isto on prelazi u druga tijela. Mudrac se nikada ne vara u tome.

Kao što čovjek ostavlja na stranu iznošena odijela i oblači novo,
tako Stanovnik tijela odbacuje iznošena tijela i oblači se u nova.
----- Iz Bhagavad gite.

Prema Hriscanstvu, stoji teorija > Sto je rodjeno od tela- telo je,
a sto je rodjeno od duha- duh je!

Da, nasi trenutni izbori uticu na buducnost, tako da je to uvek u ravnotezi.
Nase trenutno stanje je rezultat nasih proslih izbora, a izbora koje mozda nismo ni svesni da smo napravili. ;)
 
Almsivi, dobra ti je anketa. Glasao sam za "Ništa (Želim Nibbanu i Oslobodjenje)", jer to realno želim nakon ovolikih reinkarnacija kroz koje sam prošao. Malo sam se umorio. Inače u reinkarnaciju ne verujem. Zapravo, ne verujem ni u šta, jer onaj koji veruje time dokazuje da nije siguran da li to u šta veruje postoji ili ne. Ja jednostavno znam da reinkarnacija postoji i funkcioniše, ali bez zakona karme. Malo teško za razumevanje.

Ko veruje u uskrsnuće neka veruje. Čovek je vernik, ali to ne znači da mora da bude i lakoveran. Ali neka se zapita u šta je verovao pre rođenja.

Recimo da je taj neko živeo u Indiji pre 4000 godina. Slučajno se rodio u toj zemlji, primio hinduizam od roditelja, verovao u indijski panteon od nekoliko hiljada bogova, i smatrao da je u pravu. Zatim se rađa u Tibetu pre 2000 godina, od roditelja prima budizam i obožava samoga sebe tražeći svetlost u sebi i težeći nirvani, i ponovo misli da je u pravu. Zatim se rađa u Francuskoj pre 1000 godina, od roditelja prima rimsko hrišćanstvo, veruje u devicu Mariju, Isusa i uskrsnuće, postaje krstaš i odlazi u Jerusalim da kolje muslimane misleći da čini veliko delo za boga, i u ovom životu smatra da je u pravu. Zatim se rađa u Turskoj pre 500 godina, od roditelja prima islam, veruje u dženet i pakao, i kao turski vojnik kreće u osvajanje Evrope smatrajući da će ga bog primiti u raj ako bude ubio što više nevernika koji ne veruju u Allaha, i opet smatra da je u pravu. Zatim se rađa u Srbiji u XX veku, od roditelja prima srpsko pravoslavlje, poštuje kalendar koji za realnim kalendarom zaostaje 13 dana, veruje u nebesku Srbiju i u bogorodicu trojeručicu i ostale svece sa ikona, odlazi u rat na Kosovo da se bori protiv većeg dela sveta uveren da je ceo svet protiv Srbije, i ponovo smatra da je u pravu.

Taj čovek može se izvući iz neprekidnog kruga rađanja i umiranja jedino ako spozna neke stvari. Za početak, da se odrekne sadašnje religije koju je primio od roditelja i da meditira o nekoliko svojih poslednjih života.

Uskrsnuće ili reinkarnacija. Trećeg nema. Nema ni sredine. Zapravo ima sredine, ali u sredini su oni koji ne veruju ni u šta.

Reinkarnacija.

Uskoro ćemo biti svedoci reinkarnacije u prirodi. Proleće koje je umrlo prošle godine, ponovo će se roditi ove godine. I led koji se otopio pretvorio se u vodu koja se u zimu zaledila.

Reinkarnacija.

O, Adame, bold si ubo, svaka cast.
 
Pozdrav :)
I ja bih najradije da se ne vracam vise jer bi to svakako znacilo da sam negde, opet, grdno pogresila :(

Pa to nije razlog da se ne vracas...pa sta i ako si pogresila, vracas se da bi ispravila gresku/e, ne da bi ih ponovo pravila, vracas se sve dok ne uradis ispravno. Nazalost, ljudi greske prave iznova iznova i iznova. Round and round. Umrli su do sada milion puta. Dnevno umiru po nekoliko puta...a posle se pitaju odakle se javlja deja-vu?
 
Ako neko izvrši samoubistvo trebalo bi da se ne vraća, jer nema svrhe, zato što je svojevoljno odlučio da ne živi. Ali nisam siguran da li je ili nije tako. U svakom slučaju, sve religije osuđuju samoubistvo. Baš me zanima šta fra_nemo misli o ovome.
 
Prema hriscanima,ne postoji reinkarnacija

Hriscanstvo je do polovine 6.veka prihvatalo reinkarnaciju sve dok je Justinian nije ukinuo na petom ekumenskom saboru. Toliko o Hriscanstvu.

Ako neko izvrši samoubistvo trebalo bi da se ne vraća, jer nema svrhe, zato što je svojevoljno odlučio da ne živi. Ali nisam siguran da li je ili nije tako.

Ko izvrsi samoubistvo taj se vraca ali u jos gore muke nego one sto su ga navele da se ubije. To nije kazna vec jednostavan kosmicki zakon.
 
Koji mnogi drugi? Znaš li koliko su ti drugi daleko od tebe ili mene? A mi smo opet među njima. Na tebi je da veruješ ili ne veruješ. Ja recimo ne verujem da ima nazadovanja. Krišna je rekao da nema. I činio je što mu je volja.

Imam vizije nekih proslih zivota. Znam o cemu pricam. A sta cemo sa dusama koje se vestacki ubacuju u telo?? Kako bi to nazvao??
 
Imam i ja vizije nekoliko prošlih života. Bio sam kod psihijatra i on kaže da je to psihoza - vizije su psihoza - dakle duševna bolest. Ne znam šta ćemo sa dušama koje se veštački ubacuju u telo. Misliš li na kloniranje? Možda je bolje zapitati se imaju li klonovi dušu.
 
Moje vizije su nesto drugo, to je dobijeno kroz tehnike. Nisam mislio na kloniranje vec na tehnologiju kojom se dusa transferuje iz jednog fizickog tela u drugo. Ali kad vec spomenu, verovao ili ne cak i klonovi imaju dushu. Dusha je ta koja animira telo.
 
Znam na šta misliš, i to se svodi na vizije, i to bi psihijatar stavio pod kategoriju psihoze. Znam da duša animira telo. Kod kloniranja je poenta u pobuni protiv boga, jer dokazuje da nije samo bog stvoritelj; zapravo iznosi se ideja da bog i nije stvoritelj, već samo graditelj.
 
Ne moraš se uopšte složiti sa mnom, zato valjda i diskutujemo. Zanima me samo tvoj stav prema hrišćanstvu. Mislim, pošto se ne slažeš sa mnom da bog nije stvoritelj, već graditelj. I zanima me tvoj stav prema budizmu, zbog zastupanja ideja o reinkarnaciji duše.
 
Zanima me samo tvoj stav prema hrišćanstvu. Mislim, pošto se ne slažeš sa mnom da bog nije stvoritelj, već graditelj. I zanima me tvoj stav prema budizmu, zbog zastupanja ideja o reinkarnaciji duše.

Institucionalno Hriscanstvo je farsa koju su napravile iluminati familije. Pricu o Isusu su totalno izvukli iz konteksta. Cak postoji i jedno jevandjelje u kome se kaze da je Isusov otac sa Plejade.

I zanima me tvoj stav prema budizmu, zbog zastupanja ideja o reinkarnaciji duše.

Originalni budizam su kreirali Sirius B i Plejadejci. Nisam pristalica budizma ali tako je.

royal a kakve to vizije imas?

Imao sam secanja na neke prosle zivote. To se naziva regresija.
 

Back
Top